Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, PETEK, 10.9.2021

Kljub manjšim zapletom pri dobavi strojne opreme, rekonstrukcija in nadgradnja čistilne naprave v Ormožu poteka v skladu z načrti. Več v prispevku Petra Kiriča.

Kljub temu, da so Osnovne šole deležne številnih ukrepov, zaradi boja proti novemu koronavirusu, pa ravnatelji in zaposleni poskušajo omogočiti otrokom čimbolj kvalitetno šolsko leto. Z ravnateljem Osnovne šole Ormož, Aleksandrom Štermanom, je govorila Vesna Osterc.

K kvalitetnemu izobraževanju sodijo seveda tudi številne aktivnosti, ki niso le del klasičnega pouka.

Na posvetu Združenja ravnateljev vrtcev v Moravskih Toplicah, so podelili priznanja za življenjske dosežke. Prispevek Petra Kiriča.

Dravske elektrarne Maribor (DEM) bodo tako kot zadnji dve jeseni tudi letos nadaljevale sanacijo naklonskih površin asfaltne obloge na območju Ptujskega jezera, ki predstavlja akumulacijski bazen za hidroelektrarno Formin. Kot so sporočili iz podjetja, bodo dela potekala od danes do predvidoma 18. septembra.

10. septembra praznujemo Svetovni dan preprečevanja samomora. Ne glede na starost, je samomor vsako leto med 20. vodilnimi vzroki umrljivosti na svetu. V Podravju je zaradi samomora v omenjenem letu umrlo 72 oseb, med njimi kar 3-krat več moških kot žensk. Količnik samomora, ki predstavlja število umrlih zaradi samomora na 100.000 prebivalcev, je v Podravju leta 2020 znašal 22,05 in je bil višji od slovenskega povprečja, ki je znašal 17,57. Skozi večletno obdobje je opazno nihanje količnika samomora, hkrati pa v Sloveniji kot tudi v Podravju lahko opazimo rahel trend upadanja števila samomorov.

V knjižnici Franca Ksavra Meška pripravljajo številne dogodke za mesec september. Več o programu bo povedala knjižničarka Marinka Vnuk.

ŠPORT:

Konec tedna se bo s tekmami 1. kroga začelo novo državno rokometno prvenstvo. Rokometaši Jeruzalema Ormoža, lani četrta ekipa prvenstva, bodo v elitni druščini nastopali devetnajsto leto zapored. Vinarji bodo v prvem krogu novega državnega prvenstva že drevi (petek) ob 19h v trdnjavi HardEK gostili Urbanscape Loko. Nova sezona se bo za Ormožane začela tam, kjer se je prejšnja končala, saj so varovanci trenerja Saše Prapotnika prav v zadnjem krogu lanske sezone na Hardeku gostili Ločane.

Drevi ob 18h bo na sporedu srečanje med Trebanjci in Velenjčani. Preostala srečanja bodo na sporedu jutri (sobota). Pari so: Slovan-Koper, Ribnica-Šmartno, Celje-Maribor, Ljubljana-Ivančna Gorica in Slovenj Gradec-Dobova.

Ekipi nogometnih klubov Ormož in Središče ob Dravi sta odlično opravili s tekmama 2. kola MNZ Ptuj, člani 1. razred, saj sta zabeležili novi suvereni zmagi Ormožani so na Pragerskem in zmagali z 0:4. Nogometaši Središča ob Dravi so odigrali prvo domačo tekmo v sezoni. V športnem parku Trate so gostili Hajdoše in slavili s 6:0. Ekipi Središča in Ormoža sta edini, ki sta v uvodnih dveh krogih zabeležili dve zmagi in s po šestimi točkami vodita na lestvici. Zato bo zagotovo poslastica tretjega kola derbi vodilnih ekip. Srečanje bo na sporedu juti (sobota) ob 16h. Gostitelji bodo Ormožani v športnem parku Mestna graba. Trener Ormožanov Marko Velečić

Poglejmo še v tabor gostov; trener Boštjan Zemljič.

Drevi (petek) so na sporedu tudi tekme 2. kroga 1. slovenske futsal lige (1. SFL). Pari so: Litija-Ptuj, Siliko Vrhnika-Dobrepolje, Bronx Škofije-Oplast Kobarid in Meteorplast-Mlinše. Sploh prvič v 1. SFL se bo predstavil KMN Meteorplast Šic Bar, ki vstopa v sezono z 20 treningi in dvema prijateljskima tekmama v nogah. Z 1:3 jih je ugnal Dobovec, z 1:7 še FC Hiša daril Ptuj. Ekipa je doživela nekaj sprememb, uvod v sezono bosta zaradi poškodbe izpustila Žan Krajnc in Jakob Žuman. »Čaka nas zahtevno prvenstvo. Ni enostavno prestopiti v prvoligaško konkurenco. Z delom bomo lahko nadomestili pomanjkanje izkušenj. Priložnost bodo dobili tudi mladi, ki bodo v tej sezoni še lahko nastopali za selekcijo U19, v prihodnje pa bodo tvorili okostje članske ekipe,« so pred začetkom sezone zapisali v taboru novinca, ki je bil v 1. kolu prost. Tekma se bo v dvorani ŠIC v Ljutomeru začela ob 20h30.

ČRNA KRONIKA

Včeraj ob 9.32 sta na relaciji Murska Sobota – Noršinci, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, usmerjali promet do prihoda policije, čuvali psa od enega od ponesrečencev, očistili kraj nesreče in nudili pomoč reševalcem NMP, ki so oskrbeli v nesreči tri poškodovane osebe. Včeraj ob 15.09 sta na cesti Ptuj – Ormož v naselju Borovci, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, očistili vozišče in nudil pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe.

 • Prometna nesreča 21. 09. 2021 13:29
  Ob 13.29 je v naselju Borovci v občini Markovci prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve osebni in tovorno vozilo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj nesreče, dve osebi s tehničnim posegom rešili iz vozila, izklopili akumulatorje, očistili iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč poškodovanim. Dve poškodovani osebi so reševalci NMP pripeljali na zdravljenje v UKC Maribor.
 • Prometno poročilo, sreda 22.september 2021 ob 02:55

  Dela

  Na primorski avtocesti med priključkoma Senožeče in Divača so začeli s pripravljalnimi deli za sanacijo viadukta Gabrk. Promet poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri.

  Na gorenjski avtocesti bo promet skozi predor Karavanke urejen izmenično enosmerno v noči na četrtek in petek, med 20. in 5. uro.

  Na primorski avtocesti je na priključku Vrhnikazaprt izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči sta zaprta izvoz in uvoz Sežana zahod iz smeri Italije proti Gabrku.

  Na cesti Domžale - Kamnik bo popolna zapora med 23. in 29. septembrom v Domžalah, med Karantansko in Ljubljansko cesto. Obvoz bo po Ljubljanski in Rojski cesti.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 18.9.2021
RADIOaktivnih11 - 21.09.2021