Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SOBOTA, 23.01.2021

Na 15. redni seji Občine Središče ob Dravi, so potrjevali tudi sklepa o podeljevanju proračunskih sredstev na področju gospodarstva in kmetijstva.

Direktorica občinske uprave Občine Ormož, Milena Debeljak, je na novinarski konferenci, na temo »Jeruzalem zero waste« oziroma Jeruzalem brez embalaže, poudarila pomen večkratne uporabe embalaže, promocije Destinacije Jeruzalem Slovenija in trajnostnega razvoja.

Projekt celovite obnove vodovodnega sistema v Spodnjem Podravju se je po dolgotrajnem usklajevanju županov glede delitve stroškov izdelave projektne dokumentacije vendarle začel premikati. Na razpis za izbiro projektanta so prispele štiri ponudbe, v ptujskem komunalnem podjetju pa pričakujejo, da bi vso potrebno dokumentacijo zbrali v dveh letih. (sta2001)

Na spletni strani Mestne občine Ptuj so objavljeni obrazci za prijavo morebitne škode na stvareh, ki je nastala ob potresu 29. decembra lani. Obrazci so na voljo tudi na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. Na ptujski občini se bo prijave škode na poškodovanih objektih vršila do 9. februarja. (vir: MO Ptuj) PH

Ptujska županja Nuška Gajšek je sklicala 22. redno sejo občinskega sveta. Svetniki in svetnice se bodo sestali v ponedeljek, 25. januarja na Magistratu na Ptuju. Seja bo obsežna, saj je na dnevnem redu 19. točk. Med pomembnimi točkami so predlogi sklepov o imenovanju predstavnikov MO Ptuj v Svet javnega vzgojno- izobraževalnega zavoda OŠ Breg, o soglasju k imenovanju direktorja Javnega zavoda za šport Ptuj, o imenovanju direktorice Knjižnice Ivana Potrča Ptuj ter o imenovanju ravnatelja Višje strokovne šole Ptuj. (VIR:MO Ptuj) PH

Javni zavod za turizem, kulturo in šport upravlja s Hostlom v Ormožu, letos pa bodo dobili v upravljanje tudi športne objekte v občini Ormož. Z direktorjem Javnega zavoda za turizem, kulturo in šport, Andrejem Vršičem, se je pogovarjala Nastja Alt.

Kustodinjo etnologinjo Nevenko Korpič smo poprosili, naj nam pove kaj več o januarju.

ČRNA KRONIKA:

Gasilci iz Ivanjkovcev in Žerovincev so včeraj (petek) odstranili drevo, ki je zaradi močnega sunka vetra padlo med stanovanjsko hišo in gospodarsko poslopje ter povzročilo nekaj škode. Včeraj (petek) pred 15. uro je v naselju Cerovec Stanka Vraza v občini Ormož veter podrl drevo. Veje so oplazile in poškodovale del strehe na stanovanjski hiši ter uničile streho gospodarskega objekta velikosti okoli 8 x 4 metre. Gasilci so z nadomestno strešno kritino prekrili okoli 5 kvadratnih metrov poškodovane strehe na hiši, gospodarski objekt, kjer je streha uničena, pa prekrili s folijo, ter razžagali in odstranili podrto drevo, poroča Uprava za zaščito in reševanje. Na spletni strani poročajo tudi, da je danes (sobota) okrog pol desetih v naselju Radomerščak v občini Ljutomer drevo padlo na stanovanjsko hišo in povzročilo škodo. Gasilci iz Ljutomera in Radomerja so ga odstranili.

Danes (sobota) po 13. uri je voznica osebnega vozila v Vogričevcih v občini Ljutomer zapeljala s ceste ter se prevrnila na streho. Pri tem se je lažje telesno poškodovala.

Gasilci iz več društev so včeraj (petek) posredovali v Črešnjevcih v občini Gornja Radgona pri gašenju kmetijskega stroja. Pri tem je prišlo tudi do izlitja hidravličnega olja.

 • Prometno poročilo, ponedeljek 8.marec 2021 ob 16:08

  Gneča, zastoj:
  -Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke tovornih vozil proti Avstriji, 4 km. Ustavljena vozila so na voznem in odstavnem pasu.
  - Na gorenjski avtocesti pred priključkom Podtabor proti Avstriji, potovalni čas se podaljša 5 - 10 minut.
  - Na štajerski avtocesti pred počivališčem Polskava proti Ljubljani, potovalni čas se podaljša za 15 minut.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Dobovec in Obrežje.

  Od 8. marca dalje velja spremenjen režim pri prehajanju državnih meja.

  Karavanke:
  - Občasno kratkotrajno zapirajo v obe smeri zaradi miniranja na avstrijski strani.
  - V noči na sredo, med 20. in 5. uro, bo promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

  Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 06.03.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021