Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PONEDELJEK, 22.02.2021

23. redna seja Mestnega sveta Mestne občine Ptuj bo danes, v ponedeljek, 22. februarja v veliki sejni sobi na Magistratu na Ptuju. Županja Nuška Gajšek je na dnevni red uvrstila 15 točk. Na mizi bo kar nekaj predlogov odlokov in sklepov, kot je predlog o spremembi odloka o proračunu Mestne občine Ptuj za leto 2021, predlog sklepa o imenovanju predstavnikov Mestne občine Ptuj v Svet zavoda javnega zavoda Revivis Ptuj ter predlog sklepa o imenovanju predstavnika Mestne občine Ptuj v Svet zavoda javnega socialnovarstvenega zavoda Dom upokojencev Ptuj. ( vir: MO Ptuj) PH

V današnjem jutru (ponedeljek) smo poklicali v Zdravstveni dom Ormož. Doktorico Alenko Simonič smo povprašali, ali se tudi na ormoškem bližamo rumeni fazi in kako ravnati sedaj, ko so se učenke in učenci po počitnicah vrnili v šolske klopi, hkrati pa nas je zanimalo, kako je z izdajo potrdil o preboleli bolezni koronavirusa. Prispevek Nastje Alt.

Kmetijska svetovalna služba Ormož, ki deluje pod okriljem Kmetijsko gozdarskega zavoda Ptuj, je v četrtek (18.2.20219) v Ormožu organizirala okušanje in ocenjevanje vin letnika 2020. Vinarji so prinesli 60 vzorcev, kar je veliko več kot prejšnja leta, ko je bilo ocenjevanje javno. Vina so okušali: strokovnjaka iz Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor Tadeja Vodovnik Plevnik in Roman Štabuc ter ormoška terenska kmetijska svetovalka Simona Rajh. Tadeja Vodovnik Plevnik je dejala, da so vina kakovostna, a da se čutijo posledice lanske toče. Več v kmetijski oddaji 7. marca. KGŠ

Po zimskih počitnicah in šoli na daljavo so se učenke in učenke danes (ponedeljek) vrnili v šolo. Z ravnateljico OŠ Središče ob Dravi, se je pogovarjala Nastja Alt.

Predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Ormož Rajko Košič je zjutraj v studiu radia Prlek dejal, da se je lani povečal delež tehničnih posegov in posredovanj ob vremenskih nevšečnostih. Imeli pa so manj požarov. Skupno je bilo 63 intervencij.

Slovenski podjetniški sklad objavlja razpis z naslovom SPODBUDE ZA ZAGON INOVATIVNIH PODJETIJ, so sporočili iz Javne razvojne agencije Ormož. Razpis je objavljen na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada. Mlada inovativna podjetja s potencialom rasti bodo lahko z nepovratnimi sredstvi v višini do 54.000 EUR razvijala produkt in lansirala tržne produkte na trg. Zagonsko spodbudo lahko koristijo mikro in mala podjetja, ki so se registrirala pri pristojnem organu oz. sodišču v obdobju od 1.februarja lani do vključno 15.marca letos. (vir: JARA). NA

ČRNA KRONIKA:

Ormoške policistke in policisti so od petka do danes zjutraj obravnavali naslednje dogodke in pojave:

PETEK 19. 2. 2021

Ob 9.30 se je na postali oglasila oškodovanka kaznivega dejanja , katero je neznana oseba včeraj preslepila pri najemu kredita preko nemške banke v Berlinu. Evidentirali so kaznivo dejanje goljufije in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

SOBOTA 20. 2. 2021

Ob 17.10 je patrulja na regionalni cesti v naselju Pavlovci ustavila in opravila kontrolo voznika osebnega avtomobila. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je ob pravilni uporabi indikatorja pokazal (1,08 mg/l) alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bilo odrejeno pridržanje do 12 ur. Na ormoško sodišče bo zoper kršitelja podan obdolžilni predlog.

V okolici Ormoža so policisti PP Ormož na podlagi odredbe za hišno preiskavo, izdano s strani Okrožnega sodišča Ormož opravili hišno preiskavo pri 27 letnemu občanu, zaradi suma posedovanja orožja brez ustrezne orožne listine. Zasežena mu je bila plinska pištola kalibra 9 mm, za katero kršitelj ne poseduje ustrezne orožne listine- priglasitvenega lista.

Prav tako mu je bila zasežena manjša količina prepovedane droge marihuane. Zoper kršitelja bodo uvedli hitri postopke z izdajo odločbe o prekršku zaradi kršitve Zakona o orožju in Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, po ustreznem preliminarnem testu na prepovedane droge.

NEDELJA 21. 2. 2021

Ob 16.27 so vozniku štirikolesnika začasno odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog, saj je vozil v cestnem prometu pod vplivom alkohola.

Ob 20.25 je patrulja na območju naselja Pavlovci ustavila in opravila kontrolo voznika osebnega avtomobila. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je ob pravilni uporabi indikatorja pokazal (0,52 mg/l) alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 21.38 je patrulja na območju naselja Hermancih ustavila in opravila kontrolo voznika mopeda. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je ob pravilni uporabi indikatorja pokazal (0,51 mg/l) alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 22. februarja 2021:

v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v Republiko Slovenijo, policisti naprošajo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
opravljali bodo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč: prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, uporaba mobitela,
ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje širjenja virusa »Covid-19«.

 • Prometno poročilo, ponedeljek 8.marec 2021 ob 16:55

  Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke je zastoj tovornih vozil proti Avstriji, 4 km. Ustavljena vozila so na voznem in odstavnem pasu.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Dobovec in Obrežje.

  Od 8. marca dalje velja spremenjen režim pri prehajanju državnih meja.

  Karavanke:
  - Občasno kratkotrajno zapirajo v obe smeri zaradi miniranja na avstrijski strani.
  - V noči na sredo, med 20. in 5. uro, bo promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

  Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 06.03.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021