Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, TOREK, 7.9.2021

Občina Ormož je objavila Javni poziv za zbiranje predlogov kandidatov za imenovanje predstavnika s področja gospodarstva v Svet javnega zavoda Razvojno raziskovalnega centra Ormož. Vloga je dostopna na spletni strani Občine Ormož, rok za oddajo predlogov je 20. september. 

S položitvijo prvih metrov duktilnih cevi na Seniku, na meji med Občinama Ormož in Sveti Tomaž, na vodovodnem odseku Hajndl – Kostanj (Sveti Tomaž), je Komunalno podjetje Ormož 2. junija začelo z gradnjo vodovoda v okviru projekta Oskrba s pitno vodo v porečju Drave – 2014-2020 (ormoško območje). Gradnja poteka po načrtih , sočasno potekajo dela na dveh gradbiščih. Do septembra je finančno realiziranega približno 15 odstotkov projekta. Položenega je bilo 4 km cevovoda na odseku Hajndl-Kostanj, 500 m cevovoda na relaciji Ormož-Hum ter na cevovodu Hajndl- Ormož, v dolžini 700 m in 1100 m. Prav tako potekajo pripravljalna dela za vodohram Vičanci, Vičanci, vodohram Kostanj in prečrpalno postajo Hum. Gre za obsežen projekt treh Občin: Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž, ki je bil zastavljen leta 2014 in prinaša izgradnjo ustrezne infrastrukture za kakovostno oskrbo s pitno vodo in izboljšavo hidravličnega stanja sistema. Tako bo kakovostne oskrbe s pitno vodo deležnih preko 15.000 prebivalcev.

Na 18. redni seji Občine Središče ob Dravi, je župan Jurij Borko, pod točko Razno predstavil razdeljevanje občinskih proračunskih sredstev za čiščenje vodotoka Trnava in Črnec, ki sta kraja Središče ob Dravi in Grabe že večkrat poplavila.

V Svetinski kleti na Svetinjah potekala krstna uprizoritev kulturno enološkega doživetja z naslovom: "VINO JE PRLEŠKI KABARET". Na kratki novinarski konferenci ob 18.20 so projekt "Vino & umetnost", katerega del je tudi doživetje na Svetinjah predstavili: Katja Jurkovič, Pep's Wine, kantavtor Tadej Vesenjak, Danilo Šnajder, glavni enolog kleti Verus in Slavko Dobnik, vodja projekta "Vino & umetnost". Prispevek Petra Kiriča.

Stanko Vršič je doktor znanosti in redni profesor na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Mariboru. S Petrom Kiričem je spregovoril o odnosu do svojih študentov.

ŠPORT:

V organizaciji Atletskega kluba Ormož je včeraj (nedelja) potekal jubilejni 20. ormoški polmaraton. Dogajanje se je začelo z otroškimi teki od 150 do 1200 metrov na atletski stezi. Sledili so štafetni teki za osnovne šole upravne enote Ormož. V glavnih tekih na 5, 10 in 21 km se je v absolutni konkurenci pomerilo 161 atletov.

ČRNA KRONIKA

Ljutomerski policisti so v ponedeljek zvečer v Šprincu ustavili tovorno kombinirano vozilo. Ob kontroli so ugotovili, da voznik v njem prevaža 20 pribežnikov, ki so nezakonito vstopili v državo. Zoper voznika so odredili pridržanje in bo s kazensko ovadbo priveden na sodišče, so zapisali s Policijske uprave Murska Sobota. 

Policisti Policijske postaje Rače so na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog opravili hišno preiskavo pri 66-letnem osumljencu z območja občine Starše. Med hišno preiskavo so odkrili in mu zasegli okoli 4 kg posušenih rastlinskih delcev, za katere sumijo, da so prepovedana droga konoplja, 2 sadiki konoplje, dva kosa kratkocevnega orožja in več nabojev različnega kalibra. Policisti bodo zoper osumljenega, zaradi posesti prepovedanih drog, če bodo analize to potrdile, podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo, zaradi nelegalne posesti orožja in streliva, pa mu bodo izdali odločbo o prekršku.

 • Prometna nesreča 19. 10. 2021 23:36
  Ob 23.36 sta v kraju Ključarovci pri Ljutomeru, občina Križevci, trčili osebni vozili. Pri tem se je poškodovala ena oseba. Gasilci PGD Ljutomer so pomagali reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe, razsvetljevali kraj dogodka, počistili cestišče ter nudili pomoč policiji in vlečni službi. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Ljutomer.
 • Prometno poročilo, sreda 20.oktober 2021 ob 08:59

  Ovire

  Predmet ovira promet na dolenski avtocesti pred Obrežjem proti Hrvaški.

  Razsut tovor ovira promet na cesti Žalec - Velenje, na nadvozu na avtocesto.

  Zaradi odprave posledic prometne nesreče v Mariboru, v križišču Ptujske in Tržaške ceste,do nadaljnjega nebodo delali semaforji. Možniso zastoji.

  Vreme

  Ponekod po Sloveniji megla v pasovih zmanjšuje vidljivost. Previdno!

  Mejni prehodi

  Čakalne dobe: Gruškovje, Obrežje.

  Dela

  Danes, bo na ljubljanski južni obvoznici na priključku Ljubljana center na nadvozu, po 9. uri, polovična zapora. Možni so zastoji.

  Na štajerski avtocesti bo do jutri, 21. 10., zaprt uvoz v krožišče Pesnica iz smeri Avstrije. V tem vikendu pa je predvidena popolna zapora krožišča.

  Na primorski avtocesti zaprti priključki:
  - Sežana vzhod proti Ljubljani;
  - Kastelec v obe smeri.

  Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Vučja vas iz smeri Maribora proti Lendavi.

  Na dolenjski avtocesti iz smeri Ljubljane proti Hrvaški zaprt priključek Obrežje, Mokrice.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 16.10.2021
RADIOaktivnih11 - 19.10.2021