Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, TOREK, 14.9.2021

V okviru krajevnega praznika Krajevne skupnosti Ormož so v petek v Beli dvorani Grajske pristave podelili priznanja in plakete. Med kulturnim programom so najprej podelili 10 priznanj za najlepše urejeno okolico. Priznanja s knjižno nagrado za mlade do 18. leta starosti, ki s svojimi dosežki izstopajo med svojimi vrstniki, so prejeli: Kaja Horvat, Gaja Zlatnik in Jaka Vaupotič. Priznanja KS Ormož je prejelo 5 nagrajencev: Franc Antolič, Štefka Šoštarič, Zavod 100 % Botanik Ormož – Iztok Luskovič, Ivan Babič ter Športna šola Dada – Damjan Rajh. Plakete so prejeli Danilo Masten, zdravnica Alenka Simonič in PGD Loperšice. Prispevek Vesne Osterc.

Občina Ormož je objavila javni razpis za dodelitev štipendij in drugih oblik študijskih pomoči v občini Ormož za šolsko leto 2021/2022. Vlogo lahko vlagatelji prevzamejo osebno na Občini Ormož, v sobi št. 14, ali na spletni strani občine. Rok za oddajo vloge je do vključno petka, 15. oktobra. O izidu razpisa bodo kandidati obveščeni v 30 dneh. 

Splošna bolnišnica Ptuj je od včeraj (ponedeljek) ponovno tudi covidna bolnišnica. Sprejeli so tri covidne bolnike, je za STA potrdila direktorica bolnišnice Anica Užmah. Trenutno imajo na voljo 10 navadnih postelj za bolnike s covidom-19, po potrebi bodo dodajali tudi postelje za intenzivno terapijo.

Tudi v Centru starejših občanov se je treba držati številnih pogojev in ukrepov. Več v prispevku Vesne Osterc.

V sklopu Tednov vseživljenjskega učenja bo jutri (sreda) potekala Parada učenja. Dogajanje bo v ormoškem parku med 9. in 12. uro. Pripravili bodo stojnice, jutranjo telovadbo, dejavnosti za otroke in kulturni program. Rdeča nit letošnjega dogajanja bo v znamenju povezovanja z naravo, zdravega načina življenja in ohranjanja zelenega okolja.

Odprtje likovne razstave članov Likovno kulturnega društva Ormož, z naslovom »Na pragu jeseni« bo danes (torek) ob 17. uri, v Beli dvorani Grajske pristave Ormož. Razstavo sta pripravila Pokrajinski muzej Ptuj–Ormož, enota Ormož in društvo LIKUDO ob prazniku Krajevne skupnosti Ormož in Tednov vseživljenjskega učenja. Razstava bo na ogled do 5. novembra.

ŠPORT

V 3. krogu MNZ Ptuj, člani 1. razred smo v soboto v športnem parku Mestna graba v Ormožu spremljali lokalni debri vodilnih ekip lige. Svoje moči sta merili ekipi nogometnih klubov Ormož in Središče ob Dravi.

Kolesarji Športnega društva MTB Prlekija so se v soboto odpravili na Prleško MTB transverzalo, dolgo 80 km. Zbralo se je okoli 40 kolesarjev. Ustavili so se tudi v ormoškem gradu. Nastja Alt.

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so včeraj obravnavali delovno nesrečo s smrtnim izidom. Včeraj ob 14.27 so bili obveščeni o nesreči pri delu v gozdu v Rucmancih v občini Sveti Tomaž, kjer je 64-letni voznik traktorja podlegel poškodbam, saj ga je traktorska prikolica stisnila ob drevo. Pri delu v gozdu je uporabljal kmetijski traktor, ki ga je ustavil na gozdni poti, na hribu navzdol. Izstopil je iz traktorja, da bi odklopil traktorski priključek in si pripravil orodje. Ker traktorja, ki je bil v teku, ni ustrezno zavaroval oz. ni potegnil ročne zavore, se je ta začel pomikati po hribu navzdol. Da bi ustavil traktor, je moški poskušal na levi strani traktorja vstopiti v kabino, vendar je med premikanjem traktor z levo stranjo zapeljal tako tesno ob drevo, da je opisanega moškega stisnilo med vrata in kabino traktorja. Zaradi drugih dreves se je traktor ustavil in obstal v teku, stisnjeni moški pa je v stoječem položaju zaradi zadušitve umrl. Pokojnega je, ker se ni pravočasno vrnil iz gozda, šla iskat njegova žena in ga našla mrtvega. Poklicala je pomoč, vendar gasilci in reševalci, kljub oživljanju, pokojnemu niso mogli več pomagati.

Na območju Ljutomera so ljutomerski policisti prijeli pet tujcev, ki so pred tem na nedovoljen način vstopili v Slovenijo.

 • Prometna nesreča 21. 09. 2021 13:29
  Ob 13.29 je v naselju Borovci v občini Markovci prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve osebni in tovorno vozilo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj nesreče, dve osebi s tehničnim posegom rešili iz vozila, izklopili akumulatorje, očistili iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč poškodovanim. Dve poškodovani osebi so reševalci NMP pripeljali na zdravljenje v UKC Maribor.
 • Prometno poročilo, sreda 22.september 2021 ob 02:55

  Dela

  Na primorski avtocesti med priključkoma Senožeče in Divača so začeli s pripravljalnimi deli za sanacijo viadukta Gabrk. Promet poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri.

  Na gorenjski avtocesti bo promet skozi predor Karavanke urejen izmenično enosmerno v noči na četrtek in petek, med 20. in 5. uro.

  Na primorski avtocesti je na priključku Vrhnikazaprt izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči sta zaprta izvoz in uvoz Sežana zahod iz smeri Italije proti Gabrku.

  Na cesti Domžale - Kamnik bo popolna zapora med 23. in 29. septembrom v Domžalah, med Karantansko in Ljubljansko cesto. Obvoz bo po Ljubljanski in Rojski cesti.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 18.9.2021
RADIOaktivnih11 - 21.09.2021