Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, TOREK, 20.7.2021

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt razširitev ekonomsko-poslovne cone Ormož. Za dobra 2 milijona evrov vreden projekt bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval skoraj milijon in pol.

V Grajskem centru za družine Ormož v času poletnih počitnic poteka organizirano brezplačno varstvo za otroke. Kaj so nam otroci povedali ob našem obisku, izveste v prispevku Nastje Alt.

Edina in Jan, ki sta zadnje leto in pol preživela na Novi Zelandiji, sta nazaj domov s sabo sta prinesla novozelandski stil sladoleda, poroča portal Prlekija-on.net. Novozelandski stil sladoleda je izdelan po naročilu in to iz pravega sadja, sta povedala. Tudi izgleda nekoliko drugače kot klasičen sladoled. "Imava majhen premičen voziček, na katerem voziva novozelandsko napravo, ki pred strankami zmeša sveži sladoled iz pravega sadja," sta še dodala. Ta vikend sta ga že predstavila na ormoškem delu Grossmannovega festivala, na voljo pa bo tudi na Glavnem trgu v Ljutomeru, prav tako v sklopu Grossmannovega festivala.

V Klubu ormoških študentov bodo tudi v letošnjem letu poskrbeli, da bo naše malo mesto Ormož zaživelo v duhu zabave, športa, glasbe in kulinarike. Med 31. julijem in 8. avgustom se namreč obeta tradicionalni festival OFAK. Predsednik Kluba ormoških študentov, Miha Kolmančič.

Od petka do ponedeljka bo potekal 3. VIKEND ODPRTIH VRAT DESTINACIJE JERUZALEM SLOVENIJA, z naslovom Po Jakobovi poti. V sklopu tega vikenda bodo potekale Jakobove tržnice, ogledi muzejskih zbirk in razstav, pohod po Jakobovi poti, degustacija vin in priprava tradicionalne prleške gibanice ter Jakobov sejem.

ŠPORT

Na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju so danes (torek) opravili žreb parov 1. kroga evropske lige in 2. kroga evropskega pokala za moške in ženske. V bobnu so bile štiri slovenske ekipe: v evropski ligi Trimo Trebnje in Celje Pivovarna Laško, v evropskem pokalu pa Jeruzalem Ormož v moški in Mlinotest Ajdovščina v ženski konkurenci. Anita Kosec.

ČRNA KRONIKA

Včeraj popoldan so imeli gorišniški policisti v postopku 2 državljana Poljske, ki sta mejo prestopila na nedovoljen način. Voznika so policisti oglobili, sopotnico pa opozorili.

Okoli ene ure ponoči pa je voznica osebnega avtomobila v Koračicah trčila v divjad in zaprosila policijo za ogled kraja prometne nesreče. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznica vozila pod vplivom alkohola, zato so ji prepovedali nadaljnjo vožnjo in ji odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi kazenski postopek.

 • Prometno poročilo, četrtek 29.julij 2021 ob 11:23

  Zastoji

  Na štajerski avtocesti zaradi del med Dramljami in Celjem vzhod proti Ljubljani, potovalni čas sepodaljša za 10 minut.

  Na gorenjskiavtocesti zaradi del med Lescami in galerijo Moste proti Avstriji, potovalni čas se podaljša za 5 minut.

  Na gorenjski avtocestipred predorom Karavanke proti Avstriji, približno 1 kilometer.

  Na dolenjski avtocestipred mejnim prehodom Obrežje smer Hrvaška, 2 kilometra in 500 metrov.

  Na gorenjski avtocesti na izvozu lesce proti Jesenicam ter naprej na cesti Lesce - Bled.

  Čakalne dobe na mejnih prehodih

  Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane, Slovenska vas, Obrežje in Gruškovje.

  Dela

  Do 31. julija bo zaprta regionalna cesta Jereka - Jezero, med Bohinjsko Češnjico in Jereko. Obvoz je urejen preko Bohinjske Bistrice.

  V Ljubljani bo med Langusovo ulico in Bleiweisovo cesto zaprta Tržaška cestaod danes, predvidoma od 20. ure, do 1. avgusta.

  Na ljubljanski severni obvoznicije med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Podutika proti Novim Jaršam.

  Na dolenjski avtocestije med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

  Na štajerski avtocesti promet med Celjem vzhod in Dramljami v obe smeri poteka po eni polovici avtoceste.

  Prireditve

  V soboto, 31. julija, bo med 9. in 12. uro zaprta regionalna cesta Erika - Vršič, Ruska cesta.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 24.7.2021
RADIOaktivnih11 - 27.07.2021