Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP TOREK, 26.01.2021

Občina Ormož je na svoji spletni strani objavila javni razpis za nepovratna sredstva za nakup in vgradnjo malih čistilnih naprav v občini Ormož. Višina subvencije znaša 1.000 evrov za nakup, vgradnjo in montažo male čistilne naprave ter do 50 % ali največ 1.000 evrov za hišno črpališče. Za nakup, vgradnjo in montažo male čistilne naprave za večstanovanjsko stavbo ali več stanovanj pa 1.000 evrov za prvo enoto in 500 evrov za vse ostale. Skupna višina sredstev, namenjenih za sofinanciranje čistilnih naprav, znaša 35.000 evrov, razpis je odprt do konca septembra. KGŠ (vir: ormoz.si)

Na 15. redni seji Občine Središče ob Dravi, so svetnice in svetniki potrjevali projekt celovite energetske prenove telovadnice in Kulturnega doma Sokolana.

Ob ponovni vrnitvi učenk in učencev prvega triletja nazaj v šolske klopi, smo obiskali OŠ Ormož, da bi učence povprašali kakšni so njihovi prvi vtisi ob vrnitvi. Z njimi se je pogovarjala Nastja Alt.

Iz Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož, enota Ormož so sporočili, da z je z današnjim dnem (torek, 2601) spet možen ogled muzejskih zbirk, med drugim Zbirka pohištva iz ormoškega gradu. S kustodinjo etnologinjo Nevenko Korpič je govorila Vesna Osterc.

Lani na martinovo, je princ karnevala Darko Cafuta kot Jakob baron Zekel Videmski, predal promoviranje ptujskega karnevala Hinku Sodinskemu plemenitemu Gallu. Ta bo od 2. do 16. februarja predstavljal virtualno pustno dogajanje na Ptuju. »Razmišljam in se dogovarjam, kako tradicijo promovirati v virtualni obliki, da bo za vse navdušence popestren čas veseljačenja, norčavosti in obredov etnografskega izročila,« je za Ptujinfo povedal Hinko Sodinski plemeniti Gall. Letošnje Kurentovanje na Ptuju bo mogoče spremljati na družbenih omrežjih, ko se bodo spominjali preteklih norčavih pustnih let na Ptuju. (Vir: MO Ptuj, Ptujinfo) PH

V današnji oddaji Prleški brlüžjak je bila gostja Branka Janežič iz Velikega Brebrovnika. Izdeluje vuge, punčke iz blaga ali bobike, klopotce iz koruznih ostankov, iz šibja pa plete tudi košarice.

V 15. krogu 1. slovenske futsal lige (SFL) so se točk veselile tri domače ekipe, dve srečanji sta se končali z remijem. Domače zmage se je v petek veselil tudi KMN (Klub malega nogometa) Tomaž Šic bar, ki je s 4:3 premagal ŠD (Športno društvo ) Mlinše. Petelini so tako v boju za čim boljši položaj na lestvici z neposrednimi konkurenti vpisali izjemno pomembne nove točke. Kapetan Urban Goričan

ČRNA KRONIKA:

Ormoške policistke in policisti so v zadnjih 24- urah obravnavali naslednje pojave;

Včeraj ob 13.15 so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom v kraju Libanja. Neznani voznik neznanega vozila je trčil v varnostno ograjo na mostu, jo poškodoval in s kraja odpeljal.

Ob 13.21 so obravnavali kaznivo dejanje Zatajitve. Neznanec je namreč iz bankomata vzel 100 EUR in s tem oškodoval prijavitelja, ki je pred tem pozabil denar v reži bankomata.

Ob 14.26 so bili napoteni v Zdravstveni dom Ormož, kamor so pripeljali starejšega moškega, ki je obležal na avtobusnem postajališču. Ugotovljeno je bilo, da je poškodovani šel po pločniku, kjer je stopil na rob pločnika, pri tem padel in se huje telesno poškodoval.

Ob 17.39 so bili napoteni na dogodek, kjer je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo.

Včeraj (ponedeljek) ob 9 uri so v naselju Godeninci, v občini Središče ob Dravi, gorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Središče ob Dravi in Obrež so počakali da so saje zgorele, prezračili prostore in s termovizijsko kamero pregledali objekt.

Ob 15.45 so v Gornji Radgoni tamkajšnji gasilci s tehničnim posegom odprli vrata osebnega vozila, v katerem je bil otrok, so sporočili s Centra za obveščanje Ptuj.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 25. 1. 2021:

do 7. februarja policisti izvajajo »Poostrene aktivnosti nad uporabo mobilnih telefonov med vožnjo«.

V kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v republiko Slovenijo policisti naprošajo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.

Opravljali bodo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč prekoračitvam hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, uporabi mobitela..., ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje virusa »Covid-19«.

  • Požar, eksplozija 15. 06. 2021 13:52
    Ob 13.52 je v naselju Spodnja Ščavnica, občina Gornja Radgona, zagorela slama na polju. Požar, ki je zajel okrog šestdeset arov površine, so pogasili gasilci PGD Gornja Radgona in Spodnja Ščavnica.
  • Požar, eksplozija 15. 06. 2021 13:39
    Ob 13.39 je v bližini naselja Mostje, občina Lendava, zagorelo seno na travniku. Požar, ki je zajel okrog 400 kvadratnih metrov površine, so pogasili gasilci PGD Mostje-Banuta in Lendava.
  • Požar, eksplozija 15. 06. 2021 09:50
    Ob 9.53 je v naselju Krčevina pri Vurbergu, občina Ptuj, ob strugi reke Drave gorelo odpadno vejevje in suha trava. Požar na površini okoli štirideset kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Grajena.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 12.6.2021
RADIOaktivnih11 - 15.06.2021