Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SREDA, 27.01.2021

Občina Ormož je na svoji spletni strani objavila javni razpis za nepovratna sredstva za nakup in vgradnjo malih čistilnih naprav v občini Ormož. Višina subvencije znaša 1.000 evrov za nakup, vgradnjo in montažo male čistilne naprave ter do 50 % ali največ 1.000 evrov za hišno črpališče. Za nakup, vgradnjo in montažo male čistilne naprave za večstanovanjsko stavbo ali več stanovanj pa 1.000 evrov za prvo enoto in 500 evrov za vse ostale. Skupna višina sredstev, namenjenih za sofinanciranje čistilnih naprav, znaša 35.000 evrov, razpis je odprt do konca septembra. KGŠ (vir: ormoz.si)

Na 15. redni seji Občine Središče ob Dravi, je župan Jurij Borko, predstavil situacijo glede financiranja Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož.

Iz Občine Ptuj so sporočili, da se je minuli teden zaključil zadnji rok javnega razpisa za sofinanciranje vlaganj v infrastrukturo namenjeno dnevnim oblikam varstva začasnim namestitvam za starejše. Med tistimi, ki so izpolnili pogoje je tudi Dom upokojencev Ptuj – enota Žabjak. Ptujski dom bo tako že v kratkem podpisal pogodbo o sofinanciranju projekta z Ministrstvom za zdravje v vrednosti 1.436.766 EUR. Enota Žabjak že ima pravnomočno gradbeno dovoljenje, zagotovila pa bo 12 mest za izvajanje dnevnega varstva in 20 mest za začasne namestitve. ( VIR MO Ptuj) PH

Ob vrnitvi prvi triade učenk in učencev v šolske klopi, smo obiskali OŠ Ormož. Z učiteljico Stanko Hebar, se je pogovarjala Nastja Alt.

Na OŠ Središče ob Dravi, so tako učenci, kot vsi strokovni delavci zelo veseli vrnitve prvega triletja v šolske klopi. Z magistro Jasno Munda, ravnateljico OŠ Središče ob Dravi, se je pogovarjala Nastja Alt.

Jutri (četrtek) in nato še tri naslednje četrtke, ob 19, uri bo Mladinski center Ormož organiziral virtualno vadbo joge. Brezplačno jogo bo vodila Sara Vintar, potekala bo preko aplikacije ZOOM. Vadbo bodo tudi posneli in si jo bo mogoče kadarkoli ogledati na spletu. (VIR: Mladinski center Ormož) PH

V letošnjem zimskem času predstavlja svojevrsten izziv, kako oprati svojega jeklenega konjička, ob dejstvu, da so vse avtopralnice še vedno zaprte. Za mnenje o tem, smo povprašali direktorico Komunalnega Podjetja Ormož, Pavlo Majcen. Prispevek Vesne Osterc.

Danes, v sredo, 27. januarja, ob 13. uri, so v podjetju Hosekra v Slovenska Bistrica opravili svečan prevzem kontejnerja, ki je bil kupljen z donatorsko akcijo društev, ki so članice Zveze veteranov vojne za Slovenijo. Kontejner je opremljen z sanitarnim blokom in ogrevanjem, namenjen slovenskemu rojaku Miranu Kobaletu, ki izhaja iz Rogatca. Ta se je julija 1991 priključil hrvaškim braniteljem v domovinski vojni. Po vojni, kot vojni invalid živi v Petrinji, in je ob zadnjem potresu, kot njegovi številni someščani, ostal brez strehe nad glavo. Kontejner bo jutri, v četrtek zjutraj odpremljen proti Hrvaški. Na Milanovo željo, da bi ostanek življenja preživel bliže rojstnemu kraju, bodo kontejner namestili v občini Hum na Sutli. Jutrišnje slovesnosti se bodo ob pobudniku akcije Antonu Šturbeju, predsednika Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šmarje pri Jelšah, udeležili še predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo, Ladislav Lipič, s sodelavci. S Hrvaške pa se bosta slovesnosti udeležila Zdravko Senčar in Ivan Drašković predstavnika združenja hrvaških braniteljev iz Krapinsko-Zagorske županije.PK

ČRNA KRONIKA:

Ormoške policistke in policisti so v zadnjih 24-urah obravnavali naslednje pojave;

Včeraj ob 06:30 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in mira, kjer je stanovalec v večstanovanjskem objektu z razbijanjem po vratih soseda, le-tega motil pri počitku. Ob prihodu policistov na kraj se kršitelj ni hotel pomiriti, kljub opozorilom policistov naj z kršitvijo preneha, je kršitelj z kršitvijo nadaljeval, zato so bila zoper kršitelja uporabljena prisilna sredstva ter odrejeno pridržanje po Zakonu o prekrških do streznitve. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 07:51 so bili obveščeni o prometnem dogodku v Pavlovcih, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno. Vozniku izdano obvestilo o odstopu.

Ob 09:21 uri so bili obveščeni o umazanem cestišču v naselju Cerovec Stanka Vraza. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik traktorja pri spravilu lesa iz gozda na cestišče nanesel zemljo. Kršitelju jer bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu o cestah.

Pomurski policisti pa so nam sporočili, da je prišlo do prometne nesreče med osebnim avtomobilom in vlakom:

Danes, okrog 8.00 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči med vlakom in osebnim avtomobilom izven naselja Veržej. Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da se je voznica osebnega avtomobila peljala iz smeri Veržeja proti Krapju. Ko se je pripeljala do železniškega prehoda z pol zapornicami, ki so bile v času nesreče spuščene, je zaradi bleščanja sonca spregledala vlak, ki je pripeljal iz smeri Murske Sobote. Voznica je kljub zaviranju, zaradi spolzkega vozišča, s sprednjim delom vozila zapeljala na tirnice, kjer je v vozilo trčil vlak. V nesreči ni bil nihče telesno poškodovan.

 

 

  • Požar, eksplozija 15. 06. 2021 13:52
    Ob 13.52 je v naselju Spodnja Ščavnica, občina Gornja Radgona, zagorela slama na polju. Požar, ki je zajel okrog šestdeset arov površine, so pogasili gasilci PGD Gornja Radgona in Spodnja Ščavnica.
  • Požar, eksplozija 15. 06. 2021 13:39
    Ob 13.39 je v bližini naselja Mostje, občina Lendava, zagorelo seno na travniku. Požar, ki je zajel okrog 400 kvadratnih metrov površine, so pogasili gasilci PGD Mostje-Banuta in Lendava.
  • Požar, eksplozija 15. 06. 2021 09:50
    Ob 9.53 je v naselju Krčevina pri Vurbergu, občina Ptuj, ob strugi reke Drave gorelo odpadno vejevje in suha trava. Požar na površini okoli štirideset kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Grajena.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 12.6.2021
RADIOaktivnih11 - 15.06.2021