Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, TOREK, 4.5.2021

Iz podjetja Carthago iz Odrancev so potrdili, da se zanimajo za prostore podjetja Safilo iz Ormoža, ki junija zapira svojo proizvodnjo. Direktorica, Sandra Županec, je za naš radio povedala, da s strategijo, ki predvideva nadaljnjo rast in razvoj skupine, preučujejo različne možnosti širitve. Nepričakovano se je pojavila priložnost za to načrtovano rast v neposredni bližini, na lokaciji v Ormožu, ki je od Odrancev oddaljen 30 km. Dodala je še, da trenutno preverjajo ustreznost lokacije. Pred dokončno odločitvijo, po besedah direktorice, želijo temeljito analizirati vse bistvene okvirne pogoje, ki bi zagotovili predvideno rast skupine v prihodnje. Poklicali smo tudi župana, Danijela Vrbnjaka, ki pa zaenkrat informacij še ne more komentirati. Pravi, da bo končna odločitev znana v roku dveh tednov.

Občino Lenart so minuli petek (30. aprila) obiskali mag. Aleš Irgolič, državni sekretar na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Andreja Komel, vodja Sektorja za strukturno politiko in razvoj podeželja ter poslanec Franc Breznik. Namen obiska je bil ogled posledic pozebe v Slovenskih goricah, ogledali so si tudi namakalni sistem v Selcah in obiskali sadjarsko Kmetijo Čeh ter podjetje Žipo Lenart.

Župan mag. Janez Kramberger je dejal, da je z obiskom zadovoljen, saj so lahko delegaciji iz kmetijskega ministrstva predstavili probleme, s katerimi se soočajo, govora pa je bilo tudi o aktualni kmetijski politiki in o prihodnji finančni perspektivi. Lenarški župan Janez Kramberger.

Ormoška zdravnica Alenka Simonič se podaja na pot koncesionarke. Nastja Alt.

S pisanjem eseja iz maternega jezika se je danes v srednjih šolah začel spomladanski rok splošne mature. Danes dopoldan, v času pisanja eseja, je Gimnazijo Ormož obiskala Nastja Alt. Pogovarjala se je z ravnateljico, Klavdijo Zorjan Škorjanec.

Po odpisanem eseju, je Nastja Alt, maturantki Leo in Ano, vprašala, kakšni so prvi občutki.

S preverjanjem znanja iz slovenščine v 6. in 9. razredih osnovnih šol pa se je začelo tudi nacionalno preverjanje znanja ali NPZ. Po odpisanem preverjanju znanja smo obiskali Osnovno šolo Ormož. Nastja Alt.

Iz knjižnice Franca Ksavra Meška pošiljajo nekaj obvestil. Knjižničarka Marinka Vnuk.

ŠPORT

V Zagrebu je minulo nedeljo potekal Zagrebški polmaraton, na katerem je nastopil tudi član Atletskega kluba Ormož, Blaž Orešnik. S časom 1:11,10 je v absolutni konkurenci 651 tekačev zasedel 4. mesto. V kategoriji do 35 let je Orešnik med 134 uvrščenimi zasedel 2. mesto.

Trenutno epidemiološko stanje ne dopušča izvedbe jubilejnega, 40. maratona treh src, zato so se organizatorji odločili nadgraditi lanski, 1. virtualni Maraton treh src. Letošnji »spletni maraton« bo trajal do sobote, 15. maja. Odmerjen je na 40.075 km, s čimer bodo sodelujoči simbolično obkrožili svet. Kilometre lahko prispevajo vsi tekači, pohodniki in ljubitelji nordijske hoje, je še povedal Boštjan Gerlec, predsednik organizacijskega odbora Maratona treh src. 

ČRNA KRONIKA

Včeraj okrog 14.35 so bili policisti obveščeni o vožnji voznika v napačno smer na podravski avtocesti, proti Ptuju. Policisti PP Rače so pri izvozu za Hajdino pravočasno uspeli zaustaviti voznika in preprečiti trčenje. 75-letnemu vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog. Moški ni vozil pod vplivom alkohola, so še sporočili s PU Maribor.

Ormoški policisti so včeraj zasegli več kosov orožja in streliva. Na podlagi odredbe za hišno preiskavo, izdane s strani Okrožnega sodišča Ptuj, so opravili hišno preiskavo na domu 52-letnega osumljenca iz območja občine Ormož. Pri preiskavi stanovanjske hiše so zasegli več kosov orožja in streliva, za katere osumljeni ni posedoval orožne listine: dolgocevno orožje z daljnogledom, pištolo in večje število nabojev, zračno puško z nameščenim daljnogledom in tri nabojnike za avtomatsko puško z 92 kosi nabojev. Zoper osumljenega bodo podali kazensko ovadbo.

Na podlagi odredbe sodišča so v preteklih dneh kriminalisti iz PU Murska Sobota v sodelovanju z ljutomerskimi policisti opravili hišni preiskavi na območju Ljutomera pri dveh osebah, starih 41 in 26 let. Med preiskavo so našli in zasegli približno 110 gramov heroina in 2 grama kokaina ter 3.800 evrov gotovine, za katero sumijo, da sta jo pridobila s preprodajo prepovedanih drog. 41-letnika so policisti v preteklosti že obravnavali zaradi proizvodnje in preprodaje drog. Privedli so ga k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Neznani storilec je v noči iz nedelje na ponedeljek iz stavbe Osnovne šole v Markovcih ukradel bakrene odtočne cevi. Izginilo je 18 cevi v dolžini dveh metrov in premera 15 cm, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Po nestrokovni oceni policije je nastalo za več tisoč evrov škode, točen znesek bo ocenila zavarovalnica.

 • Prometna nesreča 14. 05. 2021 19:40
  Ob 19.49 je na cesti Podgrad–Lutverci, občina Apače, osebno vozilo zapeljalo s ceste in pristalo na strehi v potoku. Pri tem se je voznik poškodoval. Gasilci PGD Gornja Radgona so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč ponesrečencu iz vozila in ga oskrbeli do prihoda reševalcev NMP Gornja Radgona, dvignili vozilo iz potoka, očistili kraj dogodka ter nudili pomoč policiji.
 • Prometno poročilo, sobota 15.maj 2021 ob 00:50

  Zaradi izrednega prevoza je na gorenjski avtocesti zaprt predor Karavanke proti Avstriji.

  Na štajerski avtocestije zaradi okvare vozila promet oviran med Šentjakobom in Domžalami proti Mariboru.

  Cesta Rimske Toplice - Jurklošter je zaprta zaradi padanja kamenja na cestišče pri Lipnem Dolu.

  Zaradi del bo v soboto, 15. maja, med 2. in 24. uro, na dolenjski avtocesti zaprt priključek Trebnje zahodv obe smeri. Obvoz bo urejen preko priključka Trebnje vzhod.

  Popolne zapore zaradi del:
  - Mejni prehod Sečovlje bo zaradi obnove zaprt do 31. maja. Obvoz je preko mejnega prehoda Dragonja.
  - Regionalna cesta Podbrezje - Zvirče, pri Podbrezjah bo zaprta predvidoma do 27. maja. Obvoz je po gorenjski avtocesti med priključkoma Naklo in Brezje, tudi za vozila brez vinjete.

  Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka obnova priključka Industrijska cona Moste, Letališka cesta in obnova predora Golovec.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 08.05.2021
RADIOaktivnih11 - 11.05.2021