Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SOBOTA, 20.02.2021

Vedno večje so težnje po ustanovitvi pokrajin v Sloveniji. Na 18. redni seji Občinskega sveta Ormož so se svetniki lotili tudi te teme. Ker pa svetniki niso zavzeli nobenega stališča, se je na to težko temo s tiskovno konferenco odzval Občinski odbor Nove Slovenije. Prispevek Vesne Osterc.

23. redna seja Mestnega sveta Mestne občine Ptuj bo v ponedeljek, 22. februarja v veliki sejni sobi na Magistratu na Ptuju. Županja Nuška Gajšek je na dnevni red uvrstila 15 točk. Na mizi bo kar nekaj predlogov odlokov in sklepov, kot je predlog o spremembi odloka o proračunu Mestne občine Ptuj za leto 2021, predlog sklepa o imenovanju predstavnikov Mestne občine Ptuj v Svet zavoda javnega zavoda Revivis Ptuj ter predlog sklepa o imenovanju predstavnika Mestne občine Ptuj v Svet zavoda javnega socialnovarstvenega zavoda Dom upokojencev Ptuj. ( vir: MO Ptuj) PH

V Mihovcih pri Veliki Nedelji se v nedeljo obeta zapora preko železniškega prehoda. Za kakšna dela gre, je Vesni Osterc pojasnil pomočnik direktorja Slovenskih železnic, Anton Zvone Ribič.

Železnica in makete že od nekdaj privlačijo nekatere navdušence, še posebej privlačna pa je otrokom. V društvu Prleški železnicar se tega še kako zavedajo, zato skozi vse leto pripravljajo aktivnosti za otroke. S predsednikom društva se je pogovarjal Peter Kirič.

Na osrednji proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku so, med drugim, podelili 7 srebrnih značk Ksavra Meška. Srebrno značko Ksavra Meška je prejel tudi Miha Lukman. Obrazložitev nagrade bo prebrala Tina Zadravec, slišali pa boste tudi zahvalo nagrajenca ob prejemu nagrade, Miho Lukmana.

ŠPORT

Rokometaši Rika Ribnice so dobili petkov dvoboj 17. kroga lige NLB. Tako so se rokometašem Jeruzalema Ormoža oddolžili za visok poraz na prvi medsebojni tekmi sezone na Hardeku. Na domačem parketu so slavili zmago s 36:32. Ribničani so v boju z doslej točkovno izenačenimi sosedi na lestvici, ti imajo še tekmo v dobrem, prišli do svoje devete zmage in vsaj začasno do četrtega mesta na lestvici. Izbranci Gregorja Cvijiča so vodili od začetka do konca tekme, le sredi drugega polčasa so se gosti nevarneje približali. Anita Kosec.

Krog se bo s štirimi tekmami nadaljeval danes (sobota). Ljubljana bo ob 18. uri gostila Koper, istočasno pa se bo Celju Pivovarni Laško po robu postavila Dobova. Uro kasneje se bosta začela še obračuna med Mariborom Branikom in Grosistom Slovanom ter Izolo ter Slovenj Gradcem. Zaradi nastopa Gorenja Velenja na tekmi evropskega pokala v Banja luki bo njegov obračun z Urbanscapom Loko na sporedu v sredo, medtem ko termin dolenjskega derbija med Krko in Trimom Trebnjem še ni znan.

ČRNA KRONIKA:

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči. V obeh je nastala samo materialna škoda. Obravnavani sta bili še dve poškodbi vozila na parkirnem prostoru in pet primerov povoženja divjadi. Poleg tega sta bili obravnavani dve kaznivi dejanji in pet kršitev javnega reda. S področja kriminalitete je bil obravnavan vlom v bivše poslovne prostore v Beltincih. V Motvarjevcih je bil obravnavano kaznivo dejanje krivolova.

 • Prometno poročilo, ponedeljek 8.marec 2021 ob 16:19

  Gneča, zastoj:
  -Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke tovornih vozil proti Avstriji, 4 km. Ustavljena vozila so na voznem in odstavnem pasu.
  - Na gorenjski avtocesti pred delovno zaporo pred priključkom Podtabor proti Avstriji, potovalni čas se podaljša 5 - 10 minut.
  - Na štajerski avtocesti pred delovno zaporo pred počivališčem Polskava proti Ljubljani, potovalni čas se podaljša za 10 minut.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Dobovec in Obrežje.

  Od 8. marca dalje velja spremenjen režim pri prehajanju državnih meja.

  Karavanke:
  - Občasno kratkotrajno zapirajo v obe smeri zaradi miniranja na avstrijski strani.
  - V noči na sredo, med 20. in 5. uro, bo promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

  Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 06.03.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021