Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP ČETRTEK, 21.01.2021

Na novinarski konferenci v Središču ob Dravi, ki je potekala na temo Turistična destinacija Jeruzalem brez embalaže, Jeruzalem zero waste, je župan občine Središče ob Dravi, predstavil sam projekt.

Društvo Antonovanje na Kogu je tudi letos pripravilo prireditve v okviru Antonovanja, seveda prilagojene trenutnim razmeram. Večino programa so izvedli v nedeljo, 17. januarja, ko so dogodke prenašali v živo. Kdo je prejemnik glavne nagrade letošnjega virtualnega Antonovanja? Kakšno nagrado je osvojil srečni izžrebanec? Več boste izvedeli v pogovoru s tajnikom Društva Antonovanje na Kogu, Ivanom Škrlecem:

16. februar in s tem Fašenk 2021 se hitro približuje. Kako bo letos s Fašenkom v Ormožu in tudi z ostalimi prireditvami, nam bo povedal direktor Javnega zavoda za turizem, kulturo in šport, Andrej Vršič. Z njim se je pogovarjala Nastja Alt.

V četrtek, 21. januarja, so na Osnovni šoli Ormož za vse učence od 1. do 9. razreda izvedli naravoslovni dan. Eko dan je bil prilagojen pouku na daljavo, učenci pa bodo od doma spoznavali pomen zdrave prehrane, predvsem pa se seznanili s problematiko zavržene hrane. V okviru projekta Evropa v šoli bodo letos lahko ustvarili svoj likovni, literarni, foto ali video izdelek na temo “Če kruhek pade ti na tla, poberi in poljubi ga”. V nadaljevanju dneva pa so učenci skozi izkušenjsko učenje v naravi spoznavali, da je tudi narava naša učilnica, v katero se je v času, ko učni proces poteka predvsem pred računalniki, še kako pomembno zateči po znanje. Vir: OŠ Ormož

Ravnatelja OŠ Velika Nedelja, Stanka Bezjaka smo povprašali, ali so pripravljeni na vrnitev učencev prve triade v šolo. Z njim se je pogovarjala Nastja Alt.

Z Nevenko Korpič, kustodinjo etnologinjo Pokrajinskega muzeja Ptuj, enota Ormož, se je Vesna Osterc pogovarjala o nastanku pratike. Nevenka Korpič prične z naslednjimi besedami:

Na You Tube kanalu Knjižnice Ivana Potrča Ptuj, bo danes (četrtek), ob 19. uri mogoče spremljati virtualno potopisno predavanje o življenju na morju. predavanje o življenju na morju. Popotnica, jadralka in pisateljica Jasna Tuta bo predstavila svojo zadnjo knjigo Vse barve Polinezije, v kateri je opisala čas, ki ga je preživela med jadranjem v »večnem poletju« po Južnem Pacifiku. ( VIR Knjižnica Ivana Potrča Ptuj) PH

V tokratni oddaji Male nogice ( ki bo v soboto 23. januarja), bomo obiskali vrtec pri Svetem Tomažu.

ŠPORT:

V 1. slovenski futsal ligi (SFL) je torkov večer minil v znamenju preloženih tekem 12. in 14. kroga. Aktualni državni prvaki in največji kandidati za osvojitev naslova tudi v tej sezoni, ekipa Dobovca tudi po 14. krogu ostajajo pri popolnem izkupičku.

ČRNA KRONIKA:

Ormoške policistka in policisti zadnjih 24-urah niso obravnavali pomembnejših dogodkov.

Mariborski operativno- komunikacijski center pa je je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 214 klicev, od tega 64 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali dva nedovoljena prehoda državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

- 6 kaznivih dejanj,

- 10 prometnih nesreč I. kategorije,

- 3 prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se tri osebe lahko telesno poškodovale,

- 3 povoženja divjadi,

- 2 kršiteljema cestno-prometnih predpisov so zasegli vozili, ki sta ju vozila,

- 1 voznika smo pridržali do streznitve,

- 4 prijave kršitev javnega reda in miru, od tega 3 na javnih krajih in 1 v zasebnem prostoru,

- 2 nesreči pri delu.

PRIJELI TRI MAROČANE

Včeraj, ob 11. uri so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu registrskih oznak BiH, ki ga je vozil državljan BiH, odkrili tri skrite državljane Maroka, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.Vse tri so zavrnili nazaj na Hrvaško in ju predali hrvaškim varnostnim organom.

PRIJELI PET TUJCEV

Danes, ob 5.25 so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Središče ob Dravi, v priklopnem tovornem vozilu slovenskih registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Srbije, odkrili pet skritih tujcev, tri državljane Indije in dva državljana Turčije, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Ker na tem mejnem prehodu s hrvaškimi mejnimi organi opravljajo skupno mejno kontrolo, so nadaljnji postopek s tujci in tujce prevzeli v obravnavo hrvaški policisti.

PIJAN POVZROČIL PROMETNO NESREČO

V Gaju pri Pragerskem je včeraj popoldan 50-letni voznik osebnega avtomobila, zaradi vožnje preblizu desnemu robu, zapeljal z vozišča. V prometni nesreči je bil udeležen sam. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v organizmu 0,61 mg/l alkohola. Ker se z izmerjenim rezultatom ni strinjal, so mu policisti odredili strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Policisti so mu takoj odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali pristojnemu sodišču. Da bi mu preprečili nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu, so vozniku odredili pridržanje. Ker se je ob tem pričel nedostojno vesti do policistov, razgrajati in z glavo udarjati v službeno vozilo, opozoril in ukazov policistov pa ni upošteval, so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga vklenili. Za kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za četrtek, 21. januarja 2021:

V kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere gre sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v Slovenijo, naprošajo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki: 02 741 08 50 ali 113.

Danes bodo opravljali redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč. Te so: prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, uporaba mobitela med vožnjo, ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje virusa »Covid-19«.

 • Prometno poročilo, ponedeljek 8.marec 2021 ob 17:11

  Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke je zastoj tovornih vozil proti Avstriji, 4 km. Ustavljena vozila so na voznem in odstavnem pasu.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Dobovec in Obrežje.

  Od 8. marca dalje velja spremenjen režim pri prehajanju državnih meja.

  Karavanke:
  - Občasno kratkotrajno zapirajo v obe smeri zaradi miniranja na avstrijski strani.
  - V noči na sredo, med 20. in 5. uro, bo promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

  Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 06.03.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021