Print this page

LOKALNI UTRIP, SREDA, 8.9.2021

Do nedelje, 19. septembra, poteka Krajevni praznik Krajevne skupnosti Ormož. V petek (10.9.) bo med drugim potekala svečana podelitev plaket in priznanj, zvrstila pa se bodo tudi športna tekmovanja, kot so tekmovanje v tenisu, pikadu, kegljanju in malem nogometu. Pripravljajo tudi delavnice za otroke in kulturne prireditve, kot so Srečanje odraslih pevskih zborov in malih vokalnih skupin in jesenska Likovna razstava društva Likudo. V četrtek, 16. septembra, sledi tudi pogovor z gostjo Terezijo Štefančič o Tovarni sladkorja Ormož. Več podrobnosti v informativnih oddajah na Radiu Prlek.

V Svetinski kleti na Svetinjah potekala krstna uprizoritev kulturno enološkega doživetja z naslovom: "VINO JE PRLEŠKI KABARET". Na kratki novinarski konferenci ob 18.20 so projekt "Vino & umetnost", katerega del je tudi doživetje na Svetinjah predstavili: Katja Jurkovič, Pep's Wine, kantavtor Tadej Vesenjak, Danilo Šnajder, glavni enolog kleti Verus in Slavko Dobnik, vodja projekta "Vino & umetnost". Prispevek Petra Kiriča.

Doktor Stanko Vršič je redni profesor na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Mariboru, ki se loteva dela in raziskav vse od trsne cepljenke pa do vina in same prodaje vina. Petru Kiriču je zaupal, kako je prišel do ideje, da pridela novo sorto vinske trte.

Na posvetu Združenja ravnateljev vrtcev v Moravskih Toplicah, je Peter Kirič k pogovoru povabil Bredo Forjanič, ravnateljico vrtca Manka Golarja iz Gornje Radgone. Povprašal jo je s kakšnimi izzivi se soočajo in kakšne spremembe opaža pri vzgoji in izobraževanju zadnja leta.

Potovanja so lahko pobeg od realnosti, priložnost za spoznavanje novih kultur in ljudi, priložnost za osebnostno rast. Svoja doživljanja bo v petek, 10. septembra, ob 17. uri v Mladinskem centru Ormož predstavila prostovoljka s Poljske, Angelika Planer.

Mandolinska skupina Amos pripravlja koncert z glasbeni gosti na Ptuju. Več v prispevku Petra Kiriča.

ŠPORT:

Mednarodni projekt »ŽOGARIJA« poteka v devetih državah. Včeraj (torek) so se ustavili tudi v Ormožu. Nastja Alt.

Kristjan Čeh, najboljši slovenski atlet ta čas, bo v četrtek nastopil na finalu diamantne lige v Zürichu, kjer bo branil skupno vodstvo v metu diska. Največja serija svetovnih mitingov se bo v tem švicarskem mestu začela že v sredo. Ptujčan v Zürichu še ni tekmoval, prav tako ne v finalu diamantne lige. STA (7. 9. 2021)

ČRNA KRONIKA

Včeraj (torek) ob 6.21 se je na relaciji Martjanci–Vaneča, občina Murska Sobota, zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo eno osebno vozilo in poškodovana ena oseba. Ob 13.03 je v Ravenski ulici v Odrancih kolesar padel in se nabodel na kovinsko konstrukcijo. Reševalci so ga oskrbeli in prepeljali v SB Murska Sobota. Ob 14.07 je v naselju Sela v občini Videm, ogenj ušel iz nadzora ter se razširil na strnišče. Gasilci PGD Sela in Tržec so požar na površini okoli 1,9 hektarja omejili in pogasili. Ob 18.01 sta v Juršincih trčila tovorno vozilo in motocikel. Reševalci NMP Ptuj so poškodovanca na kraju dokončno oskrbeli in nato prepeljali v SB Ptuj. Ob 21.39 je v naselju Njiverce, občina Kidričevo, zagorela lesena ograja na balkonu stanovanjskega objekta. Lastnik stanovanja je pogasil okoli dva kvadratna metra ograje pred prihodom gasilcev PGD Talum Kidričevo, ki so nato preventivno pregledali okolico s termovizijsko kamero, so sporočili s Centra za obveščanje Ptuj.