Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, SREDA, 9. 6. 2021

V Podgorcih je potekal 44. tradicionalni praznik vina, na katerem so podelili priznanja za najboljša vina. Priznanje sortnega prvaka za chardonnay je prejel Damijan Vizjak. Prispevek Petra Kiriča.

Pomembno obvestilo za vse udeležence v prometu: jutri v četrtek bo med 7. in 17. uro popolna zapora na cesti Velika Nedelja – Ključarovci zaradi del, sporoča podjetje Asfalti Ptuj.

Zdravnico Alenko Simonič smo povprašali kako v Ormožu poteka cepljenje in kako ravnati na družabnih dogodkih. Z njo se je pogovarjala Nastja Alt.

Učenke in učenci starejše gledališke skupine OŠ Velika Nedelja prirejajo gledališko predstavo z naslovom Korenčkova Metka. Ogledati si jo bo mogoče v ponedeljek, 14. junija ob 18. uri na Poletnem gledališču Velika Nedelja. Predstavo je napisal Anton Žumbar, režiserka je Aleksandra Šoštarič. Vstopnine ni, za obisk in izvedbo predstave veljajo trenutni PCT pogoji.

Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož pripravlja v mesecu juniju številne dogodke. Kakšni so ti, nam bo povedala knjižničarka Marinka Vnuk.

V avli Občine Ormož je na ogled razstava z naslovom Majhna ali velika uresničena želja osreči srce. Razstavljeni predmeti so opomnik na različne želje in cilje, ki jih imamo skozi življenjska obdobja in tudi skozi zgodovinski čas. Razstava bo na ogled do 31. avgusta. Ena izmed zelo pogostih želja tako nekoč kot danes ostaja kolo. Z avtorico razstave Manico Hartman iz Pokrajinskega muzeja Ptuj- Ormož, enota Ormož, je govorila Vesna Osterc.

ŠPORT:

Mladinska ekipa Rokometnega kluba Jeruzalem Ormož je v ponedeljek na gostovanju v prestolnici odigrala zaostalo tekmo 7. kroga državnega prvenstva. Mladi Vinarji so po pravi drami s 26:27 premagali ekipo Slovana in ostajajo v boju za naslov državnega prvaka.

Tekma se bo v dvorani Zlatorog začela danes ob 19h30. Srečno Vinarji!

ČRNA KRONIKA

Na Žvabu v občini Ormož je včeraj (torek) gorela stanovanjska hiša. Gasilci iz gasilskih društev Ključarovci pri Ormožu, Hardek, Ivanjkovci in Ormož so bili aktivirani ob 10.40. Požar je zajel pritličje in del ostrešja objekta, so sporočili iz Centra za obveščanje Ptuj.
Zvečer, malo pred 20. uro je v naselju Dobrava, na dvorišču stanovanjske hiše pri ustavljanju osebnega vozila po klancu navzdol občanka padla in ostala ukleščena pod vozilom. Gasilci PGD Ormož so s hidravličnim razpiralom dvignili vozilo in izvlekli ukleščeno osebo izpod vozila. Poškodovano so ormoški reševalci odpeljali v ptujsko bolnišnico.
Včeraj dopoldan so Center za obveščanje obvestili, da je začel popuščati nasip Bukovniškega jezera v občini Dobrovnik. Po strokovnem ogledu nasipa so ugotovilo, da je nasip v dolžini 15 do 20 metrov razmočen in pušča. V pripravljenosti so gasilska društva občine. Vodnogospodarsko podjetje MURA je pričelo s sanacijo nasipa, ki ga bodo obtežili z jumbo vrečami peska. Pristojne službe so si ogledale razmere na terenu.

 • Požar, eksplozija 15. 06. 2021 13:52
  Ob 13.52 je v naselju Spodnja Ščavnica, občina Gornja Radgona, zagorela slama na polju. Požar, ki je zajel okrog šestdeset arov površine, so pogasili gasilci PGD Gornja Radgona in Spodnja Ščavnica.
 • Požar, eksplozija 15. 06. 2021 13:39
  Ob 13.39 je v bližini naselja Mostje, občina Lendava, zagorelo seno na travniku. Požar, ki je zajel okrog 400 kvadratnih metrov površine, so pogasili gasilci PGD Mostje-Banuta in Lendava.
 • Požar, eksplozija 15. 06. 2021 09:50
  Ob 9.53 je v naselju Krčevina pri Vurbergu, občina Ptuj, ob strugi reke Drave gorelo odpadno vejevje in suha trava. Požar na površini okoli štirideset kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Grajena.
 • Onesnaženje, nesreče z nevarnimi snovmi 14. 06. 2021 22:41
  Ob 22.46 je izven naselja Rakičan v Murski Soboti prišlo do prometne nesreče. Iz vozila je iztekalo motorno olje. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota, kateri so iztekle snovi očistili in zavarovali kraj nesreče.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 12.6.2021
RADIOaktivnih11 - 15.06.2021