Print this page

LOKALNI UTRIP, PONEDELJEK, 19.7.2021

V Središču ob Dravi so se pod okriljem projekta Drava Natura 2000 namenili odkupiti zemljišča ob reki Dravi in s tem vrniti naravi, kar je njenega. V duhu Nature 2000 bodo v naslednjih letih z evropskim denarjem potekale številne zasaditve na območju krajinskega parka. Več o načrtih je z županom občine Središče ob Dravi, Jurijem Borkom, govorila Vesna Osterc.

Gimnazija Ormož je šola ambasadorka Evropskega parlamenta. Ta program spodbuja dijake k spoznavanju EU in k aktivnemu vključevanju v njen razvoj. Sodelovali so tudi v razpravah z evropskimi poslanci. V Sloveniji program usmerja Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji. Mentorice projekta so profesorice Lenka Keček Vaupotič, Renata Bezjak in Tanja Galun Záložnik. Pogovarjali smo se tudi z dijakom Jakobom Šnajderjem.

V sobotnem popoldnevu je v Miklavžu pri Ormožu potekala velika slovesnost ob 50. dnevu gasilcev Gasilske zveze Ormož in 100 obletnica delovanja Prostovoljnega gasilskega društva Miklavž pri Ormož. Na slovesnosti so podelili priznanja in odlikovanja Gasilske zveze Ormož, plakete Podravske regije in znake Civilne zaščite. Gasilsko društvo Miklavž pri Ormožu pa je prejelo tudi plaketo za posebne zasluge ob 100 obletnici delovanja društva.

17. Festival Grossmann je letos, tako kot lansko leto, najprej potekal v Ormožu, v Ljutomeru pa bo od jutri do sobote. Zvrstili se bodo dogodki, kot so retrospektive filmov, delavnice in ostrenje pogleda. Več o dnevnem dogajanju festivala pa vsak dan na Radiu Prlek po 9. uri.

V tokratni oddaji Prleški brlüžjak bo z nami Tončka Fras z Veržeja. V oddaji smo jo že gostili, takrat nam je več povedala o zgodbah iz časa druge svetovne vojne, tokrat pa tudi več o njej in seveda kaka zanimiva anekdota iz njene mladosti in otroštva.

ŠPORT

Na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju bodo v torek ob 11. uri opravili žreb parov 1. kroga evropske lige in 2. kroga evropskega pokala za moške in ženske. V bobnu bodo štiri slovenske ekipe: v evropski ligi Trimo Trebnje in Celje Pivovarna Laško, v evropskem pokalu pa Jeruzalem Ormož v moški in Mlinotest Ajdovščina v ženski konkurenci.

Črna kronika:

V petek v dopoldanskem času so ormoški policisti obravnavali državljana Afganistana, ki je zaprosil za mednarodno zaščito, na Kogu pa prometno nesrečo z materialno škodo.

V soboto je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v ciprese ob pokopališču. Zvečer pa so policisti bili obveščeni o napadu psa na mačko na območju Sv. Tomaža, obravnavali pa so še tri voznike osebnih avtomobilov, ki so vozili pod vplivom alkohola.

V nedeljo dopoldan pa so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na območju Cirkulan in ob ogledu kraja nesreče izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.