Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PONEDELJEK, 18.01.2021

Društvo Antonovanje na Kogu je tudi letos pripravilo prireditve v okviru Antonovanja, seveda prilagojene trenutnim razmeram. Večino programa so izvedli včeraj, v nedeljo, 17. januarja, ko so dogodke prenašali v živo, s pomočjo različnih spletnih kanalov: Facebook, Twitter in YouTube. Čurke ali kašnice je bilo v soboto in nedeljo mogoče tudi kupiti. Več o dogodku tajnik Društva Antonovanje na Kogu, Ivan Škrlec:

Župan Občine Središče ob Dravi, Jurij Borko, je sklical 15. redno sejo Občinskega sveta Središče ob Dravi, ki bo v sredo, 20. januarja ob 16.00 uri v prostorih KULTURNEGA DOMA SOKOLANA. Na dnevnem redu bo 12 točk, med pomembnejšimi so: Obravnava predloga Odloka o ugotovitvi javnega interesa za sklenitev javno-zasebnega partnerstva za izvedbo projekta posodobitve, upravljanja in vzdrževanja omrežja javne razsvetljave na območju Občine Središče ob Dravi, Sklep o objavi Javnega razpisa za podeljevanje proračunskih sredstev za spodbujanje razvoja gospodarstva in za podeljevanje proračunskih sredstev za ohranjanje in razvoj kmetijstva in podeželja. Na dnevnem redu je tudi Sklep o potrditvi DIPA Celovita energetska prenova javnih objektov v lasti Občine Ormož in Občine Središče ob Dravi, Sklep o pooblastitvi župana za potrditev Investicijskega projekta Celovite energetske prenove javnih objektov v lasti Občine Ormož in Občine Središče ob Dravi in Sklep o potrditvi predloga sprememb odloka o ustanovitvi Pokrajinskega muzeja Ptuj Ormož. NA

V pogovoru z ravnateljico osnovne šole Sveti Tomaž, Irmo Murad, boste izvedeli, kako poteka šolanje na daljavo pri Svetem Tomažu. Povprašali smo jo tudi, ali se povečuje število otrok, ki potrebujejo nujno varstvo, ki ga zagotavlja vrtec. Nastja Alt.

V jutrišnji oddaji Prleški brlüžjak bo z nami Milan Hlebec starejši s Koga, ki nam bo zaupal, kako je od poklica tapetnika in taksista prišel do turistične kmetije. Zaupal nam bo tudi nekaj skrivnosti priprave konjaka.

Kustodinjo etnologinjo Nevenko Korpič smo v preteklih dneh slišali od kod izvirajo imena za mesece v začetku leta. Kako je z oktobrom in decembrom, pa izveste danes.

ČRNA KRONIKA:

Ormoške policistka in policisti so od petka do danes zjutraj obravnavali naslednje dogodke in pojave:

V petek, 15. januarja, ob 06.01 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Patrulja je na kraju ugotovila, da je voznik zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal z vozišča. Pri tem je nastala manjša materialna škoda na vozilu.

SOBOTA 16. 1. 2021

Ob 20.48 so s strani anonimnega občana prejeli prijavo glede motenja počitka z glasno glasbo. Patrulja je na kraju sama zaznala glasnejšo glasbo, ki jo je kršitelj takoj ugasnil, zato so mu izrekli opozorilo po zakonu o javnem redu in miru.

Ob 21.18 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru z izrečenimi grožnjami. Patrulja je na kraju kršitelju izdala plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

NEDELJA 17. 1. 2021

Ob 11.30 so obravnavali kaznivo dejanje »Ogrožanje varnosti». Po zbranih obvestilih bodo na pristojno Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 18. januarja 2021:

V kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere gre sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v Slovenijo, naprošajo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki: 02 741 08 50 ali 113.

Danes bodo opravljali redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč. Te so: prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, uporaba mobitela med vožnjo, ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje virusa »Covid-19«.

Gorišniški policisti so preko vikenda obravnavali naslednje dogodke in pojave:

V petek, 15. januarja ob 7.25 uri, so policisti v Medribniku pri Cirkulanah ustavili tovorno vozilo znamke VW Crafter, nizozemskih registrskih številk. Voznik in sopotnik, državljana Nizozemske sta v tovornem delu vozila prevažala osem državljanov Egipta, šest državljanov Iraka in enega državljana Sirije. Ugotovljeno je bilo, da so nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo v naselju Meje. Tujci so med postopkom zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili odpeljani v azilni dom. Državljana Nizozemske pa sta bila s kazensko ovadbo privedena na pristojno sodišče na Ptuju, od tam pa po končani obravnavi v Zapore Maribor.

V nedeljo, 17. januarja, so policisti Policijske postaje Gorišnica v cestnem prometu ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je kazal znake vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psiho aktivnih zdravil ali drugih psiho aktivnih snovi.

Policisti so izvedli preizkus z napravo za hitro ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog, ki je pokazala pozitiven rezultat na prepovedano drogo. Vozniku je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je odklonil. Na kraju je bilo kršitelju, začasno odvzeto vozniško dovoljenje ter prepovedana nadaljnja vožnja. Sledi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V nedeljo, 17. januarja, so imeli policisti v postopku občana, kateremu so zasegli tabletke, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo. Po preliminarnem testu sledi zoper kršitelja hitri postopek po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

 • Prometno poročilo, ponedeljek 8.marec 2021 ob 16:42

  Gneča, zastoj:
  -Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke tovornih vozil proti Avstriji, 4 km. Ustavljena vozila so na voznem in odstavnem pasu.
  - Na gorenjski avtocesti pred delovno zaporo pred priključkom Podtabor proti Avstriji, potovalni čas se podaljša 5 - 10 minut.
  - Na štajerski avtocesti pred delovno zaporo pri počivališču Polskava proti Ljubljani, potovalni čas se podaljša za 10 minut.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Dobovec in Obrežje.

  Od 8. marca dalje velja spremenjen režim pri prehajanju državnih meja.

  Karavanke:
  - Občasno kratkotrajno zapirajo v obe smeri zaradi miniranja na avstrijski strani.
  - V noči na sredo, med 20. in 5. uro, bo promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

  Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 06.03.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021