Print this page

LOKALNI UTRIP SREDA, 13.01.2021

Iz Javne razvojne agencije občine Ormož (JARE Ormož) so sporočili, da je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pripravilo zajeten program razvojnih spodbud za leto 2021. Ta vključuje tako nepovratna kot povratna sredstva, s katerimi bo prispevalo h gospodarskemu okrevanju po zaključku epidemije. Več podatkov je na spletni strani slovenske vlade. (vir: JARA Ormož) KGŠ

Potres, ki je povzročil ogromno škode na Hrvaškem, je na žalost pustil vidne posledice tudi v naših krajih. Z županom Občine Ormož, Danijelom Vrbnjakom, se je pogovarjal Peter Kirič.

Območna-obrtna zbornica Ormož nas je obvestila, da Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije v imenu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo poziva samozaposlene in mikro podjetja z 1 do 4 zaposlenimi k oddaji vloge za dodelitev brezplačnih zaščitnih mask. Samozaposleni ali mikro podjetje z enim zaposlenim lahko pridobi 150 zaščitnih mask za preprečevanje okužb s koronavirusom, če so v podjetju zaposleni štirje delavci, pa je mogoče pridobiti 600 zaščitnih mask. Vse podrobnejše informacije dobite na spletni strani Obrtne zbornice Slovenije pod zavihkom dokumenti-javni poziv samozaposlenim. Vse prijave je potrebno oddati v elektronski obliki.PK

Novo leto in novi protikoronski paketi so prinesli nekaj novosti na področju socialnih transferjev. Kakšne, izveste v prispevku Vesne Osterc.

Zanimiv izbor novosti iz področja strokovne literature, nam bo v naslednjih dveh minutah predstavila knjižničarka iz knjižnice Franca Ksavra Meška Ormož, Sandra Janžekovič.

Nevenka Korpič, kustodinja etnologinja iz Pokrajinskega muzeja Ptuj, enota Ormož nam bo v naslednjih minutah povedala, do kakšne zmede je prišlo med upoštevanjem različnih koledarjev skozi zgodovino.

ŠPORT:

Minuli ponedeljek so s kratkimi pripravami na mladinsko svetovno prvenstvo končali mladi rokometaši Slovenije do 21 let. Ekipa je pod vodstvom trenerjev Saše Prapotnika in Benjamina Teraša v Ormožu opravila 6 treningov. Gre za reprezentanco letnikov 2000; tokrat sta na pripravah manjkala Miljan Vujović in Domen Makuc. Svetovno mladinsko rokometno prvenstvo bo poleti potekalo na Madžarskem. Selektor reprezentance Saša Prapotnik.

ČRNA KRONIKA:

Ormoške policistke in policisti so v zadnjih 24- urah obravnavali naslednje dogodke:

Včeraj ob 07.31 so obravnavali tatvino 6 litrov bučnega olja. Oškodovanec je od predloga za pregon odstopil.

Ob 17.06 so v Psihiatrični bolnišnici Ormož bili v pripravljenosti nuditi asistenco zdravstvenemu osebju, ko so ti obvladovali bolnika.

Napoved aktivnosti za sredo dne 13.1.2021:

- V kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v Republiko Slovenijo, naprošajo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki: 02 741 08 50 ali 113.

- Opravljali bodo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč. To so: prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, uporaba mobitela, in ustreznost zimske opreme.

- Prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19.