Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, PONEDELJEK, 13.9.2021

Na osrednji proslavi ob Krajevnem prazniku KS Ivanjkovci, ki je potekala v petek, so podelili priznanja KS Ivanjkovci. Nastja Alt.

V petek in soboto so v Oljarni in mešalnici v Središču ob Dravi pripravili Dan odprtih vrat, letos v prilagojeni obliki. Nastja Alt.

Do nedelje, 19. septembra, poteka Krajevni praznik Krajevne skupnosti Ormož. Več o dogodkih v tem tednu, predsednik KS Ormož, Vlado Hebar:

Minuli petek, 10. septembra, sta bili na zelenici pri Vrtcu Lenart, podpisani izvajalski pogodbi za gradnjo čistilne naprave Lenart. Pogodbo za sklop ena, dva in štiri sta podpisala mag. Janez Kramberger, župan Občine Lenart, in Branko Potočnik, direktor podjetja CID - ČISTILNE NAPRAVE iz Kopra, za sklop dve pa je z županom pogodbo podpisal Janez Belna, direktor podjetja KOMUNALA SLOVENSKE GORICE. Pri podpisu je prisoten tudi minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak, ki je po podpisu povedal:

Župan Občine Lenart, mag. Janez Kramberger, je po podpisu pogodb za izgraditev sistema čiščenja in odvajanja odpadnih voda povedal:

Za Perutnino Ptuj je leto, polno izzivov, ki pa so jih večinoma uspešno prelevili v priložnosti, je v ta teden objavljenem letnem poročilu o lanskem poslovanju med drugim zapisal generalni direktor ptujske družbe Enver Šišić. Na ravni skupine so leto zaključili z 294 milijonov evrov prihodkov, kar glede na leto prej predstavlja triodsotno rast. 

V soboto je v ormoškem Unterhundu potekal 1. kritični dogodek z naslovom Ponovno bujenje ideologij zla. Ob 17.30 so predvajali film « Dnevnik Diane Budisavljevič«, ob 19.30 pa je potekala okrogla miza, na kateri so sodelovali Vesna Vuk Godina, Svetlana Slapšak in Silvestar Mileta. Dogodek je predstavil Nino Miličič:

Parada učenja bo letos potekala v sredo, 15. septembra od 9. do 12. ure v ormoškem grajskem parku. Pripravili bodo stojnice, jutranjo telovadbo, dejavnosti za otroke in kulturni program. Rdeča nit letošnjega dogajanja bo v znamenju povezovanja z naravo, zdravega načina življenja in ohranjanja zelenega okolja. Dogodek bo izveden v skladu z aktualnimi ukrepi proti širitvi epidemije korona virusa na dan dogodka.

ŠPORT:

Rokometaši Jeruzalema Ormoža so s porazom začeli novo državno prvenstvo. V petek so v športni dvorani Hardek gostili Urbanscape Loko, ki je z 26:29 vpisala prvi točki v novi sezoni. Tekmo je spremljala Anita Kosec.

V preostalih srečanjih 1. kroga so Trebanjci s 25:24 odpravili aktualne državne prvake Velenjčane. Slovan je s 25:23 premagal Koper, Ribnica s 37:28 Šmartno. Ljubljana je s 34:28 premagala SVIŠ. Dobova je s 30:31 zmagala na gostovanju pri Slovenj Gradcu. Celjani so bili z 32:25 boljši od Mariborčanov.

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so imeli v petek zvečer v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola, prav tako v soboto. V soboto so obravnavali kršitev javnega reda in miru. Kršitelj je dobil plačilni nalog.

Včeraj (nedelja) pred 10. uro so opravili ogled kraja prometne nesreče, ki se je zgodila dan pred tem in v kateri je bil udeležen kolesar. Obravnavali so tudi dve kršitvi javnega reda in miru.

Gorišniški policisti so od petka do danes zjutraj obravnavali naslednje dogodke:
- v petek poškodovanje pnevmatike na kombiniranem vozilu;
- v soboto goljufijo na bencinskem servisu Žiher, kasneje se je izkazalo, da je bilo plačilo s kartico izvedeno in ni šlo za kaznivo dejanje;
- pet primerov nedovoljenih prehodov zunanje schengenske meje (4 državljani Kosova, 4 državljani Poljske, 4 državljani Belgije, 1 državljan Hrvaške ter 10 državljanov Bangladeša). Voznika in sopotnika, ki sta prevažala državljane Bangladeša, so policisti danes zjutraj lovili od kraja Meje do Cirkulan, kjer so osebni avtomobil ustavili. Voznik in sopotnik sta zbežala in ju policisti še iščejo, državljane Bangladeša pa so prepeljali na policijsko postajo.

 • Prometna nesreča 21. 09. 2021 13:29
  Ob 13.29 je v naselju Borovci v občini Markovci prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve osebni in tovorno vozilo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj nesreče, dve osebi s tehničnim posegom rešili iz vozila, izklopili akumulatorje, očistili iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč poškodovanim. Dve poškodovani osebi so reševalci NMP pripeljali na zdravljenje v UKC Maribor.
 • Prometno poročilo, sreda 22.september 2021 ob 04:40

  Dela

  Na primorski avtocesti med priključkoma Senožeče in Divača so začeli s pripravljalnimi deli za sanacijo viadukta Gabrk. Promet poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri.

  Na gorenjski avtocesti bo promet skozi predor Karavanke urejen izmenično enosmerno v noči na četrtek in petek, med 20. in 5. uro.

  Na primorski avtocesti je na priključku Vrhnikazaprt izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči sta zaprta izvoz in uvoz Sežana zahod iz smeri Italije proti Gabrku.

  Na cesti Domžale - Kamnik bo popolna zapora med 23. in 29. septembrom v Domžalah, med Karantansko in Ljubljansko cesto. Obvoz bo po Ljubljanski in Rojski cesti.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 18.9.2021
RADIOaktivnih11 - 21.09.2021