Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, ČETRTEK, 29.4.2021

Ob koncu 19. seje Občinskega sveta so svetnice in svetniki postavljali vprašanja in dajali pobude. Več v prispevku Nastje Alt.

Letos bodo budnice ob prvem maju, po Sloveniji spet zadonele v živo. V Ormožu bo potekala s pomočjo gasilskih društev Gasilske zveze in Pihalnega orkestra Glasbene šole Ormož, je povedal župan, Danijel Vrbnjak. Ob 5.15 se bodo gasilska vozila, skupaj z godbo zapeljala skozi samo mesto Ormož, ko bo budnica zaigrana v živo, ob 6. uri bodo gasilska društva budnico prenesla po svojih krajih. Ob 10. uri pa bodo obiskali še Center starejših občanov Ormož.

Svetnice in svetniki Občine Sveti Tomaž, so potrjevali tudi sklepe za menjalne in prodajne pogodbe ter pogodbe o neodplačnem prenosu nepremičnine, za bodoče investicije. Ob tem je župan pojasnil tudi katere so aktualne investicije v občini. Prispevek Nastje Alt.

V rubriki Prlekov radioreporter smo prejeli vprašanje poslušalke, ki, kot pravi, so se ji ob gledanju oddaje Delovna akcija, družine Arnuš-Babič, porajala mnoga vprašanja. Najprej je podala vprašanje za socialno delavko, vprašanje pa je imela tudi za župana. Več v naslednjem prispevku:

Rezultati projekta SOPA, ki skrbi za ozaveščanje ljudi o škodljivosti pitja alkohola, izvaja pa ga Nacionalni inštitut za javno zdravje, so zelo zanimivi in v nekaterih točkah tudi vzpodbudni. Z Nino Vareško iz mariborske enote NIJZ-ja, se je govoril Peter Kirič.

ŠPORT

Ženska mladinska rokometna reprezentanca se je v minulem tednu mudila na pripravah v Ormožu. Mladinke so trenirale pod budnim očesom selektorja Gašperja Kovača, ki je ekipo zbral na 4- dnevnih pripravah. V reprezentanci je tudi Ormožanka Neja Polak.

Na spletni strani Občine Ormož je objavljeno podaljšanje roka za oddajo predlogov na Razpis za zbiranje predlogov za podelitev priznanj na področju športa v Občini Ormož za leto 2020. Podaljšani rok za predložitev predlogov je 30. april. Predlagatelji kandidatur za priznanja so posamezniki, športna društva oziroma klubi, športna zveza in športni pedagogi.

Črna kronika:

Iz regijskega centra za obveščanje so nas obvestili, da sO včeraj ob 8.28 gasilci PGD Gorišnica posredovali v naselju Gorišnica, kjer je zagorelo v pomožnem objektu ob stanovanjski hiši, v katerem so kuhali hrano. Gasilci so ogenj pogasili.

Ob 12.15 so se v naselju Spuhlja, občina Ptuj, vnele saje v dimniški tuljavi stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Ptuj in Spuhlja so zavarovali kraj dogodka, počakali do izgoretja ter s termovizijsko kamero pregledali dimniško tuljavo in stanovanjski objekt. 

 • Prometna nesreča 14. 05. 2021 19:40
  Ob 19.49 je na cesti Podgrad–Lutverci, občina Apače, osebno vozilo zapeljalo s ceste in pristalo na strehi v potoku. Pri tem se je voznik poškodoval. Gasilci PGD Gornja Radgona so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč ponesrečencu iz vozila in ga oskrbeli do prihoda reševalcev NMP Gornja Radgona, dvignili vozilo iz potoka, očistili kraj dogodka ter nudili pomoč policiji.
 • Prometno poročilo, sobota 15.maj 2021 ob 01:12

  Na štajerski avtocestije zaradi okvare vozila promet oviran med Šentjakobom in Domžalami proti Mariboru.

  Cesta Rimske Toplice - Jurklošter je zaprta zaradi padanja kamenja na cestišče pri Lipnem Dolu.

  Zaradi del bo v soboto, 15. maja, med 2. in 24. uro, na dolenjski avtocesti zaprt priključek Trebnje zahodv obe smeri. Obvoz bo urejen preko priključka Trebnje vzhod.

  Popolne zapore zaradi del:
  - Mejni prehod Sečovlje bo zaradi obnove zaprt do 31. maja. Obvoz je preko mejnega prehoda Dragonja.
  - Regionalna cesta Podbrezje - Zvirče, pri Podbrezjah bo zaprta predvidoma do 27. maja. Obvoz je po gorenjski avtocesti med priključkoma Naklo in Brezje, tudi za vozila brez vinjete.

  Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka obnova priključka Industrijska cona Moste, Letališka cesta in obnova predora Golovec.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 08.05.2021
RADIOaktivnih11 - 11.05.2021