Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP TOREK, 19.01.2021

Župan Občine Središče ob Dravi, Jurij Borko, je sklical 15. redno sejo Občinskega sveta Središče ob Dravi, ki bo jutri, v sredo, 20. januarja ob 16.00 uri v prostorih KULTURNEGA DOMA SOKOLANA. Na dnevnem redu bo 12 točk, med pomembnejšimi so: Obravnava predloga Odloka o ugotovitvi javnega interesa za sklenitev javno-zasebnega partnerstva za izvedbo projekta posodobitve, upravljanja in vzdrževanja omrežja javne razsvetljave na območju Občine Središče ob Dravi, Sklep o objavi Javnega razpisa za podeljevanje proračunskih sredstev za spodbujanje razvoja gospodarstva in za podeljevanje proračunskih sredstev za ohranjanje in razvoj kmetijstva in podeželja. Na dnevnem redu je tudi Sklep o potrditvi DIPA Celovita energetska prenova javnih objektov v lasti Občine Ormož in Občine Središče ob Dravi, Sklep o pooblastitvi župana za potrditev Investicijskega projekta Celovite energetske prenove javnih objektov v lasti Občine Ormož in Občine Središče ob Dravi in Sklep o potrditvi predloga sprememb odloka o ustanovitvi Pokrajinskega muzeja Ptuj Ormož. NA

Poklicali smo v Center starejših občanov Ormož, kjer se je stanje s koronavirusom začelo umirjati in življenje stanovalcev s tem vsaj malo vračati na stare tirnice. Z direktorico Centra starejših občanov, Janjo Jurkovič, se je pogovarjala Nastja Alt.

V Javnem zavodu za turizem, kulturo in šport imajo jasno izdelano vizijo in strategijo Destinacije Jeruzalem Slovenija. Z direktorjem Javnega zavoda za turizem, kulturo in šport se je pogovarjala Nastja Alt.

Društvo Antonovanje na Kogu je tudi letos pripravilo prireditve v okviru Antonovanja, seveda prilagojene trenutnim razmeram. Večino programa so izvedli v nedeljo, 17. januarja, ko so dogodke prenašali v živo. Čurke ali kašnice je bilo v soboto in nedeljo mogoče tudi kupiti na več prodajnih mestih. Kakšno je bilo dogajanje letošnjega Antonovanja v pogovoru s tajnikom Društva Antonovanje na Kogu, Ivanom Škrlecem:

Pri Milanu Hlebcu mlajšem smo poizvedovali, kako se v gostinstvu in turizmu spopadajo z epidemijo. Prispevek Nastje Alt.

V minulem tednu so se učenci OŠ Ormož preizkusili v tehničnem dnevu, ko so pridno izdelovali dva od treh ponujenih izdelkov. V tem tednu sta pred njimi še dva dneva dejavnosti. Danes, v torek, 19. januarja, so učenci imeli športni dan - pohod. Vsa navodila so jim bila poslana v jutranji konferenci, vso gradivo pa so jim učitelji posredovali že včeraj. Na današnjem pohodu so učenci zbirali število prehojenih korakov, s pomočjo aplikacije pa so spoznal iskanje "Geozakladov". Na pohodu so se lahko otrokom zaradi varnosti pridružili tudi starši, časovno pa je pohod bilo mogoče izvesti tudi v popoldanskem času in ga izkoristiti za družinsko rekreacijo. PK

ČRNA KRONIKA:

Ormoške policistka in policisti so v zadnjih 24-urah obravnavali naslednje dogodke in pojave:

Ob 7:01 uri so izven naselja Loperšice obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z neznatno škodo, kjer sta voznika tovornih vozil oplazila z ogledali. Po preverjanju pogojev za udeležbo voznikov in vozil so od ogleda odstopili.

Ob 11:11 uri so na obvestilo zdravnika v Psihiatrični bolnišnici Ormož opravili intervencijo, kjer je pacient razgrajal in kršil javni red in mir. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

Ob 12.45 uri so v naselju Trgovišče obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z majhno materialno škodo, kjer je voznik osebnega vozila zaradi premajhne varnostne razdalje trčil v pred seboj ustavljajoči osebni avtomobil. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi prekratke varnostne razdalje.

Napoved aktivnosti za torek, 19. januarja 2021:

V kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere gre sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v Slovenijo, naprošajo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki: 02 741 08 50 ali 113.

Danes bodo opravljali redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč. Te so: prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, uporaba mobitela med vožnjo, ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje virusa »Covid-19«.

 • Prometno poročilo, ponedeljek 8.marec 2021 ob 15:36

  Glavna cesta Celje - Rogaška Slatina je zaprta v Šentjurju zaradi prometne nesreče pri križišču za Dobje, obvoz je po lokalnih cestah.

  Na štajerski avtocesti žival na cestišču ovira prometpred priključkom Dramlje proti Ljubljani.

  Na mariborski vzhodni obvoznicije zaradi okvare vozila zaprt vozni pas med razcepom Dragučova in predorom Vodole proti Slivnici.

  Zastoj tovornihvozilje na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, 4 km. Ustavljena vozila so na voznem in odstavnem pasu.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Dobovec in Obrežje.

  Od 8. marca dalje velja spremenjen režim pri prehajanju državnih meja.

  Karavanke:
  - Občasno kratkotrajno zapirajo v obe smeri zaradi miniranja na avstrijski strani.
  - V noči na sredo, med 20. in 5. uro, bo promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

  Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 06.03.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021