Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PETEK, 19.02.2021

Zanimalo nas je, katera zdravila so v letošnji zimi najbolj iskana. Za odgovore smo poklicali magistro farmacije in vodjo ormoške lekarne, Ksenjo Senčar. Prispevek Vesne Osterc.

Ločevanje odpadkov je še vedno za mnoge velika dilema. Jih znate pravilno ločevati? Kam z embalažo boste izvedeli v nadaljevanju.

V lanskem letu smo praznovali 160 letnico prihoda prvega vlaka v naše kraje, saj je bila zgrajena železniška proga na relaciji: Pragersko-Ptuj- Ormož. Čakovec-Kotoriba- Velika Kaniža. Zaradi epidemije koronavirusa je bila onemogočena izvedba slovesnosti, vendar v društvu Prleški železničar snujejo načrte, kako slovesnost ob minulem jubileju vseeno izvesti....

Na osrednji proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku so bile bronaste, srebrne in zlate značke Ksavra Meška. Srebrno značko Ksavra Meška je prejela tudi Mateja Kovačec. Obrazložitev nagrade prebira Tina Zadravec.

V tokratni oddaji Male nogice bosta z nami sestrici Julija in Neža. Povedali nam bosta kako sta preživeli pust in valentinovo ter kaj sta počeli v vrtcu in doma.

Stand– up komik Matjaž Javšnik pripravlja predstavo z naslovom Striptiz. Seveda pa se zaradi znanih razlogov, tudi ta predstava seli na splet. V naslednjih minutah izveste, komu je predstava namenjena in kako si zagotovite vstopnice. Z Matjažem Javšnikom se je pogovarjala Vesna Osterc.

ŠPORT:

Drevi (petek) se v Ligi NLB začenja 17. krog. Na uvodni tekmi, ki jo bo moč v živo spremljati na Sportklubu 1, se bosta ob 18.30 pomerili zasedbi Rika Ribnice in Jeruzalema Ormoža. Moštvi pred obračunom na lestvici zasedata peto in sedmo mesto, a premoreta enako število osvojenih točk.

"Zavedamo se, da smo na zadnjih dveh tekmah proti Trimu Trebnjemu in Kopru razočarali. Poškodbe nekaterih ključnih igralcev so terjale davek. Tudi v Ribnici nam bo manjkalo nekaj igralcev prve sedmerke. Preostali igralci bomo morali prevzeti večje breme na svoja pleča. Edino to je pot, da Riku Ribnici nudimo dostojen odpor ali jo celo presenetimo,’’ je pred srečanjem povedal rokometaš Jeruzalema Ormoža Martin Hebar. Kapetan Bojan Čudić dodaja.

Krog se bo s štirimi tekmami nadaljeval jutri (sobota). Ljubljana bo ob 18. uri gostila Koper, istočasno pa se bo Celju Pivovarni Laško po robu postavila Dobova. Uro kasneje se bosta začela še obračuna med Mariborom Branikom in Grosistom Slovanom ter Izolo ter Slovenj Gradcem. Zaradi nastopa Gorenja Velenja na tekmi evropskega pokala v Banja Luki bo njegov obračun z Urbanscapom Loko na sporedu v sredo, medtem ko termin dolenjskega derbija med Krko in Trimom Trebnjem še ni znan.

V 1. slovenski futsal ligi (SFL) bo drevi (petek) na sporedu 17. krog. Jasno je, da si je pred začetkom končnice številko 1 priboril Dobovec, ostalo je še vse odprto. Precej bi bilo jasno že po današnjih štirih tekmah 17. kroga. Med 4. in 9. mestom je gneča. Tako ima četrti KMN (klub malega nogometa) Tomaž 23 točk, eno manj peti Bronx Škofije, sledijo Oplast Kobarid (19), Siliko Vrhnika (18), Mlinše (15) in KMN Sevnica (13). V že odigrani tekmi je Dobovec s 6:5 premagal Ptuj. Preostali drevišnji pari so: Dobrepolje-Bronx, Litija-Oplast, Mlinše-Siliko in Tomaž-Sevnica. Vse tekme se bodo začele ob 20h.

“Moram pohvaliti igralce, ki so prizadevno trenirali v zadnjih dveh tednih, tako da optimistično pričakujemo tekmo. Zavedamo se, da nas čaka težka tekma. Še vedno je odprtih veliko kalkulacij glede končne razvrstitve, ostajamo skoncentrirani na sebe. Glede na predstavo v prejšnjem krogu moramo popraviti obrambo in zmanjšati nihanja v igri. Zaradi poškodb in bolezni ne bomo v popolni postavi, ’’ je pred srečanjem povedal trener Matej Gajser. Kapetan Urban Goričan dodaja.

Jeseni je bilo na medsebojni tekmi v Sevnici 17 golov, z 11:6 je slavil KMN Tomaž.

ČRNA KRONIKA:

Napoved aktivnosti za petek 19. 2. 2021:

v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v Republiko Slovenijo, policisti naprošajo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki: 02 741 08 50 ali 113.

Opravljali bodo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.), ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje virusa »Covid-19«.

 • Prometno poročilo, ponedeljek 8.marec 2021 ob 15:58

  Glavna cesta Celje - Rogaška Slatina je zaprta v Šentjurju zaradi prometne nesreče pri križišču za Dobje, obvoz je po lokalnih cestah.

  Gneča, zastoj:
  -Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke tovornih vozil proti Avstriji, 4 km. Ustavljena vozila so na voznem in odstavnem pasu.
  - Na gorenjski avtocesti pred priključkom Podtabor proti Avstriji, potovalni čas se podaljša 5 - 10 minut.
  - Na štajerski avtocesti pred počivališčem Polskava proti Ljubljani, potovalni čas se podaljša za 15 minut.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Dobovec in Obrežje.

  Od 8. marca dalje velja spremenjen režim pri prehajanju državnih meja.

  Karavanke:
  - Občasno kratkotrajno zapirajo v obe smeri zaradi miniranja na avstrijski strani.
  - V noči na sredo, med 20. in 5. uro, bo promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

  Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 06.03.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021