Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, TOREK, 12.10.2021

Občina Ormož zraven občin Bohinj, Bovec, Razkrižje, Radenci, Podlehnik in Idrija, sodeluje v projektu “Mestna dnevna soba.” Omenjene občine bodo v času projekta izdelale akcijske načrte vzpostavitve mestne dnevne sobe oziroma prostora, ki bo služil vsem občanom. Prostor se bo nahajal v urbanem središču in bo stičišče najrazličnejših aktivnosti in druženja. V Idriji, kjer Mestna dnevna soba že obratuje, so jo občani zelo dobro sprejeli, so sporočili. 

Mrežni podjetniški inkubator Ormož je pred kratkim gostil učenke in učence OŠ Ormož, udeležence Podjetniškega krožka. V podjetniškem krožku učenci spoznavajo izzive, čare in pasti podjetniške poti. Na delavnici je direktorica Mrežnega podjetniškega inkubatorja, Polona Kukovec Lakota učencem predstavila delovanje in sodelujoče v MPI-ju in kaj vse je potrebno za zagon podjetja. Na koncu so skupaj obiskali Območno obrtno zbornico in Mladinski center Ormož, so sporočili iz Mrežnega podjetniškega inkubatorja. 

Prostovoljna gasilska društva se tako kot vsa društva trudijo čim več dela opraviti kar sama na prostovoljni bazi. A Prostovoljno gasilsko društvo Trgovišče je šlo še korak dlje. Po vzoru iz nekih drugih časov so strnili svoje vrste in se z lastnimi rokami lotili gradnje novega gasilskega doma. S predsednikom PGD Trgovišče, Marjanom Anderličem, je govorila Vesna Osterc.

Za morebitne materialne donacije pokličite predsednika društva, finančna sredstva pa lahko donirate na tekoči račun PGD Trgovišče, še sporočajo iz društva.

Minuli vikend je potekala že tradicionalna 9. likovno-literarna kolonija Malek, na kateri so se jim letos pridružili tudi fotografi. Prispevek Nastje Alt.

V Knjižnici Franca Ksavra Meška pogosto gostijo zanimive goste. Koga bodo gostili tokrat, bo povedala knjižničarka Marinka Vnuk.

V Gimnaziji Ormož pripravljajo za učence zadnje triade osnovnih šol delavnico z naslovom: "Kako pomnijo Memofriki?" Ta bo potekala v četrtek, 14. oktobra, med 16. in 19. uro, v Gimnaziji Ormož. Udeleženci bodo na delavnici spoznali in preizkusili nekaj tehnik pomnjenja, saj je izboljšanje spomina sposobnost, ki jo je mogoče doseči s preprostimi triki. 

ŠPORT:

Prva zmaga Vinarjev v državnem prvenstvu je dobra popotnica za dve evropski tekmi, ki sta pred njimi. V petek potujejo na Islandijo, kjer bodo v soboto odigrali prvo tekmo 2. kroga evropskega pokala; nasprotnik bo Selfoss. Trener Saša Prapotnik.

Rokometaši Velike Nedelje so v soboto v domači športni dvorani gostili Arcont Radgono. Varovanci trenerja Uroša Krstiča so v 2. krogu 2. državne rokometne lige vpisali še drugo zmago; izid je bil 26:20.

ČRNA KRONIKA:
Sinoči ob 22.50 sta v naselju Spodnja Polskava, občina Slovenska Bistrica, trčili osebno in tovorno vozilo. Pri tem se je tovorno vozilo prevrnilo na bok. Gasilci PGD Slovenska Bistrica in Ptuj so kraj nesreče zavarovali, odklopili akumulatorja, posuli po vozišču izteklem pogonskem gorivu in iz rezervoarja prečrpali okoli 50 litrov pogonskega goriva, delavcem avtovleke so nudili pomoč pri postavitvi vozil nazaj na kolesa in skupaj z delavci cestnega podjetja očistili po vozišču razsutih okoli 10 ton bio odpadkov. V nesreči poškodovani osebi so na kraju oskrbeli reševalci NMP. Ob Zjutraj pa je v Noričkem vrhu, občina Gornja Radgona, voznik osebnega vozila trčil v betonsko ograjo. Gasilci PGD Gornja Radgona so zavarovali in osvetljevali kraj nesreče, odklopili akumulator ter s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila in jo predali reševalcem NMP Gornja Radgona, so sporočili s Centra za obveščanje.

 • Prometna nesreča 19. 10. 2021 23:36
  Ob 23.36 sta v kraju Ključarovci pri Ljutomeru, občina Križevci, trčili osebni vozili. Pri tem se je poškodovala ena oseba. Gasilci PGD Ljutomer so pomagali reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe, razsvetljevali kraj dogodka, počistili cestišče ter nudili pomoč policiji in vlečni službi. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Ljutomer.
 • Prometno poročilo, sreda 20.oktober 2021 ob 08:23

  Ovire

  Na dolenjski avtocesti je zaradi predmeta oviran promet pred Mirno Pečjo proti Novemu mestu.

  Na primorski avtocesti je pred Uncem proti Kopru oviran promet zaradi pnevmatike na vozišču.

  Razsut tovor ovira promet na cesti Žalec - Velenje, na nadvozu na avtocesto.

  Zaradi odprave posledic prometne nesreče v Mariboru, v križišču Ptujske in Tržaške ceste,do nadaljnjega nebodo delali semaforji. Možniso zastoji.

  Vreme

  Ponekod po Sloveniji megla v pasovih zmanjšuje vidljivost. Previdno!

  Zastoji

  Zaradi jutranje prometne konice je promet povečan na cestah proti mestnim središčem ter na mestnih obvoznicah.

  Mejni prehodi

  Čakalne dobe: Gruškovje, Obrežje.

  Dela

  Danes, bo na ljubljanski južni obvoznici na priključku Ljubljana center na nadvozu, po 9. uri, polovična zapora. Možni so zastoji.

  Na štajerski avtocesti bo do jutri, 21. 10., zaprt uvoz v krožišče Pesnica iz smeri Avstrije. V tem vikendu pa je predvidena popolna zapora krožišča.

  Na primorski avtocesti zaprti priključki:
  - Sežana vzhod proti Ljubljani;
  - Kastelec v obe smeri.

  Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Vučja vas iz smeri Maribora proti Lendavi.

  Na dolenjski avtocesti iz smeri Ljubljane proti Hrvaški zaprt priključek Obrežje, Mokrice.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 16.10.2021
RADIOaktivnih11 - 19.10.2021