Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP TOREK, 23.2.2021

V šolske klopi so se vrnili učenci od 1. do 9. razreda. Z ravnateljem OŠ Miklavž pri Ormožu, Vladom Hebarjem, se je pogovarjala Nastja Alt.

Iz OŠ Ormož sporočajo, da od ponedeljka, 22. februarja, deluje novi portal "LoPolis za starše", ki mu je sedaj dodan tudi modul "Prehrana." Po novem urejate prehrano za vašega otroka na spletnem naslovu: www.lopolis.si. V portal se starši prijavite s svojim obstoječim uporabniškim imenom in geslom. Za dodatne informacije ali pomoč lahko pokličete na številko OŠ Ormož: 02 741 55 25. Hkrati vas delavci šole prosijo prosijo, da tudi starši skrbite za prometno varnost otrok v okolici šole tako, da prilagodite hitrost vožnje ter ustavljate in parkirate avtomobile izključno na označenih parkirnih mestih. Učenci, ki prihajajo v šolo s kolesom, naj zaradi svoje varnosti obvezno uporabljajo varnostno čelado. Samo skupaj lahko poskrbimo, da bodo naši otroci v prometu varni.

V šolske klopi so se vrnili tudi učenci višjih razredov na Osnovni šoli Sveti Tomaž. Več o dejavnostih prvega dne, je povedala ravnateljica tamkajšnje šole, Irma Murad. Prispevek Vesne Osterc.

Kmetijska svetovalna služba Ormož, ki deluje pod okriljem Kmetijsko gozdarskega zavoda Ptuj, je v četrtek (18.2.20219) v Ormožu organizirala okušanje in ocenjevanje vin letnika 2020. Vinarji so prinesli 60 vzorcev, kar je veliko več kot prejšnja leta, ko je bilo ocenjevanje javno. Vina so okušali: strokovnjaka iz Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor Tadeja Vodovnik Plevnik in Roman Štabuc ter ormoška terenska kmetijska svetovalka Simona Rajh, s katero smo se tudi pogovarjali.

Specialistka za vinarstvo Tadeja Vodovnik Plevnik je dejala, da je lanski letnik kakovosten letnik, z nekoliko več kislin, občuti pa se tudi vpliv toče. Več v kmetijski oddaji 7. marca. KGŠ

Društvo Prleški železničar je zelo aktivno tudi v turističnem udejstvovanju, saj sodelujejo na različnih področjih. Več o tem je Petru Kiriču povedal predsednik društva Franc Zemljič.

Miran Žnidarič je eden od prejemnikov srebrne značke Ksavra Meška, ki so bile podeljene na osrednji proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku. Zakaj je zaslužen za nagrado, nam bo zaupala Tina Zadravec.

ŠPORT:

V 1. slovenski futsal ligi je bilo na sporedu 17. kolo. KMN Tomaž je v Ljutomeru gostil Sevnico. Srečanje je bilo izjemo pomembno za obe ekipi; Petelini bi si z zmago verjetno že zagotovili 4. mesto po rednem delu prvenstva, ki v play offu v četrtfinalu prinaša prednost domačega igrišča, Sevnica bi z zmago lovila 8. mesto, ki še zagotavlja nastop v končnici letošnjega državnega prvenstva. Srečanje se je končalo z delitvijo točk in remijem 3:3.

Knjižnica Franca Ksavra Meška bo letos že 16. pripravila Bralno značko za odrasle. Do konca avgusta imajo bralke in bralci čas prebrati vsaj pet knjig s seznama, ki so ga letos pripravili knjižničarji kar sami. Nanj so uvrstili knjige za različne bralne okuse in tako na seznam Biserov s knjižnih polic uvrstili avtorje različnih žanrov, tematik, obdobij in nacionalnosti. ( vir Knjižnica Franca Ksavra Meška) PH

V soboto zvečer so si gledalci preko spleta premierno ogledali razglasitev 22. boba leta – po mnenju bralcev časnika Večer in širše slovenske javnosti najboljše izjave, objavljene v preteklem letu v Večeru. Bob leta 2020 je prejel Ivan Lorenčič, ravnatelj II. Gimnazije v Mariboru, za izjavo:

"V življenju lahko uspeš samo takrat, ko si upaš, včasih je treba tudi malo tvegati. Če nič ne tvegaš, največ tvegaš, ker ostaneš tam, kjer si." VIR: VEČER

Črna kronika:

Ormoški policisti so v zadnjih 24-urah obravnavali naslednje dogodek in pojave:

Včeraj ob 11.32 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na glavni cesti v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji. Udeleženi sta bili dve vozili. Nastala je manjša materialna škoda. Patrulja je odstopila od ogleda kraja prometne nesreče.

Ob 17.20 je patrulja na lokalni cesti v naselju Hum pri Ormožu ustavila voznika neregistriranega kolesa z motorjem, ki je vozil vozilo v cestnem prometu brez vozniškega dovoljenja, prav tako pa med vožnjo tudi ni uporabljal zaščitne čelade. Opravljen je bil zaseg vozila, kršitelju pa izdan plačilni nalog. Zoper kršitelja sledi tudi obdolžilni predlog po na okrajno sodišče v Ormožu.

Napoved aktivnosti za torek, 23. februarja 2021:

· v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v Republiko Slovenijo, policisti naprošajo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.

· opravljali bodo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč: prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, uporaba mobitela,

· ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje širjenja virusa »Covid-19«.

 • Prometno poročilo, ponedeljek 8.marec 2021 ob 16:55

  Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke je zastoj tovornih vozil proti Avstriji, 4 km. Ustavljena vozila so na voznem in odstavnem pasu.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Dobovec in Obrežje.

  Od 8. marca dalje velja spremenjen režim pri prehajanju državnih meja.

  Karavanke:
  - Občasno kratkotrajno zapirajo v obe smeri zaradi miniranja na avstrijski strani.
  - V noči na sredo, med 20. in 5. uro, bo promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

  Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 06.03.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021