Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, TOREK, 8.6.2021

V avli Občine Ormož je na ogled razstava z naslovom: »Majhna ali velika uresničena želja osreči srce.« Razstava, ki bo na ogled do 31. avgusta, je opomnik na različne želje in cilje, ki jih imamo skozi življenjska obdobja in tudi skozi zgodovinski čas. Avtorica razstave je Manica Hartman iz Pokrajinskega muzeja Ptuj- Ormož, enota Ormož. O željah, ki prerastejo v iznajdbe in izume, ki z leti rastejo, je z Manico Hartman govorila Vesna Osterc.

2. OBČINSKI PRAZNIK Občine Ormož bo letos med 10. in 21. junijem. Zvrstili se bodo dogodki, kot so Zaključna prireditev Glasbene šole Ormož, Predstavitev zbornika za ohranjanje dediščine Prleški železničar, Festival vin Destinacije Jeruzalem Slovenija, Dan rekreacije, Dan turizma, Dan gospodarstva in kmetijstva, Dan mladih, Dan Občine Ormož, Mokra zabava na ormoškem kopališču in Dan kulture.

Dom upokojencev Ptuj je včeraj v enoti Juršinci odprl nov prizidek, dogodku pa je sledil še podpis sporazuma za načrtovano investicijo v novo enoto Žabjak. Slavnostnega odprtja so se udeležili Janez Cigler Kralj, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Alojz Kaučič, župan Občine Juršinci, Nuška Gajšek, županja MO Ptuj, mag. Vesna Šiplič Horvat, direktorica Doma upokojencev Ptuj ter v imenu izvajalca del Iztok Polanič, predsednik uprave podjetja Pomgrad. Prispevek Vesne Osterc.

Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož se je minuli mesec razveselila novice, da so se na natečaju Mednarodne zveze bibliotekarskih društev in ustanov uvrstili med štiri najbolj zelene knjižnice na svetu. Kaj pravzaprav to meni, bo pojasnila knjižničarka Marinka Vnuk.

V Podgorcih je konec meseca maja potekal 44. tradicionalni praznik vina, na katerem so podelili priznanja za najboljša vina. Prispevek Petra Kiriča.

ŠPORT:

Na državnem atletskem prvenstvu, ki je potekalo v Kranju, je v članski konkurenci zmagal domačin, Jurček Korpič-Lesjak, sicer član Kladivarja. Kladivo je zalučal 60,16 metra daleč in tako osvojil naslov državnega prvaka. Jurček Korpič Lesjak sicer večino časa preživi v ZDA, v Severni Karolini, kjer študira in tekmuje, obisk v domovini pa je izkoristil za preverjanje svojega napredka in gladko zmagal. V naslednjem tednu ga čaka še mednarodno tekmovanje v Bolgariji. 

Rokometaši v 2. državni rokometni ligi so minuli konec tedna odigrali tekme 9. kroga. Rokometaši velike nedelje so po tesnem porazu v 8. krogu na Gorenjskem, tokrat v domači dvorani prikazali pravi obraz, ter srečanje proti ekipi Ajdovščine suvereno dobili s 27:17. Anita Kosec.

V preostalih srečanjih zadnjega kroga rednega dela prvenstva je ekipa Radovljice Cerkelj s 24:41 premagala Kočevje, Kronos je s 25:26 ugnal Jadran. Ptujska Drava je s 27:30 odpravila Arcont Radgono. Vodilna ekipa Gorišnice je bila prosta.

Za preboj v 1. B državno rokometno ligo se bodo v zadnjih treh krogih udarile ekipe Moškanjcev Gorišnice, Radovljice Cerkelj, Velike Nedelje in Ajdovščine.

ČRNA KRONIKA

V času minulih 24. ur so ormoški policisti obravnavali naslednje dogodke in pojave:

Ob 9.50 so obravnavali kaznivo dejanje » poškodovanje tuje stvari». Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Ob 20.53 so obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Policisti za neznanim povzročiteljem še poizvedujejo.

Z namenom zagotavljanja ugodnih prometno-varnostnih razmer ter čim večje prometne varnosti voznikov in potnikov enoslednih motornih vozil, so policisti na območju Policijske uprave Maribor v nedeljo, 6.junija , med 13. in 20. uro izvajali poostren nadzor cestnega prometa. Poseben poudarek so namenili ugotavljanju kršitev voznikov enoslednih motornih vozil ter kršitvam s področja hitrosti in psihofizičnega stanja voznikov.

V okviru poostrenega nadzora so kontrolirali 32 voznikov enoslednih motornih vozil (udeležba teh je bila v cestnem prometu manjša zaradi

slabših vremenskih razmer) in ugotovili 4 kršitve cestno-prometnih

predpisov udeležencev cestnega prometa. Zaradi kršitev so 1 kršitelju izrekli globo, zoper 2 so podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče, 1 kršitelju pa izrekli opozorilo.

Prav tako so v poostrenem nadzoru ugotovili 110 prekoračitev hitrosti, od tega 101 kršitev v naselju, kjer je problematika hitrosti najbolj izstopajoča. Zaradi prekoračitev hitrosti so 75 kršiteljem izrekli globo, zoper 1 kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče, 25 kršiteljev pa opozorili.

Z indikatorji alkohola so policisti preizkusili 198 voznikov. Pod vplivom alkohola sta vozila 2 voznika, od tega je pri 1 vozniku koncentracija znašala nad 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka.

 

Uredil: Peter Kirič, direktor in odgovorni urednik

  • Požar, eksplozija 15. 06. 2021 13:52
    Ob 13.52 je v naselju Spodnja Ščavnica, občina Gornja Radgona, zagorela slama na polju. Požar, ki je zajel okrog šestdeset arov površine, so pogasili gasilci PGD Gornja Radgona in Spodnja Ščavnica.
  • Požar, eksplozija 15. 06. 2021 13:39
    Ob 13.39 je v bližini naselja Mostje, občina Lendava, zagorelo seno na travniku. Požar, ki je zajel okrog 400 kvadratnih metrov površine, so pogasili gasilci PGD Mostje-Banuta in Lendava.
  • Požar, eksplozija 15. 06. 2021 09:50
    Ob 9.53 je v naselju Krčevina pri Vurbergu, občina Ptuj, ob strugi reke Drave gorelo odpadno vejevje in suha trava. Požar na površini okoli štirideset kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Grajena.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 12.6.2021
RADIOaktivnih11 - 15.06.2021