Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PETEK, 29.01.2021

Trenutno poteka razpis energetske prenove Kulturnega doma Ormož, Kulturnega doma Sokolana in telovadnice OŠ Središče ob Dravi, ki ga vodi Javna razvojna agencija Občine Ormož. Z direktorjem Javne razvojne agencije, Matejem Rogačem, se je pogovarjal Peter Kirič.

18. redna seja Občinskega sveta Občine Ormož bo v torek, 9. februarja, ob 16. uri. Zaradi sprejetih ukrepov za zajezitev epidemije covid 19, bo seja potekala na daljavo z uporabo spletnega videokonferenčnega orodja. (vir: Občina ORMOŽ).

O oglaševanju Destinacije Jeruzalem Slovenija v Sloveniji in v svetu, smo se pogovarjali z direktorjem Javnega zavoda za turizem, kulturo in šport, Andrejem Vršičem.

Osnovna šola Ormož pripravlja oddelčne roditeljske sestanke, ki bodo potekali do torka 2. februarja, do četrtka , 4. februarja, v popoldanskem času v video okolju Microsoft Teams. Na dnevnem redu bodo tri ročke, in sicer: evalvacija prve polovice šolskega leta s poukom na daljavo, načrtovani dogodki v drugi polovici šolskega leta in točka razno. Podrobnosti vključitve v roditeljski sestanek bodo sporočali razredniki otrok, sestanek pa bo potekal po naslednjem časovnem razporedu:

-v torek, 2. februarja, ob 16. uri, za učence 1. razreda, ob 17. uri za učence 2. razreda in ob 18. uri za učence 3. razreda,

-v sredo, 3. februarja, ob 16. uri, za učence 4. razreda, ob 17. uri za učence 5. razreda in ob 18. uri za učence 6. razreda,

-v četrtek, 4. februarja, ob 16. uri, za učence 7. razreda, ob 17. uri učence 8. razreda in ob 19. uri za učence 9. razreda. PK

Osnovna šola Ormož pripravlja ob kulturnem prazniku prireditev, ki bo potekala virtualno, a bo vnaprej posneta na več lokacijah. Snemanja potekajo podnevi in ponoči ter med drugim na ormoškem gradu. Idejni vodja in scenaristka proslave je učiteljica Mateja Meško, ki bo naslednji teden naša jutranja gostja.

Kako bo letos s koranti v Kulturnem društvu folklornih dejavnosti Korant Spuhlja, nam bo zaupal predsednik društva Igor Vidovič. Z njim se je pogovarjala Nastja Alt.

Letošnje pustovanje bo vsekakor drugačno, kot so ga poznali naši predniki. Koliko možnosti nam ostane za pustne norčije v teh resnih časih? Za odgovore smo poklicali 18. princa karnevala, viteza Hinka Sodinškega plemenitega Galla. Z njim se je pogovarjala Vesna Osterc.

V oddaji Male nogice, se vam bodo nogice tokrat oglasile iz Središča ob Dravi iz vrtca Navihanček. Otroci bodo povedali nekaj o tem, kdaj so veseli in kako razveselijo druge, kaj so počeli, ko je bilo veliko snega in kako so v vrtcu nahranili ptičke.

ŠPORT: S tekmami 15. kroga se bo prvi februarski konec tedna nadaljevalo državno rokometno prvenstvo. Za rokometaše Jeruzalema Ormoža, peto ekipo prvega dela sezone, se bo prvenstvo nadaljevalo že ta konec tedna saj bodo v športni dvorani Hardek v zaostali tekmi 12. kroga lige NLB gostili Slovenj Gradec.

ČRNA KRONIKA:

Ormoške policistke in policisti so v zadnjih 24-urah obravnavali naslednje pojave;

Včeraj ob 14:34 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z pobegom na železniškem prehodu v Mihovcih pri Veliki Nedelji. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik tovornega vozila trčil v polzapornico, ki se je pričela spuščati zaradi prihoda vlaka. Po trčenju je voznik tovornega vozila odpeljal v smeri Ptuja, kjer je bila ustavljen v naselju Cvetkovci. Vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti in pobega s kraja nesreče.

Ob 17:46 so v Hermancih obravnavali prometni dogodek, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno.

Ob 6:15 uri so na vlaku Ljutomer – Ormož v Ormožu prijeti dva državljana Irana, ki sta predhodno ilegalno prestopila državno mejo. Po končanem postopku bosta izročena hrvaškim varnostnim organom.

Napoved aktivnosti za petek 29. januarja in vikend:

v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v Republiko Slovenijo, policisti naprošajo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.

Opravljali bodo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč : prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, poraba mobitela, prav tako bodo dajali poudarek na spoštovanju ukrepov za preprečevanje širjenja virusa COVID-19.

Operativci PGD Središče ob Dravi so lani posredovali na 23 intervencijah. Poveljnik društva Damjan Munda je dejal, da je bila največja intervencija junija, ko so imeli v Središču poplave. Pri večjih nalivih namreč poplavljata potoka Trnava in Črnec. KGŠ

  • Požar, eksplozija 15. 06. 2021 13:52
    Ob 13.52 je v naselju Spodnja Ščavnica, občina Gornja Radgona, zagorela slama na polju. Požar, ki je zajel okrog šestdeset arov površine, so pogasili gasilci PGD Gornja Radgona in Spodnja Ščavnica.
  • Požar, eksplozija 15. 06. 2021 13:39
    Ob 13.39 je v bližini naselja Mostje, občina Lendava, zagorelo seno na travniku. Požar, ki je zajel okrog 400 kvadratnih metrov površine, so pogasili gasilci PGD Mostje-Banuta in Lendava.
  • Požar, eksplozija 15. 06. 2021 09:50
    Ob 9.53 je v naselju Krčevina pri Vurbergu, občina Ptuj, ob strugi reke Drave gorelo odpadno vejevje in suha trava. Požar na površini okoli štirideset kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Grajena.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 12.6.2021
RADIOaktivnih11 - 15.06.2021