Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PONEDELJEK, 25.01.2021

Koronavirus je pričel mutirati in s seboj prinesel nove seve koronavirusa. Za pojasnila smo poklicali doktorico Alenko Simonič. Prispevek Vesne Osterc.

Svetnice in svetniki Občinskega sveta, Občine Središče ob Dravi, so v obravnavo prejeli tudi sklep o spremembi predkupne pravice za parcelo na Tratah.

Na novinarski konferenci, na temo Jeruzalem zero waste oz iroma Jeruzalem brez embalaže, je sodelovala tudi direktorica občinske uprave Občine Ormož, Milena Debeljak. Prispevek Nastje Alt.

Z direktorjem Javne razvojne agencije Občine Ormož, Matejem Rogačem, smo se pogovarjali o aktualnih razpisih, ki jih pripravljajo.

Ravnateljico OŠ Središče ob Dravi, magistro Jasno Munda, smo povprašali, kako na njihovi šoli potekajo priprave na vrnitev učenk in učencev prve triade v šolske klopi in vseh otrok v vrtec.

Zanimalo nas je, kako so pripravljeni na vrnitev na OŠ Ormož. Z ravnateljem, Aleksandrom Štermanom se je pogovarjala Nastja Alt.

Projekt celovite obnove vodovodnega sistema v Spodnjem Podravju se je po dolgotrajnem usklajevanju županov glede delitve stroškov izdelave projektne dokumentacije vendarle začel premikati. Na razpis za izbiro projektanta so prispele štiri ponudbe, v ptujskem komunalnem podjetju pa pričakujejo, da bi vso potrebno dokumentacijo zbrali v dveh letih. (sta2001)

Na spletni strani Mestne občine Ptuj so objavljeni obrazci za prijavo morebitne škode na stvareh, ki je nastala ob potresu 29. decembra lani. Obrazci so na voljo tudi na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. Na ptujski občini se bo prijave škode na poškodovanih objektih vršila do 9. februarja. (vir: MO Ptuj) PH

Ptujska županja Nuška Gajšek je sklicala 22. redno sejo občinskega sveta. Svetniki in svetnice se bodo sestali danes, v ponedeljek, 25. januarja, na Magistratu na Ptuju. Seja bo obsežna, saj je na dnevnem redu 19. točk. Med pomembnimi točkami so predlogi sklepov o imenovanju predstavnikov MO Ptuj v Svet javnega vzgojno- izobraževalnega zavoda OŠ Breg, o soglasju k imenovanju direktorja Javnega zavoda za šport Ptuj, o imenovanju direktorice Knjižnice Ivana Potrča Ptuj ter o imenovanju ravnatelja Višje strokovne šole Ptuj. (VIR:MO Ptuj) PH

ČRNA KRONIKA:

Ormoške policistke in policisti so od petka do danes zjutraj obravnavali naslednje dogodke in pojave:

V petek ob 9:12 uri so osumljencu kaznivega dejanja izrekli prepoved približevanja določenim osebam in kraju.

Ob 9:25 so prejeli prijavo kaznivega dejanja goljufije.

Ob 11:40 so prav tako prejeli prijavo kaznivega dejanja.

Ob 13:00 so obravnavali kaznivo dejanje goljufije.

SOBOTA 23. 1. 2021

Ob 18:30 ure so imeli v postopku tujca zaradi kršitev cestno prometnih predpisov, ki je bil z obtožilnim predlog predan v nadaljnji postopek na Okrajno sodišče na Ptuju.

NEDELJA 24. 1. 2021

Ob 4:40 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na glavni cesti izven naselja Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zapeljala izven vozišča v obcestni jarek. Natala je manjša materialna škoda na vozilu. Izdali so potrdilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 25. 1. 2021:

od 25. januarja do 7. februarja policisti izvajajo »Poostrene aktivnosti nad uporabo mobilnih telefonov med vožnjo«.

V kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v republiko Slovenijo policisti naprošajo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.

Opravljali bodo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč prekoračitvam hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, uporabi mobitela..., ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje virusa »Covid-19«.

  • Požar, eksplozija 15. 06. 2021 13:52
    Ob 13.52 je v naselju Spodnja Ščavnica, občina Gornja Radgona, zagorela slama na polju. Požar, ki je zajel okrog šestdeset arov površine, so pogasili gasilci PGD Gornja Radgona in Spodnja Ščavnica.
  • Požar, eksplozija 15. 06. 2021 13:39
    Ob 13.39 je v bližini naselja Mostje, občina Lendava, zagorelo seno na travniku. Požar, ki je zajel okrog 400 kvadratnih metrov površine, so pogasili gasilci PGD Mostje-Banuta in Lendava.
  • Požar, eksplozija 15. 06. 2021 09:50
    Ob 9.53 je v naselju Krčevina pri Vurbergu, občina Ptuj, ob strugi reke Drave gorelo odpadno vejevje in suha trava. Požar na površini okoli štirideset kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Grajena.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 12.6.2021
RADIOaktivnih11 - 15.06.2021