Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, SOBOTA, 4.9.2021

Na 18. redni seji Občine Središče ob Dravi, je občinski svet obravnaval predlog pogojne sodne obravnave. Nastja Alt.

V okviru 32. festivala Dobrote slovenskih kmetij v Minoritskem samostanu na Ptuju so v soboto, 4. septembra, med 10. in 13. uro potekale zabavne delavnice za otroke z bratoma Malek. Nastopil je slovenskogoriški pihalni orkester MOL iz Lenarta. Podelitev priznanj za nagrajene izdelke se je pričela ob 13h. Ob 15.30 je potekal koncert skupine Il divji, ob 17h pa se je pričela podelitev diplom in glinenih amfor iz 18. vinskega ocenjevanja vin iz slovenskih goric in Haloz. V času festivala je na voljo tudi tržnica, sočasno pa poteka še »Kuhna na dvorišču.«

Zadnji dan festivala Dobrote slovenskih kmetij (nedelja) bo ob desetih sveta maša v cerkvi svetih Petra in Pavla, ob 11. uri bo sledil drugih del podelitve priznanj za nagrajene izdelke iz ocenjevanja. Nastopili bodo tudi ljudski pevci in godci ter ob 15.30 Tadej Vesenjak z bendom. Sicer pa bodo dan posvetili predvsem siru in sirarjem. Na ogled bodo tudi starodobni traktorji in kmetijska mehanizacija Bolfenškega društva ljubiteljev stare tehnike Trnovska vas. Dogajanje bo na dvorišču in ob Minoritskem samostanu na Ptuju med 10. in 18. uro. 

Po projektu bo do leta 2023 na območju Slovenskih goric zgrajenih dobrih 82 km kolesarskih povezav. V projektu sodeluje deset občin, in sicer: Benedikt, Cerkvenjak, Lenart, Pesnica, Sveta Ana, Sveti Andraž, Sveti Jurij, Sveta Trojica, Šentilj in Trnovka vas.Več je povedal koordinator aktivnosti za izgradnjo kolesarskih povezav na območju Slovenskih goric, Srečko Aleksander Padovnik.

V Pokrajinskem muzeju Ptuj – Ormož, enota Ormož so ponovno pripravili vitrino meseca. Čemu so se posvetili tokrat, nam bo povedala Nevenka Korpič.

V četrtek ob 19. uri je v SvetinJski kleti na Svetinjah  potekala  krstna uprizoritev kulturno enološkega doživetja z naslovom: "VINO JE PRLEŠKI KABARET".   Na kratki novinarski konferenci ob 18.20 so projekt "Vino & umetnost",  katerega del  je tudi doživetje na Svetinjah predstavili: Katja JURKOVIČ, Pep's Wine,  kantavtor Tadej VESENJAK, Danilo ŠNAJDER, glavni enolog kleti Verus in Slavko DOBNIK, vodja projekta "Vino & umetnost". Ta je v pogovoru s Petrom Kiričem povedal :

Na prenovljeni Slovenski ulici v Murski Soboti je danes, v soboto, potekal 11. festival prekmurske šunke in gibanice. Ob tem so pripravili ocenjevanji prekmurske gibanice in šunke, predstavljeni pa so bili tudi ostali slovenski zaščiteni izdelki.

Karitas je v poletnem času po različnih krajih organizirala vrsto aktivnosti za otroke in družine v stiski, od manjših taborov na morju ali v hribih, delavnic in različnih dni za otroke do letovanj v večjem obsegu, ki potekajo v Portorožu. V nedeljo, 29. avgusta  je potekalo zaključno srečanje staršev, animatorjev ter otrok in mladostnikov, ki so bili poleti vključeni v »Počitnice Biserov«, enega izmed večjih letovanj za socialno ogrožene otroke in mladostnike. Srečanje staršev, animatorjev ter otrok in mladostnikov, ki so letovali na Počitnicah Biserov je v nedeljo 29. avgusta potekalo v Cerkljah na Gorenjskem. Udeležilo se ga je 41 otrok in mladostnikov. V Sončni hiši v Portorožu je na letovanju družin počitniške dni preživljalo 58 socialno ogroženih družin s 115 otroki. Letovanja za otroke so potekala tudi v vasi Soča, kjer je v petih terminih letovalo 150 otrok in mladostnikov.

ŠPORT:

Na rednem zboru članov so se sinoči (petek) zbrali člani Strelskega društva Tovarne sladkorja Ormož. Po izvolitvi organov zbora so najprej po poročilih obravnavali delo in tekmovalne uspehe v minulem letu. Govorili so tudi o načrtih v tekočem letu. Tokratni občni zbor je bil volilne narave.

V nedeljo, 5. septembra, bo potekal jubilejni 20. Ormoški polmaraton, s pričetkom ob 9. uri v Mestni Grabi. Ob 9. uri so na sporedu otroški teki, ob 10. uri pa polmaraton in teka na 10 in 5km. Vsi udeleženci tekov prejmejo spominsko medaljo, majico prireditelja, malico in napitek.

ČRNA KRONIKA:

Iz regijskega centra za obveščanje so nas obvestili, da je sinoči ob 19.11 v Grajenščaku, občina Ptuj, voznica z osebnim vozilom zapeljala s ceste in se prevrnila na streho. Gasilci PGD Ptuj so proti naletu in protipožarno zavarovali kraj nesreče. Za poškodovano voznico so poskrbeli reševalci NMP Ptuj.

Ob 20.44 je v Drstelji, občina Destrnik, voznik osebnega vozila zapeljal na teraso gostinskega lokala. Gasilci PGD Ptuj so poškodovano osebo oskrbeli in stabilizirali nadstrešek lokala.

 • Prometna nesreča 19. 10. 2021 23:36
  Ob 23.36 sta v kraju Ključarovci pri Ljutomeru, občina Križevci, trčili osebni vozili. Pri tem se je poškodovala ena oseba. Gasilci PGD Ljutomer so pomagali reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe, razsvetljevali kraj dogodka, počistili cestišče ter nudili pomoč policiji in vlečni službi. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Ljutomer.
 • Prometno poročilo, sreda 20.oktober 2021 ob 08:39

  Ovire

  Razsut tovor ovira promet na cesti Žalec - Velenje, na nadvozu na avtocesto.

  Zaradi odprave posledic prometne nesreče v Mariboru, v križišču Ptujske in Tržaške ceste,do nadaljnjega nebodo delali semaforji. Možniso zastoji.

  Vreme

  Ponekod po Sloveniji megla v pasovih zmanjšuje vidljivost. Previdno!

  Mejni prehodi

  Čakalne dobe: Gruškovje, Obrežje.

  Dela

  Danes, bo na ljubljanski južni obvoznici na priključku Ljubljana center na nadvozu, po 9. uri, polovična zapora. Možni so zastoji.

  Na štajerski avtocesti bo do jutri, 21. 10., zaprt uvoz v krožišče Pesnica iz smeri Avstrije. V tem vikendu pa je predvidena popolna zapora krožišča.

  Na primorski avtocesti zaprti priključki:
  - Sežana vzhod proti Ljubljani;
  - Kastelec v obe smeri.

  Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Vučja vas iz smeri Maribora proti Lendavi.

  Na dolenjski avtocesti iz smeri Ljubljane proti Hrvaški zaprt priključek Obrežje, Mokrice.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 16.10.2021
RADIOaktivnih11 - 19.10.2021