Print this page

LOKALNI UTRIP, PONEDELJEK, 6.9.2021

Občina Ormož je objavila Javni poziv za zbiranje predlogov kandidatov za imenovanje predstavnika s področja gospodarstva v Svet javnega zavoda Razvojno raziskovalnega centra Ormož. Vloga je dostopna na spletni strani Občine Ormož, rok za oddajo predlogov je 20. september.

Občinski svet Občine Središče ob Dravi, je na 18. redni seji, ki je potekala prejšnji teden, potrjeval tudi Predloga Odloka o predmetu in pogojih za podelitev koncesije za opravljanje lokalne gospodarske javne službe 24-urne dežurne pogrebne službe in Odlok o pokopališkem redu v Občini Središče ob Dravi, v drugi obravnavi. Več v prispevku Nastje Alt.

Zadnji dan festivala Dobrote slovenskih kmetij (nedelja) se je začel včeraj ob desetih s sveto mašo v cerkvi Svetih Petra in Pavla, ob 11. uri je sledil drugi del podelitve priznanj za nagrajene izdelke iz ocenjevanja. Skupaj je bilo podeljenih 984 bronastih, srebrnih in zlatih priznanj. V popoldanskem kulturnem programu so nastopili tudi ljudski pevci in godci. Ob 15.30 pa je dvorišče Minoritskega samostana na Ptuju s svojimi pesmimi in kitaro zapolnil kantavtor Tadej Vesenjak. Zadnji da 32. festivala Dobrote slovenskih kmetij je bil namenjen predvsem siru in sirarjem. Na ogled je bila RAZSTAVA starodobnih traktorjev in kmetijske mehanizacije Bolfenškega društva ljubiteljev stare tehnike Trnovska vas. Dogajanje je na dvorišču in v okolici Minoritskega samostana na Ptuju potekalo med 10. in 18. uro.

Doktor Stanko Vršič je redni profesor na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Mariboru in je nekdanji štipendist Ustanove Antona Trstenjaka. O njegovi študentski poti je z njim govoril Peter Kirič.

V prejšnji oddaji Prleški brlüžjak smo gostili zbiratelja in kmeta Viktorja Mundo iz Vodrancev, ko je več povedal o zbirki starih kmetijskih in šiviljskih strojev, v tokratni oddaji pa več o kmetijstvu nekoč.

V hotelu Primus na Ptuju bo v prihodnjih dneh na ogled zanimiva razstava. Več v prispevku Vesne Osterc.

ŠPORT:

Ormož je bogatejši za posodobljeno atletsko stezo in razsvetljavo v športnem parku Mestna graba. Investicija je vredna približno 100 tisoč evrov. Po besedah župana Danijela Vrbnjaka mesto tako dokazuje, da s športom živi in želi, da Mestna graba postane športno središče Občine Ormož. Anita Kosec

 ČRNA KRONIKA

Ormoški policisti so v petek popoldne prijeli 3 državljane Kameruna, ki so ilegalno vstopili v našo državo. Po končanih postopkih so tujce prepeljali v Azilni dom Ljubljana.

V soboto so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na Ljutomerski cesti v Ormožu. Udeležena sta bila voznica osebnega avtomobila in neznani voznik neznanega traktorja. Ob 21.03 so vozniku osebnega avtomobila v Cvetkovcih začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil v cestnem prometu motorno vozilo pod vplivom alkohola. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog. Ob 21.41 so vozniku osebnega avtomobila v Svetem Tomažu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil motorno vozilo pod vplivom alkohola. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 22.23 so vozniku osebnega avtomobila v Pušencih začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil v cestnem prometu motorno vozilo pod vplivom alkohola. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog. Ob 23.28 so voznici osebnega avtomobila v Pušencih začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozila pod vplivom alkohola. Na kraju ji je bil izdan plačilni nalog.

V Mihovcih pri Veliki Nedelji so policisti PP Ormož sinoči ob 21h imeli v postopku 49 letnega državljana Hrvaške, ki je vozil tovorno vozilo znamke Mercedes. Alkotest je pokazal 0,66 mg/l. Zoper tujca je bilo odrejeno pridržanje po določilih Zakona o prekrških.

V soboto ob 09:38 uri je na prehodnem mestu Paradižu iz Hrvaške v Slovenijo pripeljal osebni srbskih registrskih številk, ki je zapeljal v notranjost Republike Slovenije. Policisti PP Gorišnica so pri kontroli vozila in potnikov ugotovil, da je v vozilu 5 državljanov Kosova, ki ne posedujejo ustreznih listin za vstop v Slovenijo, nameravali pa so potovati v Italijo. Po postopku so bili 4 državljani Kosova včeraj vrnjeni hrvaškim varnostnim organom, eden je zaprosil za mednarodno zaščito in je do odločitve nastanjen v azilni dom. V soboto okrog polnoči so na OKC Maribor prejeli anonimen klic o preglasni glasbi, kar bi naj motilo prijavitelja v enem izmed lokalov na območju občine Gorišnica. Zato je bila na kraj dogodka napotena policijska patrulja. Policisti na kraju niso ugotovili kršitve, ob tem pa kljub temu opravili razgovor z natakarico.