Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PETEK, 22.01.2021

Svetnice in svetniki v Občini Središče ob Dravi so na 15. redni seji obravnavali predlog Odloka za sklenitev javno-zasebnega partnerstva za obnovo omrežja javne razsvetljave v občini. Prispevek Nastje Alt.

Župan občine Središče ob Dravi, Jurij Borko, je na novinarski konferenci na temo »Jeruzalem zero waste«, zraven aktivnosti v sklopu projekta, ki teži k trajnostnemu razvoju, predstavil tudi namen in rezultate projekta.

Društvo Antonovanje na Kogu je tudi letos pripravilo prireditve v okviru Antonovanja, seveda prilagojene trenutnim razmeram. Večino programa so izvedli v nedeljo, 17. januarja, ko so dogodke prenašali v živo. Kakšne aktivnosti bodo v društvu Antonovanje na Kogu snovali v prihodnje?

V tokratni oddaji Male nogice (v soboto), bomo obiskali vrtec pri Svetem Tomažu.

Ravnatelj OŠ Miklavž pri Ormožu, Vlado Hebar, nam je zaupal, kako se pripravljajo na vrnitev učenk in učencev prve triade naslednji teden.

ŠPORT:

V 1. slovenski futsal ligi (SFL) je torkov večer minil v znamenju preloženih tekem 12. in 14. kroga. Aktualni državni prvaki in največji kandidati za osvojitev naslova tudi v tej sezoni, ekipa Dobovca tudi po 14. krogu ostajajo pri popolnem izkupičku. Po uspehu v šestnajstini finala evropske lige prvakov je Dobovec s 4:1 slavil v Ljutomeru proti KMN (Klubu malega nogometa) Tomaž Šic baru. Turk je poskrbel za vodstvo gostov v 4. minuti. Domačim je v 7. minuti uspelo izenačiti na 1:1. Zadel je Urban Senekovič. Čeh je v 18. minuti poskrbel za vodstvo Dobovca 1:2 v prvem polčasu. Zmago gostov sta v 2. polčasu potrdila Čujec, ki je zadel v 21. minuti in vratar Puškar, ki je bil natančen v 39. minuti. Tekmo 15. kroga bodo Petelini odigrali ta petek ob 20h bodo v dvorani ŠIC v Ljutomeru gostili ekipo Mlinš. Pred tekmami 15. kroga varovanci trenerja Mateja Gajserja zasedajo 6. mesto prvenstvene lestvice, zbrali so 17 točk.

ČRNA KRONIKA:

Ormoške policistka in policisti so v zadnjih 24-urah obravnavali naslednje dogodke.

Včeraj ob 12.22 so bili obveščeni o prometni nesreči s telesno poškodbo. Ugotovljeno je bilo, da je voznik mopeda pri vožnji v mestu Ormož padel ter se pri tem telesno poškodoval. Voznik je bil v času vožnje pod vplivom alkohola. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 10.54 so v Sodincih odvzeli registrske tablice vozniku osebnega avtomobila, ki je vozil neregistrirano osebni avtomobil. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 13.05 so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja neregistriran osebni avtomobil, prav tako pa je bil pod vplivom alkohola. Zaradi opisanih prekrškov so zasegli vozilo in odvzeli registrske tablice. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog, prav tako pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ob 13.15 so v Ormožu imeli v postopku voznika osebnega avtomobila ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja in je vozil neregistrirano vozilo. Zaradi opisanih prekrškov so mu zasegli vozilo in odvzeli registrske tablice. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog, prav tako pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ob 16:57 uri so bili obveščeni, da na območju Velike Nedelje sin pretepa mater. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je sin sprl z materjo in jo pri tem fizično napadel. Kršitelju je bila odvzeta prostost v zvezi suma storitve kaznivega dejanja »Nasilništva«. Po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo.

 • Prometno poročilo, ponedeljek 8.marec 2021 ob 17:11

  Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke je zastoj tovornih vozil proti Avstriji, 4 km. Ustavljena vozila so na voznem in odstavnem pasu.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Dobovec in Obrežje.

  Od 8. marca dalje velja spremenjen režim pri prehajanju državnih meja.

  Karavanke:
  - Občasno kratkotrajno zapirajo v obe smeri zaradi miniranja na avstrijski strani.
  - V noči na sredo, med 20. in 5. uro, bo promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

  Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 06.03.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021