Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, PETEK, 30.4.2021

Na 19. redni seji Občine Ormož, so svetniki obravnavali Zaključni račun proračuna Občine Ormož za leto 2020. Prispevek Nastje Alt.

Svetnice in svetniki Občinskega sveta Občine Sveti Tomaž, so na 18. redni seji obravnavali Letno poročilo za gospodarsko javno službo odvajanja in čiščenja odpadnih in padavinskih voda v občini. Prispevek Nastje Alt.

Letos bodo budnice ob prvem maju, po Sloveniji spet zadonele v živo. Kako bo v Ormožu, bo povedal župan, Danijel Vrbnjak. Prispevek Nastje Alt.

Nacionalni inštitut za javno zdravje je odgovoren tudi za izvajanje projekta SOPA. Gre za projekt, ki se trudi z ozaveščanjem ljudi o škodljivosti pitja alkohola. S kakšnimi izzivi se srečujejo raziskovalci na terenu, je Petru Kiriču povedala Nini Vareško iz mariborske enote NIJZ-ja.

V tokratni oddaji Male nogice bodo z nami otroci iz skupine Ustvarjalci, iz Vrtca Ivanjkovci.

Črna kronika:

Danes malo po 5. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči med tovornim vozilom in osebnim avtomobilom, ki se je zgodila na pomurski avtocesti malo pred Vučjo vasjo iz smeri Maribora v smeri M. Sobote. Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila, državljan Madžarske zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del zaustavljenega osebnega avtomobila s priklopnikom, s katerim se je zaradi okvare na voznem pasu ustavil državljan Bolgarije. Ustavljeno vozilo je bilo pravilno označeno s trikotnikom. Voznik osebnega avtomobila se je v trenutku trčenja nahajal v vozilu. Po trčenju je priklopno vozilo z naloženim manjšim tovornim vozilom odbilo v zaščitno ograjo. Voznik osebnega avtomobila je bil v nesreči lažje telesno poškodovan. Na vozilih in objektih je nastalo za okrog 25.000 evrov materialne škode. Vozniku tovornega vozila je bil izdan plačilni nalog.

Zgodaj zjutraj so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Turčije, odkrili pet skritih državljanov Afganistana in Pakistana, ki so na tak način želeli nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse so vrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Od 19. do 25. aprila 2021 je potekala nacionalna preventivna akcija Hitrost. V tem času so pomurski policisti ugotovili 217 kršitev, od tega smo 43 voznikov za prekršek le opozorili. Največ kršitev prekoračitve hitrosti je bilo v naselju, in sicer 133, izven naselja je bilo 41 kršitev, na pomurski avtocesti pa smo obravnavali 43 kršitev. Najvišja izmerjena hitrost na avtocesti je bila 205 km/h. Neprilagojena hitrost je še vedno med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. Zato policisti opozarjajo: spoštujte omejitve hitrosti in vožnjo vselej prilagodite razmeram na cesti ter svojim vozniškim sposobnostim. Življenje je dragocenejše od nekaj minut ali zgolj sekund, ki jih pridobite s hitenjem v prometu. Vozite varno!

 • Prometna nesreča 14. 05. 2021 19:40
  Ob 19.49 je na cesti Podgrad–Lutverci, občina Apače, osebno vozilo zapeljalo s ceste in pristalo na strehi v potoku. Pri tem se je voznik poškodoval. Gasilci PGD Gornja Radgona so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč ponesrečencu iz vozila in ga oskrbeli do prihoda reševalcev NMP Gornja Radgona, dvignili vozilo iz potoka, očistili kraj dogodka ter nudili pomoč policiji.
 • Prometno poročilo, sobota 15.maj 2021 ob 01:12

  Na štajerski avtocestije zaradi okvare vozila promet oviran med Šentjakobom in Domžalami proti Mariboru.

  Cesta Rimske Toplice - Jurklošter je zaprta zaradi padanja kamenja na cestišče pri Lipnem Dolu.

  Zaradi del bo v soboto, 15. maja, med 2. in 24. uro, na dolenjski avtocesti zaprt priključek Trebnje zahodv obe smeri. Obvoz bo urejen preko priključka Trebnje vzhod.

  Popolne zapore zaradi del:
  - Mejni prehod Sečovlje bo zaradi obnove zaprt do 31. maja. Obvoz je preko mejnega prehoda Dragonja.
  - Regionalna cesta Podbrezje - Zvirče, pri Podbrezjah bo zaprta predvidoma do 27. maja. Obvoz je po gorenjski avtocesti med priključkoma Naklo in Brezje, tudi za vozila brez vinjete.

  Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka obnova priključka Industrijska cona Moste, Letališka cesta in obnova predora Golovec.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 08.05.2021
RADIOaktivnih11 - 11.05.2021