Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, ČETRTEK, 8.4.2021

Župana Središče ob Dravi Jurija Borka smo povprašali, kako dojema čas korona epidemije. Prispevek Petra Kiriča.

V današnjem jutru smo poklicali zdravnico Alenko Simonič in jo povprašali, kakšna je povezava glede cepiva proti covidu-19, proizvajalca AstraZenece in krvnih strdkov. Z njo se je pogovarjala Nastja Alt.

Kako poteka šolanje na daljavo in nujno varstvo otrok v vrtcu za zaposlene v kritični infrastrukturi, v Središču ob Dravi, nam bo v nadaljevanju povedala ravnateljica OŠ Središče ob Dravi, magistra Jasna Munda. Z njo se je pogovarjala Nastja Alt.

Na Gimnaziji Ormož je zainteresiranost za samotestiranje na novi koronavirus med vsemi dijaki 10 in pol odstotna, so navedli za naš radio. Dodali so še, da je od tega delež zainteresiranosti samo med maturanti, ki bi se na novi koronavirus samotestirali 40 %, kar nakazuje na željo maturantov po vrnitvi v šolske klopi. Več informacij o podatkih za samotestiranje na ormoškem pa v prihodnjih dneh v informativnem programu Radia Prlek.

Vrnitev v šolske klopi, bi po mnenju ministrstva za zdravje, olajšalo tudi samotestiranje učencev na novi koronavirus. Po prvih poizvedovanjih je na OŠ Središče ob Dravi za samotestiranje na novi koronavirus zainteresiranih 10 % učenk in učencev tretjega triletja, so za naš radio povedali na osnovni šoli.

Po sneženju, ki nas je zajelo v torek, so temperature dva dni padle krepko pod ničlo. V Savcih v občini Sv. Tomaž je bila v sredo zjutraj najnižja izmerjena temperatura okrog -5 stopinje Celzija, na Litmerku in pri Veliki Nedelji -3 stopinje Celzija. To je povzročilo spomladansko pozebo predvsem v sadnih nasadih. Več v prispevku Katjuše Grof Štih.

Več v kmetijski oddaji to nedeljo ob 11. uri.

V Pokrajinskem muzeju Ptuj Ormož, enota Ormož je na ogled razstava pupik. Več o sami zgodovini pupik in o tem, kje so našli te prve igračke, bo povedala Nevenka Korpič, kustodinja in etnologinja iz enote Ormož.

S knjižničarkami Knjižnice Franca Ksavra Meška smo se tokrat pogovarjali o stripu. O začetkih stripa po svetu nam bo več povedala Sandra Janžekovič.

Črna kronika:

Ormoške policistke in policisti so v zadnjih 24- urah obravnavali naslednje dogodke in pojave:

Včeraj ob 12.26 so bili obveščeni o poškodbi vozila na dvorišču stanovanjskega objekta v naselju Pavlovci. Sestavljen je bil uradni zaznamek.

Ob 17.00 je patrulja v naselju Trnovci, ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila, ki je v cestnem prometu vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo na kraju zaseženo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče, na kraju pa mu je bil tudi izdan/vročen plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 8. aprila:

od 5. do 11. aprila 2021 poteka poostren nadzor voznikov enoslednih motornih vozil.
v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v Republiko Slovenijo, naprošajo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki: 02 741 08 50 ali 113.
opravljali bodo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).
prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19.

 • Tehnična in druga pomoč 21. 04. 2021 11:08
  Ob 11.15 je posadka s helikopterjem SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP poletela v Majšperk, od koder je prepeljala obolelo osebo v UKC Maribor. Gasilci PGD Majšperk so zavarovali kraj pristanka helikopterja na igrišču v Majšperku ter nudili pomoč reševalcem pri transportu.
 • Prometna nesreča 21. 04. 2021 06:46
  Ob 6.46 je v naselju Police v občini Gornja Radgona osebno vozilo zdrsnilo s ceste in se prevrnilo na bok. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona in rešili iz vozila nepoškodovano osebo.
 • Prometno poročilo, četrtek 22.april 2021 ob 13:13

  Zaradi prometne nesreče je oviranprometje na štajerskiavtocesti med Framom in SlivnicoprotiMariboru, nastaja zastoj, 2 kilometra.

  Naštajerski avtocesti je med Slivnico inŠentiljem proti Avstriji zaprt počasni pas zaradi okvare vozila.

  Zastoj tovornih vozilje pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 2 kilometra.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje.

  Zaradi del bo oddanes pa do 26. aprila zaprta glavna cestaNovo mesto - Metlika, medHrastjem pri Jugorju in Dolnjim Suhorjem. Obvoz bo po cesti Jugorje - Semič - Črnomelj - Metlika v obe smeri.

  Predor Karavanke:
  - Do petka, 23. aprila, bo promet vsako noč med 20. in 5. uro urejen izmenično enosmerno. Predviden čas čakanja na prosto smer vožnje bo 30 minut.
  - Predor občasno kratkotrajno zapirajo zaradi miniranja v drugi predorski cevi.

  Dela na ljubljanski vzhodni obvoznici:
  - Obnova priključka Industrijska cona Moste, Letališka cesta. Do 2. maja bo promet med razcepom Zadobrova in Bizovikom potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Zaprt je tudi uvoz Ljubljana vzhod, z Zaloške ceste proti Zadobrovi.
  - Zaradi obnove predora Golovecpromet poteka skozi eno predorsko cev dvosmerno. V obe smeri je prepovedan promet za vsa vozila, z največjo dovoljeno maso nad 3,5 t.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 17.04.2021
RADIOaktivnih11 - 20.04.2021