Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PETEK, 15.01.2021

V ponedeljek, 11. januarja, ob 14. uri, je v prostorih občine ORMOŽ potekal usklajevalni sestanek za izvedbo del rekonstrukcije in nadgradnje čistilne naprave Ormož. S tem dnem se je rekonstrukcija tudi uradno začela. Glavni izvajalec del, Komunalno podjetje Ormož je bilo skupaj s partnerjem GH Holding, seznanjeno z izpolnitvijo nekaterih potrebnih pogojev, ki jih mora do postavljenega roka, 1. februarja, tudi izpolniti. Gre za podroben terminski plan izvedbe, predložitev zavarovalne police za zavarovanje tretjih oseb za nesreče z neomejenim številom, zavarovanje objekta, delavcev in materiala na gradbišču, načrt organizacije gradbišča in varnostni načrt gradbišča. Gradbena dela bo nadziralo podjetje Proplus iz Maribora.

Direktorja Centra za socialno delo Spodnje Podravje, Mirana Kerina smo povprašali ali je prišlo do kakšnih sprememb pri prejemanju varstvenega dodatka za starejše. Prispevek Vesne Osterc.

Zjutraj smo poklicali profesorico Tino Zadravec, ki na OŠ Ormož poučuje slovenski jezik. Pouk na daljavo že več tednov poteka s pomočjo računalnika in spleta, učitelji in učenci delajo doma. Da je to izhod v sili v dani situaciji, je dejala naša sogovornica, ki zvečer z veseljem ugasne računalnik.

Bogat izbor novosti iz literature za otroke nam bo predstavila Sandra Janžekovič, knjižničarka iz knjižnice Franca Ksavra Meška Ormož.

Kustodinjo etnologinjo Nevenko Korpič smo povprašali po čem so meseci v letu dobili svoja poimenovanja. Za januar in februar izveste danes, za naslednje mesece pa v naslednjih dneh.

ČRNA KRONIKA:

Mmariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 249 klicev, od tega 63 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali dva nedovoljena prehoda državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

- 12 kaznivih dejanj,

- 9 prometnih nesreč I. kategorije,

- 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala,

- 3 povoženja divjadi,

- 2 kršiteljema cestno-prometnih predpisov so zasegli vozili, ki sta ju vozila,

- 6 prijave kršitev javnega reda in miru, od tega 1 na javnem kraju in 5 v zasebnih prostorih,

- 1 požar.

Sinoči so imeli policisti PP Gorišnica v postopku dva državljana Slovenije, ki sta z osebnim avtomobilom prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so jima vročili plačilna naloga.

Včeraj, ob 12.15 so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu registrskih oznak BiH, ki ga je vozil državljan BiH, odkrili tri skrite državljane Pakistana, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse tri so vrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Včeraj popoldan so mariborski policisti in kriminalisti obravnavali sumljivo smrt 50-letnega moškega v Mariboru. Na kraju dogodka sta bila tudi dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je ogled prepustil policiji, in dežurna državna tožilka. Kriminalistična preiskava sicer še ni zaključena, dosedanje ugotovitve pa niso potrdile, da bi šlo za nasilno smrt ali da bi bilo storjeno kaznivo dejanje. Po do sedanjih ugotovitvah tudi ni šlo za samomor.

 • Prometno poročilo, ponedeljek 8.marec 2021 ob 15:58

  Glavna cesta Celje - Rogaška Slatina je zaprta v Šentjurju zaradi prometne nesreče pri križišču za Dobje, obvoz je po lokalnih cestah.

  Gneča, zastoj:
  -Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke tovornih vozil proti Avstriji, 4 km. Ustavljena vozila so na voznem in odstavnem pasu.
  - Na gorenjski avtocesti pred priključkom Podtabor proti Avstriji, potovalni čas se podaljša 5 - 10 minut.
  - Na štajerski avtocesti pred počivališčem Polskava proti Ljubljani, potovalni čas se podaljša za 15 minut.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Dobovec in Obrežje.

  Od 8. marca dalje velja spremenjen režim pri prehajanju državnih meja.

  Karavanke:
  - Občasno kratkotrajno zapirajo v obe smeri zaradi miniranja na avstrijski strani.
  - V noči na sredo, med 20. in 5. uro, bo promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

  Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 06.03.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021