Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, ČETRTEK, 10.6.2021

2. OBČINSKI PRAZNIK Občine Ormož bo letos med 10. in 21. junijem. Več o dogodkih in tematskih dnevih bo povedal direktor Javnega zavoda za turizem, kulturo in šport Občine Ormož, Andrej Vršič.

Z direktorjem Javnega zavoda za turizem, kulturo in šport Občine Ormož, Andrejem Vršičem se je pogovarjala Nastja Alt.

Kmetijska zadruga (KZ) Ptuj je ena izmed največjih odkupovalcev kmetijskih pridelkov v Sloveniji. Ukvarjajo se tudi z odkupom živine, kjer so trenutno nizke cene, in nabavo repromateriala za kmetije. Lanski promet se je zaradi epidemije zvišal, saj so njihove trgovine ves čas poslovale. Po stečaju KZ Ormož so lani prevzeli tudi lenarški del. V nekaj letih naj bi odkupili trgovine in druge prostore na obeh območjih, kjer imajo sedaj najemniško razmerje z upniki.

V petek, 11. junija bo v okviru 2. občinskega praznika Občine Ormož potekala tudi predstavitev zbornika »Pogled na zgodovino železnice Prlekije in Prekmurja na prelomu modernizacije«. Potekala bo ob 16. uri v Viteški dvorani v Gradu Ormož, ob 17. se boste lahko zapeljali z vlakom v Osluševce, kjer bo na voljo ogled zbirke železniške dediščine, ob 19.28 pa vožnja z vlakom na relaciji Osluševci-Ormož. Udeležba je brezplačna. Več o tem jutri zjutraj, ko bo naš gost Franc Zemljič.

Krajevna skupnost Ormož objavlja javni razpis za podelitev priznanj in plaket Krajevne skupnosti Ormož za leto 2021. Pisne predloge lahko podajo fizične ali pravne osebe, organizacije, skupine ali posamezniki, za naziv častnega krajana KS Ormož, plaketo, priznanje in priznanje s knjižno nagrado. Rok za oddajo predlogov je 16. julij.

V knjižnici Franca Ksavra Meška bo živahno tudi med počitnicami. Kakšne aktivnosti lahko pričakujemo, nam bo zaupala knjižničarka Marinka Vnuk.

V avli Občine Ormož je na ogled razstava z naslovom Majhna ali velika uresničena želja osreči srce. Razstavljeni predmeti so opomnik na različne želje in cilje, ki jih imamo skozi življenjska obdobja in tudi skozi zgodovinski čas. Razstava bo na ogled do 31. avgusta. Razstava se dotakne tudi številnih naprav, ki so v bližnji preteklosti olajšala življenja. Več bo povedala avtorica razstave Manica Hartman iz Pokrajinskega muzeja Ptuj- Ormož, enota Ormož.

ŠPORT:

V nedeljo se je v Osijeku na Hrvaškem končalo Evropsko prvenstvo z zračnim, malokalibrskim in velikokalibrskim ororožjem ter puško šibrenico, ki je bilo uspešno tudi za slovensko reprezentanco, ki se je v domovino vrnila s štirimi odličji; srebrnim v ekipni ženski preizkušnji z zračno puško, bronom Urške Kuharič z velikokalibrsko puško v trojnem položaju, bronom Rajmonda Debevca in bronom moške ekipe z velikokalibrsko puško. Slovenska odprava je štela 33 strelcev, med njimi je bila najuspešnješa prav članica ormoškega Kovinarja Urška Kuharič, ji je bogatejša za medalji srebrnega in bronastega leska.

Na državnem atletskem prvenstvu, ki je potekalo v Kranju, je v članski konkurenci zmagal domačin, Jurček Korpič-Lesjak, sicer član Kladivarja. Kladivo je zalučal 60,16 metra daleč in tako osvojil naslov državnega prvaka. Jurček Korpič Lesjak sicer večino časa preživi v ZDA, v Sereverni Karolini, kjer študira in tekmuje, obisk v domovini pa je izkoristil za preverjanje svojega napredka in gladko zmagal. V naslednjem tednu ga čaka še mednarodno tekmovanje v Bolgariji.

ČRNA KRONIKA

Omoški policisti so v zadnjih 24- urah obravnavali naslednja dogodka:

Ob 20.30 je patrulja bila napotena na kraj, kjer bi naj znana oseba prijaviteljici poškodovala zelenico. Patrulja je na kraju ugotovila, da je solastnik mulčil travo na skupni služnosti poti. Pri tem niso bile ugotovljeni elementi kaznivega dejanj oz. prekrška.

Ob 21.30 je bila patrulja napotena na kršitev javnega reda in miru. Patrulja je kršitelju izdala plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru.

  • Požar, eksplozija 15. 06. 2021 13:52
    Ob 13.52 je v naselju Spodnja Ščavnica, občina Gornja Radgona, zagorela slama na polju. Požar, ki je zajel okrog šestdeset arov površine, so pogasili gasilci PGD Gornja Radgona in Spodnja Ščavnica.
  • Požar, eksplozija 15. 06. 2021 13:39
    Ob 13.39 je v bližini naselja Mostje, občina Lendava, zagorelo seno na travniku. Požar, ki je zajel okrog 400 kvadratnih metrov površine, so pogasili gasilci PGD Mostje-Banuta in Lendava.
  • Požar, eksplozija 15. 06. 2021 09:50
    Ob 9.53 je v naselju Krčevina pri Vurbergu, občina Ptuj, ob strugi reke Drave gorelo odpadno vejevje in suha trava. Požar na površini okoli štirideset kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Grajena.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 12.6.2021
RADIOaktivnih11 - 15.06.2021