Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, PONEDELJEK, 5.4.2021

Šolski sistem je eden tistih sistemov, ki se mora najbolj očitno prilagajati epidemiološkim razmeram. Gotovo je še posebej težko dijakom zaključnih letnikov. Prispevek Vesne Osterc.

Danosti reke Drave so velike, a premalo izkoriščene. V kateri smeri naj se razvija turizem na in ob reki, da ta ne bo preveč posegal v naravno pestrost v ekološkem območju Nature 2000? Smer razvoja je nakazana v naslednjem prispevku Katjuše Grof Štih.

Ste vedeli, da imamo v Ormožu svojo pasmo golobov? O tem in še marsičem zanimivem se je s predsednikom Društva za vzrejo malih pasemskih živali Ormož, Jožetom Plohlom, pogovarjala Vesna Osterc.

Na območju Upravne enote Ormož je registriranih kar 186 društev in klubov. Med njimi je tudi Klub polaganja rok iz Pavlovcev. Več o tem nekoliko nenavadnem klubu za naše kraje, smo povprašali predsednika kluba Denisa Trstenjaka. Prispevek Vesne Osterc.

Občina Ormož objavlja JAVNI RAZPIS ZA IZBIRO PROGRAMOV LJUBITELJSKE KULTURNE DEJAVNOSTI, KI JIH BO V LETU 2021 SOFINANCIRALA OBČINA ORMOŽ. Na javni razpis se lahko prijavijo kulturna društva, njihove sekcije, zveze kulturnih društev in drugi subjekti s področja kulture, ki niso javni zavodi, izvajajo pa kulturni program v javnem interesu, ostala društva, ki imajo v okviru svoje dejavnosti registrirano kulturno dejavnost, samostojni kulturni ustvarjalci, ki so vpisani v razvid pri ministrstvu, pristojnem za kulturo in glasbena šola. Rok za predložitev vlog je do vključno ponedeljka, 12. aprila.

V tokratni oddaji Prleški brlüžjak bo z nami predstavnik kolar, Franc Haložan iz Bučečovcev. Kot sam vedno reče: »Če bi lahko, bi še vedno vedel natančno izdelati voz za kravjo in konjsko vprego.«

ŠPORT:

Občina Ormož je na spletni strani objavila JAVNI RAZPIS ZA IZBIRO IN SOFINANCIRANJE IZVAJANJA LETNEGA PROGRAMA ŠPORTA V OBČINI ORMOŽ ZA LETO 2021. Na javni razpis se lahko prijavijo športna društva in športne zveze, zavodi za šport, pravne osebe, ki so registrirane za opravljanje športne dejavnosti, zavodi s področja vzgoje in izobraževanja, ki izvajajo javnoveljavne programe, ustanove, ki so ustanovljene za splošno koristen namen na področju športa, samostojni podjetniki posamezniki, registrirani za opravljanje dejavnosti v športu in zasebni športni delavci. Rok za predložitev vlog je do vključno torka, 6. aprila.

ČRNA KRONIKA

Včeraj ob 14.02 je v naselju Limbuš zagorela lesena lopa v izmeri 10 x 9 metrov. Požar, ki je lopo uničil in poškodoval v bližini parkirano osebno vozilo, so pogasili gasilci GB Maribor in PGD Pekre.

Ob 15.36 je v naselju Ločič v občini Trnovska vas pri pripravi hleva za vzrejo živali prišlo do požara. Gasilci PGD Biš, Vitomarci, Destrnik in Desenci so na kraju dogodka zavarovali plinsko postajo in cisterno s kurilnim oljem, pogasili požar na objektu v izmeri okoli 60 x 12 metrov. Objekt je poškodovan, streha objekta je v celoti uničena.

Ob 16.54 sta na Meljskem Hribu v Mariboru pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Vzhodnoštajerske regije odstranila in prepeljali v ustrezno skladišče najdeni topovski granati, kalibra 88 milimetrov in minometno mino, kalibrov 81 milimetrov, iz obdobja 2. svetovne vojne, so sporočili s Centra za obveščanje Ptuj.

 • Požar, eksplozija 22. 04. 2021 13:15
  Ob 13.15 je na Lendavski cesti v Murski Soboti zagorelo osebno vozilo. Posredujejo gasilci PGD Murska sobota.
 • Tehnična in druga pomoč 21. 04. 2021 11:08
  Ob 11.15 je posadka s helikopterjem SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP poletela v Majšperk, od koder je prepeljala obolelo osebo v UKC Maribor. Gasilci PGD Majšperk so zavarovali kraj pristanka helikopterja na igrišču v Majšperku ter nudili pomoč reševalcem pri transportu.
 • Prometna nesreča 21. 04. 2021 06:46
  Ob 6.46 je v naselju Police v občini Gornja Radgona osebno vozilo zdrsnilo s ceste in se prevrnilo na bok. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona in rešili iz vozila nepoškodovano osebo.
 • Prometno poročilo, četrtek 22.april 2021 ob 13:46

  Zaradi prometne nesreče je oviranpromet na štajerskiavtocesti med Framom in SlivnicoprotiMariboru.

  Gneča,zastoj:
  - na štajerski avtocesti zaradi del pri priključku Domžale proti Mariboru, .
  - na dolenjski avtocesti tovornih vozil pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 4 km.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje.

  Zaradi del bo do 26. aprila zaprta glavna cestaNovo mesto - Metlika, medHrastjem pri Jugorju in Dolnjim Suhorjem. Obvoz je po cesti Jugorje - Semič - Črnomelj - Metlika v obe smeri.

  Predor Karavanke:
  - Do petka, 23. aprila, bo promet vsako noč med 20. in 5. uro urejen izmenično enosmerno. Predviden čas čakanja na prosto smer vožnje bo 30 minut.
  - Predor občasno kratkotrajno zapirajo zaradi miniranja v drugi predorski cevi.

  Dela na ljubljanski vzhodni obvoznici:
  - Obnova priključka Industrijska cona Moste, Letališka cesta. Do 2. maja bo promet med razcepom Zadobrova in Bizovikom potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Zaprt je tudi uvoz Ljubljana vzhod, z Zaloške ceste proti Zadobrovi.
  - Zaradi obnove predora Golovecpromet poteka skozi eno predorsko cev dvosmerno. V obe smeri je prepovedan promet za vsa vozila, z največjo dovoljeno maso nad 3,5 t.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 17.04.2021
RADIOaktivnih11 - 20.04.2021