Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, ČETRTEK, 9.9.2021

Krajevna skupnost Ormož v teh dneh pripravlja dogodke v okviru krajevnega praznika. Prvi dogodki so potekali minulo soboto, uradna otvoritev bo v petek, ko bo potekala svečana podelitev priznanj in plaket. Več predsednik KS Ormož, Vlado Hebar:

Dogodki v okviru praznovanja Krajevnega praznika KS Ormož bodo potekali tudi v naslednjem tednu. Društvo upokojencev bo med drugim pripravilo tekmovanje v pikadu in kegljanju. V torek in soboto bodo potekale tudi aktivnosti za otroke. V torek bo potekalo tudi odprtje likovne razstave Na pragu jeseni, članov društva Likudo, v sredo Parada učenja in v četrtek pa Domoznanski večer z gostjo Terezijo Štefančič. Prihodnji vikend, v soboto sledi turnir v malem nogometu v nedeljo pa Srečanje poustvarjalcev ljudskega izročila.

V Ormožu potekajo dela rekonstrukcije in nadgradnje čistilne naprave. Več v prispevku Petra Kiriča.

Jutri ob 12. uri bo v Vrtcu Lenart na Gubčevi ulici 3 v Lenartu potekala slovesnost ob podpisu izvajalskih pogodb za gradnjo čistilne naprave Lenart. Pogodbo za sklop ena, dva in štiri bosta podpisala mag. Janez Kramberger, župan Občine Lenart in Branko Potočnik, direktor podjetja CID - ČISTILNE NAPRAVE, družba za projektiranje, izgradnjo in upravljanje čistilnih naprav iz Kopra. Za sklop dve bo z županom pogodbo podpisal Janez Belna, direktor podjetja KOMUNALA SLOVENSKE GORICE. Slovesnosti ob podpisu se bo udeležil tudi tudi minister za Okolje in prostor, mag. Andrej Vizjak. Z načrtovano investicijo se ureja v Lenartu odvajanje in čiščenje odpadnih voda, hkrati pa se omogočajo kapacitete za prevzem grezničnih gošč in blata iz malih komunalnih čistilnih naprav. Vrednost investicije znaša 5.647.718,70 EUR, od tega evropska sredstva znašajo 2.790.939,22 EUR, Republika Slovenija za investicijo zagotavlja 697.734,81 EUR, ostala sredstva bodo zagotovljena iz občinskega proračuna Občine Lenart.

Splošna bolnišnica Murska Sobota je na nacionalnem razpisu za večjo dostopnost do zdravstvenih storitev prijavila za 3,4 milijona evrov posegov, dobila pa slab milijon evrov. S tem bi pod določenimi pogoji po približni oceni lahko zmanjšali vrste v bolnišnici za osem do 15 odstotkov.

Skorajda vsakodnevno se srečujemo z novostmi na področju PCT pogojev, ki nam krojijo življenje. O trenutnih pogojih izveste več v prispevku Vesne Osterc.

Ta konec tedna bo potekal 6. vikend odprtih vrat Destinacije Jeruzalem Slovenija, ki bo v celoti namenjen bučam. Več v prispevku Nastje Alt.

Konjeniško društvo Središče ob Dravi vsak torek in četrtek pripravlja delavnice za otroke. Kako potekajo, v prispevku Nastje Alt.

Več o tem, kaj počnejo na konjeniških delavnicah pa nam bodo otroci povedali v oddaji Male nogice, to soboto ob 10.15.

V Ormožu se v naslednjih dneh obetata kar dve razstavi. Prva je posvečena društvu Antonovanje, za drugo pa so poskrbeli člani Likovno kulturnega društva Ormož. Več o tem je Vesni Osterc povedala Nevenka Korpič iz Pokrajinskega muzeja Ptuj- Ormož, enota Ormož.

ŠPORT:

Konec tedna se bo s tekmami 1. kroga začelo novo državno rokometno prvenstvo. Rokometaši Jeruzalema Ormoža, lani četrta ekipa prvenstva, bodo v elitni druščini nastopali devetnajsto leto zapored. Kot je povedal trener Saša Prapotnik so njegovi varovanci pred novo sezono opravili dobre priprave.

ČRNA KRONIKA

Ormoški policisti so včeraj so nekaj po 7. uri pri ilegalnem prehodu državne meje prejeli dva tujca državljana Gambije, ki sta med postopkom zaprosila za mednarodno zaščito in sta bila nastanjena v azilni dom. Ob 21.06 so vozniku osebnega avtomobila zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeli vozniško dovoljenje, ki jo bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče. Ob 22.04 so prav tako odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Tudi v tem primeru bodo vozniško dovoljenje poslali na pristojno sodišče.

 • Tehnična in druga pomoč 20. 10. 2021 09:04
  MURSKA SOBOTA
 • Prometna nesreča 19. 10. 2021 23:36
  Ob 23.36 sta v kraju Ključarovci pri Ljutomeru, občina Križevci, trčili osebni vozili. Pri tem se je poškodovala ena oseba. Gasilci PGD Ljutomer so pomagali reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe, razsvetljevali kraj dogodka, počistili cestišče ter nudili pomoč policiji in vlečni službi. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Ljutomer.
 • Prometno poročilo, sreda 20.oktober 2021 ob 09:32

  Ovire

  Zaradi odprave posledic prometne nesreče v Mariboru, v križišču Ptujske in Tržaške ceste,do nadaljnjega nebododelujoči semaforji. Možniso zastoji.

  Vreme

  Ponekod po Sloveniji megla v pasovih zmanjšuje vidljivost. Previdno!

  Zastoji

  Krajši zastoj pred delovno zaporo je na dolenjski avtocesti pred priključkom Šmarje Sap proti Novemu mestu, približno 1 kilometer.

  Občasno na cesti Strunjan - Izola, dela.

  Mejni prehodi

  Čakalne dobe: Gruškovje, Obrežje.

  Dela

  Na štajerski avtocesti bo do jutri, 21. 10., zaprt uvoz v krožišče Pesnica iz smeri Avstrije. V tem vikendu pa je predvidena popolna zapora krožišča od sobote, 23. 10., od 5. ure do nedelje, 24. 10., do 14. ure.

  Cesta Begunje - Tržičbo pri Slatni zaprta v soboto, 23. 10. in nedeljo, 24. 10., med 7. in 17. uro.

  V noči na četrtek, 21. 10., bo med 23. in 4. uro, na škofjeloški obvoznici zaprt predor Sten, v obe smeri.

  Na primorski avtocesti zaprti priključki:
  - Sežana vzhod proti Ljubljani;
  - Kastelec v obe smeri.

  Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Vučja vas iz smeri Maribora proti Lendavi.

  Na dolenjski avtocesti iz smeri Ljubljane proti Hrvaški zaprt priključek Obrežje, Mokrice.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 16.10.2021
RADIOaktivnih11 - 19.10.2021