Print this page

LOKALNI UTRIP TOREK, 12.01.2021

Župana občine Ormož, Danijela Vrbnjaka, smo povprašali, kdaj bodo vrtčevski otroci iz Podgorcev dobili nov vrtec.

Območna-obrtna zbornica Ormož nas je obvestila, da Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije v imenu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo poziva samozaposlene in mikro podjetja z 1 do 4 zaposlenimi k oddaji vloge za dodelitev brezplačnih zaščitnih mask. Samozaposleni ali mikro podjetje z enim zaposlenim lahko pridobi 150 zaščitnih mask za preprečevanje okužb s koronavirusom, če so v podjetju zaposleni štirje delavci, pa je mogoče pridobiti 600 zaščitnih mask. Vse podrobnejše informacije dobite na spletni strani Obrtne zbornice Slovenije pod zavihkom dokumenti-javni poziv samozaposlenim. Vse prijave je potrebno oddati v elektronski obliki na naslovu: www.ozs.si/maske PK

V današnji oddaji Prelški brlužjak je bila gostja Marta Gregorc ali Teta Marta, ki je izjemna ženska, saj počne tisoč in eno stvar, njena najljubša pa je še vedno peka pogač in keksov. V tokratni oddaji Prleški brlüžjak je predstavila prleško gibanico, postržjačo in njeno najljubšo repjačo. Del pogovora ponavljamo v lokalnem utripu.

V knjižnici Franca Ksavra Meška so pripravili zanimiv izbor novosti za odrasle. Kakšne so le-te, nam bo povedala knjižničarka Sandra Janžekovič.

Nevenka Korpič iz Pokrajinskega muzeja Ptuj, enota Ormož nam bo predstavila kako presenetljivo natančne koledarje so imeli Stari Egipčani.

ČRNA KRONIKA:

V podjetju v okolici Ptuja je v ponedeljek okoli 12.30 pri prečrpavanju vnetljive tekočine na cisterni izbruhnil ogenj, ki je v trenutku zajel cisterno in bližnjo okolico, vključno s tovornim vozilom, ki je bilo parkirano v bližini. Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, je delavec podjetja iz 20.000-litrske cisterne nameraval prečrpati 1000 litrov zelo vnetljive tekočine etilacetat. V 1000-litrsko cisterno je potisnil gumirano antistatično cev in na kovinsko ogrodje cisterne priklopil ozemljitvene klešče za preprečitev vžiga tekočine zaradi statične elektrike. Takoj, ko je vklopil stikalo pretočne črpalke, je na cisterni izbruhnil ogenj, ki je v trenutku zajel cisterno in bližnjo okolico, vključno z v neposredni bližini parkiranim tovornim vozilom znamke renault trafic, last podjetja iz Murske Sobote. Škode je za približno 20.000 evrov. Požar so pogasili gasilci, poškodovan pa ni bil nihče. Policisti bodo neprevidnega delavca kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti, so še zapisali na PU-ju Maribor.

V kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v Republiko Slovenijo, policisti policijske postaje Ormož naprošajo, da jih o tem obveščajo na telefonski številki: 02 741 08 50 ali 113.

Opravljali bodo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.), ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje virusa »Covid-19«.