Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SREDA, 20.01.2021

Župan Občine Središče ob Dravi, Jurij Borko, je sklical 15. redno sejo Občinskega sveta Središče ob Dravi, ki se je začela danes, ob 16.00 uri, v prostorih KULTURNEGA DOMA SOKOLANA. Na dnevnem redu je 12 točk, več boste izvedeli jutri v informativnem programu radia Prlek NA

Projekt celovite obnove vodovodnega sistema v Spodnjem Podravju se je po dolgotrajnem usklajevanju županov glede delitve stroškov izdelave projektne dokumentacije vendarle začel premikati. Na razpis za izbiro projektanta so prispele štiri ponudbe, v ptujskem komunalnem podjetju pa pričakujejo, da bi vso potrebno dokumentacijo zbrali v dveh letih.

V torek, 19. januarja je potekala novinarska konferenca na temo operacije Turistična destinacija Jeruzalem brez embalaže, »Jeruzalem zero waste.« Novinarsko konferenco je začel župan občine Središče ob Dravi, Jurij Borko.

Zraven vodilnega partnerja projekta občine Središče ob Dravi, so bili na novinarski konferenci prisotni tudi drugi partnerji iz Občine Ormož in Občine Sveti Tomaž.

V Javnem zavodu za turizem, kulturo in šport sledijo svoji izdelani viziji Destinacije Jeruzalem Slovenija, kar je postati butična pet zvezdična destinacija. K uresničitvi le-te bo pripomogla tudi kolektivna blagovna znamka. Več o letošnjem ocenjevanju kolektivne blagovne znamke nam bo povedal direktor Javnega zavoda za turizem, kulturo in šport, Andrej Vršič.

Ledena trgatev je za vinarje prav poseben dogodek, ki ga težko pričakujejo vsako leto, ni pa nujno, da ga tudi dočakajo. Glede na to, da so zadnja leta zime vse bolj mile, ga vinogradniki in vinarji doživijo vse bolj redko. V vinski klet Puklavec Family Wines so nazadnje uspeli pridelati ledeno trgatev leta 2017 in pred tem še leta 2012. Letos jim je po štirih letih ponovno uspelo. V ponedeljek zjutraj ob 7. uri so v vinogradu v Ilovcih potrgali grozdje na 600 trtah pri temperaturi -6 stopinj C. Grozdje sorte Chardonnay je bilo ledeno, sok so stisnili pri temperaturah pod ničlo v kleti. Nateklo je okoli 180 l mošta. Kakšno vino bo nastalo iz stisnjenega ledenega mošta, bo pokazal čas. Odvisno od sladkorne stopnje. Gotovo bo posebno, še dodajajo v največji ormoški kleti. PK

Društvo Antonovanje na Kogu je tudi letos pripravilo prireditve v okviru Antonovanja, seveda prilagojene trenutnim razmeram. Večino programa so izvedli v nedeljo, 17. januarja, ko so dogodke prenašali v živo. Ali poznate pravilno temperaturo, pri kateri so čurke pečejo v pečici? Več boste izvedeli v pogovoru s tajnikom Društva Antonovanje na Kogu, Ivanom Škrlecem:

Ravnateljico OŠ Ivanjkovci, Nado Pignar, smo povprašali, kako poteka šolanje na daljavo pri njih in ali so pripravljeni na morebitno ponovno vrnitev učencev v šolske klopi. Prispevek Nastje Alt.

ČRNA KRONIKA:

Ormoške policistka in policisti so v zadnjih 24-urah obravnavali naslednje dogodke in pojave:

Napoved aktivnosti za sredo, 20. januarja 2021:

V kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere gre sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v Slovenijo, naprošajo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki: 02 741 08 50 ali 113.

Danes bodo opravljali redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč. Te so: prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, uporaba mobitela med vožnjo, ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje virusa »Covid-19«.

 • Prometno poročilo, ponedeljek 8.marec 2021 ob 16:55

  Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke je zastoj tovornih vozil proti Avstriji, 4 km. Ustavljena vozila so na voznem in odstavnem pasu.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Dobovec in Obrežje.

  Od 8. marca dalje velja spremenjen režim pri prehajanju državnih meja.

  Karavanke:
  - Občasno kratkotrajno zapirajo v obe smeri zaradi miniranja na avstrijski strani.
  - V noči na sredo, med 20. in 5. uro, bo promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

  Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 06.03.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021