Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, TOREK 6. 4. 2021

Kakšni razpisi so trenutno na voljo v Občini Središče ob Dravi smo izvedeli v pogovoru z županom Jurijem Borkom.

Prispevek je pripravil Peter Kirič.

Občina Ormož je objavila JAVNI RAZPIS za programe na področju socialno-humanitarne dejavnosti, ki jih bo iz občinskega proračuna v letu 2021 sofinancirala Občina Ormož. Izvajalci programov so lahko društva, zveze društev, klubi, združenja in druge organizacije. Razpisno dokumentacijo lahko prijavitelji dobijo na spletni strani Občine Ormož www.ormoz.si ali v sprejemni pisarni Občine Ormož. Izpolnjen obrazec z vso potrebno dokumentacijo in s parafiranim vzorcem pogodbe, mora biti predložen do vključno ponedeljka, 12. aprila.

Zdravnico Alenko Simonič smo povprašali, kako bo v tem tednu s cepljenjem na ormoškem in kako bi naj potekalo predvideno samotestiranje učencev in dijakov v šolah. Z njo se je pogovarjala Nastja Alt.

Prevzem in oddaja rabljenih oblačil, namenjenih ponovni uporabi, je bila v Centru ponovne uporabe možen tudi v času zaprtja države. Več o tem, kaka oblačila sprejemajo in ki jih lahko oddate tudi v rumene zabojnike, bo povedala Senada Škrijer iz Centra ponovne uporabe.

V pogovoru s Polono Požgan, radijsko in TV voditeljico, ki se je komuniciranja lotila tako, da je začela veščine retorike in komunikacije predavati vsem, ki to znanje potrebujejo,boste izvedeli marsikatero zanimivost. K pogovoru jo je povabil Peter Kirič.

Iz knjižnice Franca Ksavra Meška imajo za obiskovalce v času tretjega lokdowna nekaj obvestill. Povedala jih bo knjižničarka Marinka Vnuk.

ŠPORT

Občina Ormož je na spletni strani objavila JAVNI RAZPIS ZA IZBIRO IN SOFINANCIRANJE IZVAJANJA LETNEGA PROGRAMA ŠPORTA V OBČINI ORMOŽ ZA LETO 2021. Na javni razpis se lahko prijavijo športna društva in športne zveze, zavodi za šport, pravne osebe, ki so registrirane za opravljanje športne dejavnosti, zavodi s področja vzgoje in izobraževanja, ki izvajajo javnoveljavne programe, ustanove, ki so ustanovljene za splošno koristen namen na področju športa, samostojni podjetniki posamezniki, registrirani za opravljanje dejavnosti v športu in zasebni športni delavci. Rok za predložitev vlog je do vključno torka, 6. aprila.

Črna kronika:

Ormoške policistke in policisti so v času od petka do danes zjutraj obravnavali naslednje dogodke, in sicer:

PETEK 2. 4. 2021

Ob 9.31 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v naselju Cvetkovci. Neznani voznik je namreč preko noči poškodoval del gostinskega objekta in odpeljal neznano kam.

Ob 13.53 so bili obveščeni o sumljivi osebi v naselju Sodinci. Na kraju je bil tudi dežurni zdravnik iz ormoškega Zdravstvenega doma Ormož, vendar je oseba odklonila zdravniško pomoč.

Ob 15.50 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na enem od ormoških parkirišč. Udeleženi sta bili dve vozili.

;Ob 16.30 je patrulja na lokalni cesti v naselju Žerovinci ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti , katerega rezultat je bil pozitiven (0,42 mg/l). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in vročen plačilni nalog.

Ob 16.54 so bili obveščeni, da je v naselju Lahonci neznani manjši pes mešanec ugriznil otroka. Sledi zbiranje obvestil zaradi izsleditve lastnika, nakar bo zoper lastnika izveden ustrezen ukrep po Zakonu o zaščiti živali.

SOBOTA 3. 4. 2021Ob 23.37 je bil v Ormožu zaustavljen voznik osebnega avtomobila. V postopku je bil vozniku odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal vrednost 0.68 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in mu je bilo odrejeno pridržanje na policijski postaji. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno Okrajno sodišče v Ormožu.

NEDELJA 4. 4. 2021

Ob 8.51 so obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Neznani voznik neznanega vozila je v Mihovcih pri Veliki Nedelji trčil v parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljal.

PONEDELJEK 5. 4. 2021

Včeraj ob 10.26 uri so vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.

Ob 10.30 uri so, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja ter vožnje pod vplivom alkohola, odvzeli moped. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče ter mu izdan plačilni nalog.

Ob 13.21 uri so sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja tatvine vozila.

Ob 14.55 uri so obravnavali kaznivo dejanje zaradi groženj. Osumljencu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, zoper njega pa bo podana kazenska ovadba.

Ob 16.43 uri je bilo vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeto vozniško dovoljenje ter izdan plačilni nalog zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Ob 23.00 so v Žerovincih voznici osebnega avtomobila prepovedali nadaljnjo vožnjo, saj je kot voznica začetnica vozila vozilo pod vplivom alkohola. Zoper kršiteljico bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Napoved aktivnosti od za torek dne 6. 4. 2021:

od 5. do 11. aprila 2021 poteka poostren nadzor voznikov enoslednih motornih vozil.

V kolikor bi poslušalci radia Prlek opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v Republiko Slovenijo, policisti naprošajo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.

Opravljali bodo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč: prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, uporaba mobitela..., ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje širjenja virusa »Covid-19«.

Iz regijskega centra za obveščanje so nam sporočili, da je včeraj popoldan (ponedeljek) je na Hardeku gorela jeklenka. Gasilci PGD Ormož so pogasili gorečo jeklenko, zaprli ventil jeklenke in izmerili prisotnost plina v objektu.

 • Tehnična in druga pomoč 21. 04. 2021 11:08
  Ob 11.15 je posadka s helikopterjem SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP poletela v Majšperk, od koder je prepeljala obolelo osebo v UKC Maribor. Gasilci PGD Majšperk so zavarovali kraj pristanka helikopterja na igrišču v Majšperku ter nudili pomoč reševalcem pri transportu.
 • Prometna nesreča 21. 04. 2021 06:46
  Ob 6.46 je v naselju Police v občini Gornja Radgona osebno vozilo zdrsnilo s ceste in se prevrnilo na bok. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona in rešili iz vozila nepoškodovano osebo.
 • Prometno poročilo, četrtek 22.april 2021 ob 13:00

  Zaradi prometne nesreče je oviranprometje na štajerskiavtocesti med Framom in SlivnicoprotiMariboru, nastaja zastoj, 2 kilometra.

  Zastoj tovornih vozilje pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 2 kilometra.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje.

  Zaradi del bo oddanes pa do 26. aprila zaprta glavna cestaNovo mesto - Metlika, medHrastjem pri Jugorju in Dolnjim Suhorjem. Obvoz bo po cesti Jugorje - Semič - Črnomelj - Metlika v obe smeri.

  Predor Karavanke:
  - Do petka, 23. aprila, bo promet vsako noč med 20. in 5. uro urejen izmenično enosmerno. Predviden čas čakanja na prosto smer vožnje bo 30 minut.
  - Predor občasno kratkotrajno zapirajo zaradi miniranja v drugi predorski cevi.

  Dela na ljubljanski vzhodni obvoznici:
  - Obnova priključka Industrijska cona Moste, Letališka cesta. Do 2. maja bo promet med razcepom Zadobrova in Bizovikom potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Zaprt je tudi uvoz Ljubljana vzhod, z Zaloške ceste proti Zadobrovi.
  - Zaradi obnove predora Golovecpromet poteka skozi eno predorsko cev dvosmerno. V obe smeri je prepovedan promet za vsa vozila, z največjo dovoljeno maso nad 3,5 t.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 17.04.2021
RADIOaktivnih11 - 20.04.2021