Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, PETEK, 11.6.2021

Iz virov podjetja Carthago iz Odrancev, naj bi po prvih informacijah podjetje Safilo tik pred podpisom pogodbe o prodaji prekinilo vsa pogajanja o prodaji podjetja. Podjetje Carthago je o tem obvestilo delavce, kjer so hkrati zapisali, da »je bila sklenitev skupnega dogovora tik pred vrati, saj so pogajanja z lastnikom potekala pozitivno. V zadnjem trenutku pa so bila enostransko prekinjena in pripravljenost s strani Safilo za nadaljna pogajanja ne obstaja več«, so v obvestilu delavcem zapisali v podjetju Carthago. Župan, Danijel Vrbnjak je ob tej novici povedal:

Kolektivna blagovna znamka Destinacije Jeruzalem Slovenije je znamka, ki ponuja lokalno kakovost, dokazuje se s certifikatom kakovosti kolektivne blagovne znamke Jeruzalem Slovenija. Za pridobitev certifikata za ponudnike potekajo delavnice, nadgraditev le-teh so ocenjevanja. O tem smo se pogovarjali z Blanko Kosi Raušl iz Občine Sveti Tomaž in Anito Bolčevič iz Javnega zavoda za turizem, kulturo in šport. Nastja Alt.

Več o aktivnostih kolektivne blagovne znamke pa v nedeljo, med 10. in 11. uro.

Danes (petek) ob 13. uri je potekala izredna novinarska konferenca Komunalnega podjetja Ptuj v zvezi z odloženim komunalnim blatom v občini Hoče-Slivnica. Na novinarski konferenci so pojasnili postopke, ki jih ima uvedene Komunalno podjetje Ptuj v zvezi z obdelavo in predajo komunalnega blata iz centralne čistilne naprave na Ptuju. Od nezakonito odloženega blata v občini Hoče-Slivnica se Komunalno podjetje Ptuj v celoti in nedvoumno distancira. Govornika na novinarski konferenci sta bila mag. Janko Širec, direktor Komunalnega podjetja Ptuj, in Jernej Šömen, vodja dejavnosti odvajanja in čiščenja odpadnih vod pri Komunalnem podjetju Ptuj.

Na osnovnih šolah je ponovno potekal tradicionalni slovenski zajtrk. Kako je potekal na Osnovni šoli Ivanjkovci, smo povprašali ravnateljico Nado Pignar. Prispevek Vesne Osterc.

Na Festivalu vin Destinacije Jeruzalem Slovenija bo nastopil tudi gimnazijski band. Z njihovim mentorjem, Alešem Lubijem, je govorila Vesna Osterc.

V tokratni oddaji Male nogice bodo z nami otroci iz zelene skupine iz Vrtca Sveti Tomaž. Govorili bomo o kolesih in drugih prevoznih sredstvih ter piščančkih.

 ŠPORT:

V sredo je v celjski dvorani Zlatorog padla odločitev o naslovu državnih rokometnih prvakov v mladinski konkurenci. Nasproti sta si stali najboljši ekipi letošnjega prvenstva, domači Celjani in gostujoči Ormožani. Gostitelji, ki so bili v vlogi favoritov, so dobili tekmo pred dobrim tednom na Hardeku. Tudi v drugem obračunu so bili boljši z 28:22 in osvojili naslov prvakov, medtem ko so Ormožani prav tako dosegli velik uspeh in postali državni podprvaki.

Krajevna skupnost Ormož objavlja javni razpis za podelitev priznanj in plaket Krajevne skupnosti Ormož za leto 2021. Pisne predloge lahko podajo fizične ali pravne osebe, organizacije, skupine ali posamezniki, za naziv častnega krajana KS Ormož, plaketo, priznanje in priznanje s knjižno nagrado. Rok za oddajo predlogov je 16. julij.

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so včeraj ob 16.17 v naselju Sveti Tomaž zaustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,64 mg/l alkohola, odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja ter odrejeno pridržanje, zoper kršitelja bodo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

 • Požar, eksplozija 15. 06. 2021 13:52
  Ob 13.52 je v naselju Spodnja Ščavnica, občina Gornja Radgona, zagorela slama na polju. Požar, ki je zajel okrog šestdeset arov površine, so pogasili gasilci PGD Gornja Radgona in Spodnja Ščavnica.
 • Požar, eksplozija 15. 06. 2021 13:39
  Ob 13.39 je v bližini naselja Mostje, občina Lendava, zagorelo seno na travniku. Požar, ki je zajel okrog 400 kvadratnih metrov površine, so pogasili gasilci PGD Mostje-Banuta in Lendava.
 • Požar, eksplozija 15. 06. 2021 09:50
  Ob 9.53 je v naselju Krčevina pri Vurbergu, občina Ptuj, ob strugi reke Drave gorelo odpadno vejevje in suha trava. Požar na površini okoli štirideset kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Grajena.
 • Onesnaženje, nesreče z nevarnimi snovmi 14. 06. 2021 22:41
  Ob 22.46 je izven naselja Rakičan v Murski Soboti prišlo do prometne nesreče. Iz vozila je iztekalo motorno olje. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota, kateri so iztekle snovi očistili in zavarovali kraj nesreče.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 12.6.2021
RADIOaktivnih11 - 15.06.2021