Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, SREDA, 15.9.2021

Preverili smo, kako po novem do zdravnika in kdaj vse so na voljo cepilni centri na Ormoškem. Več v prispevku Vesne Osterc.

Občina Ormož je objavila javni razpis za dodelitev štipendij in drugih oblik študijskih pomoči v občini Ormož za šolsko leto 2021/2022. Vlogo lahko vlagatelji prevzamejo osebno na Občini Ormož, v sobi št. 14, ali na spletni strani občine. Rok za oddajo vloge je do vključno petka, 15. oktobra. O izidu razpisa bodo kandidati obveščeni v 30 dneh. 

Javno razvojno agencijo je po 19 letih delovanja nasledil Razvojno raziskovalni center Ormož. Več o tem je Vesni Osterc povedala direktorica občinske uprave Ormož, Milena Debeljak.

V Beli dvorani Grajske pristave je v torek potekala začetna tiskovna konferenca za projekt Povezovanje Inovativnega partnerstva destinacije Jeruzalem Slovenija. Partnerji projekta so Javni zavod za turizem kulturo in šport občine Ormož, občine Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi ter Mrežni podjetniški inkubator občine Ormož. Partnerji so bili uspešni na kandidaturi na 3. javnem pozivu evropskega sklada za regionalni razvoj preko LAS Ormož in pridobili sredstva v višini dobrih 21.000 evrov, medtem ko je celoten projekt ocenjen na dobrih 67.000 evrov, kar predstavlja 32 % sofinanciranja s strani evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ob koncu praznovanja krajevnega praznika KS Ivanjkovci smo se pogovarjali s predsednikom Antonom Zadravcem in županom Danijelom Vrbnjakom. Več v prispevku Nastje Alt.

Projekt mednarodne študentske in dijaške izmenjave Erasmus + je najbolje znan med študenti, a pridružijo se mu tudi številni dijaki. Med njimi so tudi dijaki Gimnazije Ormož. Prispevek Vesne Osterc.

V ormoškem parku, v objemu narave, je danes (sreda), v sklopu Tednov vseživljenjskega učenja, potekala Parada učenja. Kot je povedala direktorica Ljudske univerze Ormož, ki je tudi koordinator TVU, je dobro služilo tudi vreme. Na stojnicah so se predstavili lokalni ponudniki, kjer je bilo mogoče poskusiti domače dobrote, na delavnicah pa si je bilo mogoče izdelati punčko iz cunj, zapestnico z imenom, poslikati obraz in ogledati gasilski avtomobil. Podelili so tudi indekse študentom tretjega življenjskega obdobja. Več v jutrišnjem lokalnem utripu.

ŠPORT

Minuli petek so bile na sporedu tekme 2. kola v 1. slovenski futsal ligi (1. SFL) Vrhniški Siliko ostaja na vrhu lestvice; je edina ekipa s popolnim izkupičkom po 2. krogu. Litija je s 4:1 porazila Ptujčane. Tekmi v Ljutomeru in Kopru sta se končali z remijem 2:2.

Minulo soboto so člani Strelskega društva (SD) Kovinar Ormož nastopili na 30. državnem prvenstvu z zračnim orožjem za mlade v Ljubljani. Prvenstvo jim je prineslo pet medalj, od tega tudi tri zlate. Naslov državnih prvakov so osvojili: pri deklicah Olivia Vočanec z izenačenim državnim rekordom, Rok Škorjanec pri starejših dečkih in starejši dečki v ekipni konkurenci. Ekipo so sestavljali Rok Škorjanec, Lukas Vočanec in Timotej Boj. Naslova državnega podprvaka se je v kadetski konkurenci razveselil Nino Benjamin Kovačec. Pri kadetinjah je bila Eva Petek tretja.

ČRNA KRONIKA

Na železniški progi Ormož–Hodoš, v Pavlovcih, je vlak včeraj (torek) popoldan ob 15.31 povozil osebo. Na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje so zapisali, da so pri intervenciji sodelovali gasilci, reševalci in policisti iz Ormoža. Iz PU Maribor so sporočili, da so na železniški progi obravnavali samomor.

Ormoški policisti so včeraj zjutraj na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo, pri tem pa našli prepovedane droge. Obvestili so jih tudi o tatvini prehranskih artiklov v eni od ormoških trgovin. Sledi kazenska ovadba.

Hujši prometni nesreči sta se včeraj (torek) zgodili na Ptuju med avtobusom in kolesarko in v Dornavi med osebnim vozilom in traktorjem s prikolico. Hudo poškodovano kolesarko so odpeljali v ptujsko bolnišnico. Tudi v Dornavi so poškodovano osebo odpeljali v bolnišnico.

 • Prometna nesreča 21. 09. 2021 13:29
  Ob 13.29 je v naselju Borovci v občini Markovci prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve osebni in tovorno vozilo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj nesreče, dve osebi s tehničnim posegom rešili iz vozila, izklopili akumulatorje, očistili iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč poškodovanim. Dve poškodovani osebi so reševalci NMP pripeljali na zdravljenje v UKC Maribor.
 • Prometno poročilo, sreda 22.september 2021 ob 02:55

  Dela

  Na primorski avtocesti med priključkoma Senožeče in Divača so začeli s pripravljalnimi deli za sanacijo viadukta Gabrk. Promet poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri.

  Na gorenjski avtocesti bo promet skozi predor Karavanke urejen izmenično enosmerno v noči na četrtek in petek, med 20. in 5. uro.

  Na primorski avtocesti je na priključku Vrhnikazaprt izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči sta zaprta izvoz in uvoz Sežana zahod iz smeri Italije proti Gabrku.

  Na cesti Domžale - Kamnik bo popolna zapora med 23. in 29. septembrom v Domžalah, med Karantansko in Ljubljansko cesto. Obvoz bo po Ljubljanski in Rojski cesti.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 18.9.2021
RADIOaktivnih11 - 21.09.2021