Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP ČETRTEK, 14.01.2021

Župan Občine Središče ob Dravi, Jurij Borko, je sklical 15. redno sejo Občinskega sveta Središče ob Dravi, ki bo v sredo, 20. januarja ob 16.00 uri v prostorih KULTURNEGA DOMA SOKOLANA. Na dnevnem redu bo 12 točk, med pomebnejšimi so: Obravnava predloga Odloka o ugotovitvi javnega interesa za sklenitev javno-zasebnega partnerstva za izvedbo projekta posodobitve, upravljanja in vzdrževanja omrežja javne razsvetljave na območju Občine Središče ob Dravi, Sklep o objavi JZ za podeljevanje proračunskih sredstev za spodbujanje razvoja gospodarstva in za podeljevanje proračunskih sredstev za ohranjanje in razvoj kmetijstva in podeželja. Na dnevnem redu je tudi Sklep o potrditvi DIPA Celovita energetska prenova javnih objektov v lasti Občine Ormož in Občine Središče ob Dravi, Sklep o pooblastitvi župana za potrditev IP Celovita energetska prenova javnih objektov v lasti Občine Ormož in Občine Središče ob Dravi in Sklep o potrditvi predloga sprememb odloka o ustanovitvi Pokrajinskega muzeja Ptuj Ormož. NA

Obrtno-podjetniška zbornica še posebej v času epidemije nudi pomoč in svetovanje podjetjem. Več v pogovoru s sekretarjem Območne Obrtno-podjetniške zbornice Ormož, Damjanom Štiblerjem. Prispevek Nastje Alt.

V prejšnji oddaji Prlekov radioreporter smo prejeli vprašanje poslušalca iz Velike Nedelje, ki želi ostati anonimen. Zanima ga, kako je sedaj z gradnjo večstanovanjske stavbe pod Osnovno šolo pri Veliki nedelji, kjer se je v mesecu novembru sprožil plaz. Poiskali smo odgovore:

Prispevek za rubriko Prlekov radioreporter je pripravil Peter Kirič.

Izšli sta zelo zanimivi biografiji o Michelangelu in o Nikoli Tesli. Več o tem izveste od knjižničarke Sandre Janžekovič iz knjižnice Franca Ksavra Meška Ormož

Ste se kdaj vprašali, kaj sploh je dan? Kdaj rečemo, da nekaj traja en dan? Odgovor na to nam bo podala kustodinja etnologinja iz Pokrajinskega muzeja Ptuj, enota Ormož, Nevenka Korpič.

V tokratni sobotni oddaji Male nogice bosta z nami Gašper in Valentina, bratec in sestrica. Nastji Alt sta zaupala s čim se najraje igrata, izvedeli pa boste tudi, kako pridejo na svet dojenčki.

ŠPORT:

Minuli ponedeljek so s kratkimi pripravami na mladinsko svetovno prvenstvo končali mladi rokometaši Slovenije do 21 let. Ekipa je pod vodstvom trenerjev Saše Prapotnika in Benjamina Teraša v Ormožu opravila 6 treningov. Gre za reprezentanco letnikov 2000; tokrat sta na pripravah manjkala Miljan Vujović in Domen Makuc. Svetovno mladinsko rokometno prvenstvo bo poleti potekalo na Madžarskem. AK

ČRNA KRONIKA: Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 185 klicev, od tega 62 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času niso obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

- 11 kaznivih dejanj,

- 2 osumljenca so pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku,

- 9 prometnih nesreč I. kategorije,

- 1 prometno nesrečo III. kategorije, v kateri se je ena oseba huje, ena pa lahko telesno poškodovala,

- 7 povoženj divjadi,

- 4 prijave kršitev javnega reda in miru, od tega 1 na javnem kraju in 3 v zasebnih prostorih,

- 2 kršiteljema so izrekli ukrep prepovedi približevanja,

- 1 nesrečo pri delu. 

Včeraj, malo pred 8. uro je 76-letna voznica v križišču Ptujske ceste z Ulico Heroja Nandeta v Mariboru, zapeljala v križišče, ko je v smeri njene vožnje na semaforju gorela rdeča luč. Zaradi tega je trčila v osebni avtomobil, ki ga je z njene desne pripeljala 53-letna voznica. Slednja se je v nesreči lažje, povzročiteljica prometne nesreče pa huje telesno poškodovala. Obe so prepeljali v UKC Maribor. Policisti bodo povzročiteljici izdali plačilni nalog, sestavili pa bodo tudi poročilo pristojnemu tožilstvu.

 • Prometno poročilo, ponedeljek 8.marec 2021 ob 16:19

  Gneča, zastoj:
  -Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke tovornih vozil proti Avstriji, 4 km. Ustavljena vozila so na voznem in odstavnem pasu.
  - Na gorenjski avtocesti pred delovno zaporo pred priključkom Podtabor proti Avstriji, potovalni čas se podaljša 5 - 10 minut.
  - Na štajerski avtocesti pred delovno zaporo pred počivališčem Polskava proti Ljubljani, potovalni čas se podaljša za 10 minut.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Dobovec in Obrežje.

  Od 8. marca dalje velja spremenjen režim pri prehajanju državnih meja.

  Karavanke:
  - Občasno kratkotrajno zapirajo v obe smeri zaradi miniranja na avstrijski strani.
  - V noči na sredo, med 20. in 5. uro, bo promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

  Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 06.03.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021