Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, PONEDELJEK, 11.10.2021

Občina Ormož je objavila Javni razpis za dodelitev sredstev za promocijo lastnih izdelkov in storitev podjetja v Občini Ormož. Razpisna dokumentacija je vlagateljem na voljo na spletni strani Občine Ormož. Vloge je mogoče oddati do vključno 22. oktobra. 

V soboto je v Ormožu potekalo vseslovensko srečanje članic in članov za telefonsko pomoč ljudem v stiski, ki jo je ob 30. obletnici pripravilo ormoško društvo za telefonsko pomoč Čriček. Na temo osamljenosti sta predavala: mag. Zmago Godina in Tihomir Ódorčič. Zbrane so pozdravili predsednica društva Čriček Ormož, Nada Potočnjak, predsednik slovenske zveze za telefonsko pomoč, Samo Babúder in župan Občine ORMOŽ, Danijel Vrbnjak. Priznanja za delo na področju prostovoljstva telefonske pomoči SOS ljudem v stiski so prejeli; Društvo Čriček ob 30 letnici delovanja, Nadica Granduč, Cecelija Matjašič in Marta Peršak.

V petek je potekala slovesnost ob 120-letnici OŠ Ormož. Med govorniki sta bila ravnatelj OŠ Ormož, Aleksander Šterman in župan Občine Ormož, Danijel Vrbnjak. Več v prispevku Petra Kiriča.

V mesecu oktobru in novembru lahko vsak dan doživite Destinacijo Jeruzalem Slovenija, s štirimi lokalnimi turističnimi vodnicami v Ormožu, Veliki Nedelji, pri Svetem Tomažu in v Središču ob Dravi. Prispevek Nastje Alt.

Letos so se v Pokrajinskem muzeju Ptuj Ormož, enoti Ormož pridružili Evropskim dnevom konservatorstva-restavratorstva z Vitrino meseca in razstavo plakatov. Ob tej priložnosti smo več o konservatorstvu in o restavratorstvu v Pokrajinskem muzeju Ptuj – Ormož, povprašali konservatorko-restavratorko Nino Mertik.

V Gimnaziji Ormož pripravljajo za učence zadnje triade osnovnih šol delavnico z naslovom: "Kako pomnijo Memofriki?". Ta bo izvedena v četrtek, 14. oktobra, med 16. in 19. uro v Gimnaziji Ormož. Udeleženci bodo na delavnici spoznali in preizkusili nekaj tehnik pomnjenja, saj je izboljšanje spomina sposobnost, ki jo je mogoče doseči s preprostimi triki. 

V jutrišnji oddaji Prleški brlüžjak bomo gostili Edvarda oziroma Edeka Leskovarja s Stare Gore. Po poklicu je bil kolar, izdelal pa je tudi mlin na veter.

ŠPORT:
Na štirih petkovih obračunih petega kroga Lige NLB so zmage zabeležili rokometaši Trima Trebnjega, Gorenja Velenja, Celja Pivovarne Laško in Jeruzalema Ormoža. Vinarji so na gostovanju v Ljubljani imeli vajeti v svojih rokah praktično celotno srečanje, a so se domači v zadnjih minutah vrnili. Po obrambi gostujočega vratarja Tomislava Balenta je Ormož iz prestolnice v zadnji sekundi odnesel 2 točki.

ČRNA KRONIKA:

Včeraj popoldan so imeli policisti v postopku državljana Kosova, ki ima bivališče urejeno v Avstriji, ki je na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Prav tako so obravnavali še državljana Hrvaške, ki je z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so oba kršitelja oglobili.

TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA

Neznani storilec med 8. in 10. oktobrom s parkirnega prostora na Ulici Jožice Flander v Mariboru ukradel osebni avtomobil v okvari, znamke Alfa Romeo 156, letnik 2002, kovinske svetlo sive barve, registrskih oznak: MB TC-568. Materialna škoda znaša okoli 400 evrov.

POŽAR

Včeraj, malo pred 14. uro je 79-letna ženska, v domači kuhinji na Plečnikovi ulici v Mariboru vključila plinski štedilnik. Ko je preko plinskega gorilnika segla po posodi, se ji je zanetil rokav bluze. Bluza je na ženski zagorela in jo opekla. Ženska se je stisnila ob hladilnik, z namenom, da bi zadušila ogenj, vendar se je ob tem vnel še ta. Nekako ji je uspelo sleči gorečo bluzo in jo odvreči v pomivalno korito. Takoj je poklicala tudi svojega vnuka in mu povedala, da v stanovanju gori. Ta je uspel priti do nje v nekaj minutah in preden se je požar razbohotil, je pogasil goreči hladilnik ter bluzo v pomivalnem koritu. Opečeno babico so odpeljali v UKC Maribor, tudi zaradi vdihovanja dima. Materialne škode je nestrokovni oceni za 4.000 evrov.

 • Prometna nesreča 19. 10. 2021 23:36
  Ob 23.36 sta v kraju Ključarovci pri Ljutomeru, občina Križevci, trčili osebni vozili. Pri tem se je poškodovala ena oseba. Gasilci PGD Ljutomer so pomagali reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe, razsvetljevali kraj dogodka, počistili cestišče ter nudili pomoč policiji in vlečni službi. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Ljutomer.
 • Prometno poročilo, sreda 20.oktober 2021 ob 08:23

  Ovire

  Na dolenjski avtocesti je zaradi predmeta oviran promet pred Mirno Pečjo proti Novemu mestu.

  Na primorski avtocesti je pred Uncem proti Kopru oviran promet zaradi pnevmatike na vozišču.

  Razsut tovor ovira promet na cesti Žalec - Velenje, na nadvozu na avtocesto.

  Zaradi odprave posledic prometne nesreče v Mariboru, v križišču Ptujske in Tržaške ceste,do nadaljnjega nebodo delali semaforji. Možniso zastoji.

  Vreme

  Ponekod po Sloveniji megla v pasovih zmanjšuje vidljivost. Previdno!

  Zastoji

  Zaradi jutranje prometne konice je promet povečan na cestah proti mestnim središčem ter na mestnih obvoznicah.

  Mejni prehodi

  Čakalne dobe: Gruškovje, Obrežje.

  Dela

  Danes, bo na ljubljanski južni obvoznici na priključku Ljubljana center na nadvozu, po 9. uri, polovična zapora. Možni so zastoji.

  Na štajerski avtocesti bo do jutri, 21. 10., zaprt uvoz v krožišče Pesnica iz smeri Avstrije. V tem vikendu pa je predvidena popolna zapora krožišča.

  Na primorski avtocesti zaprti priključki:
  - Sežana vzhod proti Ljubljani;
  - Kastelec v obe smeri.

  Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Vučja vas iz smeri Maribora proti Lendavi.

  Na dolenjski avtocesti iz smeri Ljubljane proti Hrvaški zaprt priključek Obrežje, Mokrice.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 16.10.2021
RADIOaktivnih11 - 19.10.2021